تأکید بر واکسیناسیون و مراقبت های بهداشتی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار خبرنگار خبرنامه Mehr ، محمد زینینالی ، رئیس گروه بیماری های زونوز ، در یک کنفرانس خبری با محوریت بیماریهای انسانی و انسان با اشاره به برنامه ریزی مداوم گفت: “هفته آینده کمیته ملی هری برگزار می شود و هدف ما به حداقل رساندن سطح بشر در پنج سال آینده است.” تحقق این هدف مستلزم برنامه ریزی دقیق و همکاری متعالی است.
وی گفت: “یكی از مهمترین هزینه هایی كه باید در آن پرداخت شود ، افزایش پوشش واكسیناسیون سگ ، به ویژه سگهای ولگرد است.” ما امیدواریم که با حمایت شورای بهداشت و امنیت غذایی کشور ، ما در جلسات آینده به اجرای مؤثرتر این برنامه بپردازیم.
در بخش دیگری از اظهارات خود ، زئینالی همچنین به سؤالی در مورد بروکلوزیس پاسخ داد: سال گذشته ، مورد بروکلوزیس در کشور گزارش شده است که حاکی از ادامه تهدید بیماریهای شایع بین انسان و حیوانات است و نیاز به توجه بیشتر در پیشگیری ، آموزش و کنترل زنجیرهای انتقال دارد.
زئینالی در مورد اقدامات انجام شده برای کنترل بیماریهای متداول انسان و حیوانات گفت:
وی گفت: این افزایش مبتنی بر توافق و هماهنگی سازمان دامپزشکی و موسسه سرم رازی است و هدف آن افزایش پوشش واکسیناسیون دام برای کاهش موارد انسانی بیماریهای شایع است.
Zeinali ادامه داد: “من به اطلاعات مربوط به این تعهد به نقل از همكاران دامپزشکی اشاره می كنم و بهتر است جزئیات مقامات را در این زمینه ارائه دهیم. اما نکته این است كه افزایش واكسیناسیون دام یکی از مؤثرترین راه ها برای كاهش بیماری های متداول در انسان است.
وی با اشاره به اثربخشی واکسن های داخلی ، گفت: “برخی از واکسن ها از خارج از کشور وارد شده و برخی از آنها تولید داخلی هستند.” مؤسسات تولید واکسن برای اطمینان از پاسخگویی واکسن ها به نیاز ، باید قبل از توزیع ، ایمنی و آزمایش های مؤثر را انجام دهند.
Zainali گفت: “ما بارها در جلسات تخصصی تأکید کرده ایم که بدون واکسیناسیون مؤثر ، از شیوع بیماری ها نمی توان جلوگیری کرد.” نمونه ای را می توان در فلج اطفال مشاهده کرد که با واکسیناسیون گسترده 5 تا 5 سال پیش کنترل می شد.
وی گفت: در حال حاضر ، آمار بالای انسانی بیماری هایی از قبیل بروسلوز ، زنگ خطر برای پوشش ناکافی واکسیناسیون دام است ، و افزود: آماری مانند 6000 عفونت انسانی به وضوح نشان می دهد که یا واکسیناسیون کامل نیست ، یا اینکه اثربخشی واکسن باید مورد بررسی قرار گیرد. البته این یک مسئولیت دامپزشکی است و ما فقط می توانیم از منظر سلامت انسان به آن نگاه کنیم.
Zeinali افزود: “با تعهد جدید سازمان دامپزشکی و تولید 5 میلیون دوز واکسن توسط موسسه رازی ، انتظار می رود که شاهد ارتقاء قابل توجهی در پوشش واکسیناسیون دام باشیم ، که در نهایت منجر به کاهش قابل توجهی در بیماریهای انسانی خواهد شد.”
Zainali با اشاره به روند نزولی موارد لیشمانیوز در کشور ، گفت: در سال ، بیش از 1800 مورد لیشمانیا در کشور ثبت شده است. با این حال ، در سال 2 ، طبق آمار اولیه ، تعداد موارد به 2 هزار نفر و بروز حدود 2 ٪ کاهش یافته است.
وی افزود: این آمار هنوز در حال تکمیل است ، اما کاهش قابل توجه در بروز نشان دهنده پیشرفت برنامه های مراقبت های بهداشتی در کشور است. با این حال ، اقدامات بیشتری برای حاوی کامل این بیماری لازم است.
Zeinali با اشاره به نقش مهم شبکه مراقبت های آزمایشگاهی در تشخیص بیماریهای واگیر ، گفت: “شبکه آزمایشگاههای مراقبت در کشور وجود دارد که در صورت لزوم ، نمونه های بیمار در دانشکده بهداشت به آزمایشگاه ملی مرجع منتقل می شوند و آنها را با دقت بیشتری بررسی می کنند.”
وی افزود: “در حال حاضر ، وزارت بهداشت قصد دارد یک پروژه واکسیناسیون آزمایشی در کشور را اجرا کند.” این طرح در دو منطقه با دو نوع اپیدمیولوژیک مختلف مورد آزمایش قرار می گیرد. یکی در مناطق شهری که نوع “سالک شهری” یا انسانها انسان است و دیگری در مناطق روستایی که یک “لیشمن منطقه ای” است یا بین انسان و حیوانات مشترک است.
به گفته وی ، دو استان اصفهان و کرمان به عنوان خلبان پروژه در نظر گرفته می شوند و هدف از آن دستیابی به نتایج برای کنترل یا حتی از بین بردن سالک در مناطق هدف است.
زئینالی همچنین به تعداد سایر حوادث بیولوژیکی اشاره کرد و گفت که سال گذشته ، 6،800 مار و 2 عقرب در کشور ثبت شده است و این نشانگر نیاز به آمادگی بیشتر سیستم بهداشتی برای مقابله با حیوانات سمی در مناطق پرخطر است.
وی تأکید کرد که ایران می تواند به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در منطقه در مبارزه با بیماری های بومی مانند لیشمانیوز با ظرفیت های علمی و شبکه های بهداشتی گسترده در نظر گرفته شود.
Zeinali به افزایش خرید و نگهداری حیوانات خانگی در فصل امتحان اشاره کرد: بسیاری از خانواده ها به دلیل حضور بیشتر در خانه یا نیازهای عاطفی حیوانات خانگی می سازند ، اما آنها به نیازهای بهداشتی توجه کافی ندارند.
وی گفت: “افرادی که می خواهند وارد خانه جدیدی شوند یا در ساختمانهایی زندگی کنند که بیش از 5 ٪ از ساکنان حیوان خانگی داشته باشند باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرند.” در غیر این صورت ، انتقال انواع بیماری های انگلی ، باکتریایی و ویروسی از حیوان به انسان امکان پذیر است.
Zainali گفت: “اگر سلامت حیوان به درستی کنترل نشود ، ممکن است خطرات جدی برای صاحب حیوانات و فرزندانش وجود داشته باشد.” برای جلوگیری از این خطرات ، لازم است به طور منظم از کلینیک های دامپزشکی معتبر بازدید کرده و توسط متخصصان کنترل شود.
وی افزود: تزریق واکسن ، داروهای ضد انگل و بررسی های دوره ای اقدامات اساسی برای اطمینان از سلامت حیوانات و خانواده است. همچنین ، هرگونه تغییر رفتاری در حیوان ، مانند بی قراری ، پرخاشگری یا بی نظمی ، باید جدی گرفته شود و بلافاصله به دامپزشک اطلاع داده شود.
Zeinali خاطرنشان کرد: سلامت خانواده را می توان با ساده ترین نکات بهداشتی حفظ کرد ، اما غفلت از نگه داشتن صحیح حیوانات خانگی می تواند باعث ایجاد مشکلات گران قیمت و خطرناک شود.
زئینالی گفت: “خوشبختانه ، اورژانس برای بیمارستان ها به اندازه کافی آماده است تا به این بیماران خدمات ارائه دهد ، اما سرعت عملیات خانواده ها و محیط اطراف نقش مهمی در جلوگیری از عوارض دارد.”
وی افزود: “توصیه قوی ما این است که به محض وقوع مارها یا عقرب ها ، حادثه را به نزدیکترین مرکز پزشکی یا بیمارستان منتقل کنیم.” در حین انتقال ، لازم به ذکر است که اندام انتخاب شده باید از سطح قلب پایین تر باشد تا از گسترش سریع سموم در بدن جلوگیری شود.
Zainali ادامه داد: در چنین شرایطی ، اقدامات خودسرانه مانند برش نیش ، مکیدن زهر یا استفاده از داروهای خانگی باید به شدت اجتناب شود ، زیرا این اقدامات می تواند وضعیت بیمار را بدتر کند.
در پایان ، وی از مردم خواست كه در همه زمینه ها ، به ویژه در فصول گرم سال و در مناطق روستایی یا بیابانی ، مراقب باشند و آموزش را برای مقابله با این رویدادها از منابع معتبر دنبال كنند.