سلامت خانواده

بیماری تنفسی مختص باشگاه های ورزشی چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تا پایان سال 2030 بیماری های انسدادی ریه به عنوان یکی از 3 عامل اصلی مرگ و میر معرفی می شود، گفت: در سال های 2000 تا 2010 این بیماری قسمت 5 یا 6 خواهد بود.” اولین عامل مرگ و میر بود.

مهر در این خبر نوشت: وی افزود: این موضوع لزوم برنامه ریزی در حوزه اقدامات پیشگیرانه و درمانی را برجسته می کند.

زالی گفت: بافت ریه بافتی مساعد برای ظهور بسیاری از بیماری ها و متاستازهای ریوی، عفونی و سیستمیک است. ریه آخرین راه مشترک چنین بیماری هایی است. ریه نه تنها می تواند منشأ بیماری های مختلف باشد، بلکه می تواند تحت تأثیر سایر بیماری ها نیز قرار گیرد. از سوی دیگر، درگیری ریه ناشی از بیماری های دیگر، سناریوهای اثربخشی درمانی و بقا را تغییر می دهد.

ارتباط مستقیم آسم و آلودگی هوا/ بیشتر مبتلایان کودکان هستند

وی موضوع آسم در کشور را موضوعی مهم دانست و افزود: برآورد می شود در حال حاضر بین 9 تا 13 درصد بیماران آسم در کشور وجود داشته باشند. مهم ترین نگرانی این است که اکثر مبتلایان به آسم را کودکان تشکیل می دهند. متاسفانه بین آلودگی هوا، میزان آلاینده ها و افزایش بیماری آسم در کشور رابطه مستقیم وجود دارد.

به گفته زالی، تحقیقات نشان می دهد در برخی شهرها با تغییر میزان آلاینده ها، میزان بیماری های مرتبط با آسم در حال افزایش است.

ضرورت توسعه پروتکل های تشخیصی کوتاه مدت اولیه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خطرات شغلی در کشور را از دیگر چالش ها دانست و افزود: بسیاری از بیماری هایی که با علائمی مانند فیبروز و سیلیکوزیس همراه هستند و در مجموع به عنوان بیماری های ریوی شناخته می شوند، در صورت وجود پروتکل تشخیصی بر اساس آن. در تشخیص اولیه کوتاه مدت آنها توانایی تشخیص زودهنگام را دارند.

وی با تاکید بر لزوم تدوین پروتکل های تشخیص بیماری بر اساس تشخیص اولیه بیماری های کوتاه مدت برای حفظ سلامت کارگران شاغل در مشاغل سخت و معادن، گفت: باید حساسیت عمومی را نسبت به بیماری های قابل پیشگیری افزایش دهیم.

بیماری های تنفسی خاص در باشگاه های ورزشی

امروزه با انواع بیماری های تنفسی مواجه هستیم که بسیاری از آنها در گذشته وجود نداشتند. به عنوان مثال، امروزه تمرینات ورزشی در محیط های بسته رایج شده است. مردم بیشتر به باشگاه های بدنسازی می روند و همین امر منجر به بروز «تنگی برونش» ناشی از ورزش در دسته بیماری های تنفسی شده است. این مشکل زمانی اتفاق می افتد که هوای محیط کمتر از بدن فرد مرطوب باشد.

2 آموزش مهم برای بیماران آسمی

در همین حال رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم آموزش به بیماران ریوی گفت: به فرد مبتلا به آسم باید آموزش داد که از محرک ها و آلرژی ها دور بماند. این عمل باعث افزایش کیفیت زندگی و اثربخشی درمان و کاهش حملات می شود.

زالی افزود: فرهنگ استفاده صحیح از اسپری یا استنشاقی در درمان انواع بیماری های ریوی در کشور به خوبی جا نیفتاده است، استفاده کم و عدم استفاده بهینه، استراتژی درمان مبتنی بر استنشاق را در کشور تغییر می دهد و یکی از دلایل آن است. که باعث بیماری های تنفسی شده است.

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا