تأثیر شدت صدا و مدت زمان قرار گرفتن در معرض آن بر شنوایی / صداهای بلندتر از 85 دسی بل خطرناک است
میمنه جعفری در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: گوش از سه قسمت اصلی شامل گوش خارجی، میانی و داخلی تشکیل شده است و در گوش داخلی حسگرهایی وجود دارد که وظیفه انتقال ارتعاشات گوش میانی را به دستگاه عصبی بر عهده دارند. و اگر صدایی با شدت بالاتر از حد طبیعی به فرد برسد، سلول های گوش داخلی آسیب دیده، سلول ها از بین می روند و ارتباط بین سلول ها با عصب شنوایی قطع شده و کم شنوایی دائمی برای افراد ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه صداهایی که در مکالمه معمولی شنیده می شود حدود 60 تا 70 دسی بل و صدای ترافیک حدود 70 تا 80 دسی بل است، گفت: طبق قوانین بین المللی صداهای بیش از 85 دسی بل جزو صداهای خطرناک یا مضر محسوب می شوند. . و حتی اگر صدای کامیون یا تریلر به طور مداوم از فاصله دو متری شنیده شود می تواند منجر به آسیب شنوایی شود.
دکترای شنوایی شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه برخی از دستگاه های صنعتی در کارخانه ها صدایی حدود 90 تا 100 دسی بل دارند، تصریح کرد: صدای ماشین های ساختمانی و کشاورزی می تواند منجر به آسیب شنوایی شود. و می بینیم که برخی از بازی ها صدا و نویز دارند. دارند بالاتر از حد مجاز است و این موضوع می تواند برای مردم مضر باشد.
جعفری با اشاره به اینکه گوش دادن به موسیقی بلند با هدفون نیز می تواند منجر به آسیب شنوایی شود، ادامه داد: برخی افراد در برخی مشاغل به ویژه مشاغل صنعتی دائماً در معرض صدای دستگاه ها و دستگاه ها هستند که بلندتر است. از 85 دسی بل است و این موضوع برای سلامت شنوایی افراد مضر است.
وی با اشاره به اینکه ضربه به سر و عفونت گوش نیز می تواند منجر به کاهش شنوایی شود، گفت: ارتعاش همچنین می تواند منجر به آسیب گوش شود، به عنوان مثال با سیلی زدن حجمی از هوا وارد گوش شده و لرزشی ایجاد می کند که باعث آسیب به سلول های گوش و گوش می شود. کاهش شنوایی در نتیجه
دکترای تخصصی شنوایی شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه زندگی امروزی یک زندگی صنعتی است و افراد برای حفظ سلامت دستگاه شنوایی خود باید نکات زیادی را رعایت کنند، افزود: شدت صدا مهم است. برای آسیب به سیستم شنوایی اما مدت زمان قرار گرفتن در معرض شدت صدا از اهمیت بیشتری برخوردار است.
جعفری با بیان اینکه اگر لحظه ای صدای بلندی شنیده شود، ممکن است به سیستم شنوایی آسیبی وارد نشود، اما اگر این صدا به طور مداوم به گوش فرد برسد، شنوایی افراد آسیب می بیند، خاطرنشان کرد: اگر فردی در محیطی کار کند. در جایی که شدت صدا 85 دسی بل تخمین زده می شود، ساعت کار فرد باید هشت ساعت باشد و اگر شدت صدا پنج دسی بل افزایش یابد، ساعت کار باید به نصف تا چهار ساعت کاهش یابد.