بیماری سلیاک چیست؟/ علائم و علائم

نصرین شریفی با اشاره به ماهیت بیماری سلیاک ، گفت: “بیماری دستگاه گوارش به دلیل حساسیت پروتئین گلوتن در گندم ، جو و چاودار ایجاد می شود که ناشی از واکنش سیستم ایمنی ، التهاب و از بین رفتن سطح روده است.
ایرنا در یک خبرنامه نوشت: سلیاک یا اسپری سلیاک یک آلرژی ژنتیکی (ارثی) و اختلال خود ایمنی است.
“علائم کلاسیک کلاسیک شامل اسهال ، درد شکم و نفخ است ، اما علائم غیر کلاسیک مانند مشکلات پوستی و کم خونی نیز می تواند رخ دهد.
شریفی با اشاره به نقش پیش زمینه های ژنتیکی در این بیماری گفت: سلیاک اغلب با سایر بیماری های خود ایمنی مانند دیابت نوع 1 و بیماری های تیروئید همراه است و اگرچه در کودکی تشخیص داده می شود ، اما علائم نیز در بزرگسالی شایع است.
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: “درمان مؤثر این بیماری فقط با رژیم غذایی بدون گلوتن دنبال می شود و گفت:” این بیماران باید از مصرف گندم ، جو و چاودار جلوگیری کنند و از آرد جایگزین مانند ذرت ، برنج و نخود استفاده کنند. “
وی با تأکید بر نیاز بیماران برای انتخاب محصولات غذایی و دارویی بدون گلوتن ، افزود: “توجه به برچسب زدن محصولات ، مشاوره با انجمن های تخصصی و بازدید از مراکز تأمین معتبر نقش مهمی در حفظ سلامت این بیماران دارد.”
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بیماران مبتلا به سلیاک برای تأمین نیازهای غذایی خود از محصولات معتبر گلوتن و در صورت لزوم با متخصصان تغذیه مشورت می کنند.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین