بیماران کلیه مراقب گرمای تابستان – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

محمد مهدی حسینی ، با اشاره به آسیب پذیری بیشتر بیماران کلیه در شرایط آب و هوایی گرم ، گفت: تعادل دقیق مایعات بدن در این بیماران از اهمیت زیادی برخوردار است و گفت: از یک طرف افزایش دما و عرق کردن می تواند باعث کمبود آب بدن شود و از طرف دیگر اختلال کلینها.
وی به دو گروه اصلی بیماران دیالیز و بیماران مبتلا به عملکرد باقیمانده کلیه در مورد چگونگی مدیریت صحیح مایعات برای بیماران کلیه در فصل گرما اشاره کرد و افزود: “برای بیماران نیاز به دیالیز ، مصرف مایعات باید با توجه به دستورالعمل پزشک تنظیم شود ؛ غالباً این مقدار بر اساس مقدار تقریبی 2 میلی لیتر به علاوه حجم ادرار است.
حسینی توصیه کرد: این بیماران باید از نوشیدنی های خنک و بدون نمک مانند آب خالص و دیو رقیق استفاده کنند که این روش دیگری برای حفظ سلامت این بیماران است.
وی گفت: “این بیماران می توانند با در نظر گرفتن حجم ادرار 2 ساعته و اضافه کردن 1 تا 2 میلی لیتر ، مایعات خود را تنظیم کنند.” همچنین ، در صورت افزایش تعریق ، افزایش جزئی در مایعات مجاز است.
حسینی از علائم کم آبی مانند خشکی دهان ، سرگیجه ، فشار خون بالا ، کاهش ادرار و علائم بیش از حد مایعات از جمله تورم ، تنگی نفس ، افزایش ناگهانی وزن آگاه است.
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز توجه به رنگ ادرار را به عنوان یک شاخص خوب توصیف کرد و گفت: “در زمینه سلامتی در فصل گرما مهم است ، حفظ رنگ معمول ادرار و جلوگیری از ضخیم شدن آن.”
حسینی در تابستان تغییرات لازم را در رژیم غذایی بیماران کلیه ایجاد کرد و افزود: کاهش مصرف نمک در این فصل برای بیماران کلیه ، مصرف غذاهای شور ، ترشی ، فست فود و شانه کنسرو برای جلوگیری از تشنگی و احتباس مایعات در بدن ضروری است. با این حال ، در صورت تعریق شدید ، ممکن است کمی نمک دریافت شود.
وی بر کنترل مصرف پتاسیم بیماران کلیه در تابستان تأکید کرد و افزود: توصیه می شود که مصرف میوه های پتاسیم بالا مانند موز ، پرتقال و طالبی ، و همچنین سبزیجات با این ویژگی مانند سیب زمینی و گوجه فرنگی محدود باشد ، و برعکس ، مصرف فرکه های کم رنگ مانند ابزارهای کم رنگ مانند آگهی ها ، برخانا ، تنگی.
حسینی همچنین به محدودیت پروتئین در بیماران کلیه اشاره کرد و گفت: در حالی که بیماران دیالیز نیز به پروتئین احتیاج دارند ، به گفته پزشک ممکن است بیماران مبتلا به CKD نیاز به محدود بودن پروتئین داشته باشند.
به گفته وی ، بیماران کلیه باید مصرف نوشیدنی های دیورتیک مانند چای غلیظ ، قهوه یا مشروبات الکلی را در این فصل محدود کنند.
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیشتر بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه در برابر کم آبی و تنظیم شیوه زندگی در فصل گرما تأکید کرد و گفت که بیماران کلیه باید از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید ، به ویژه در فضاهای باز در ساعات اوج (9 صبح تا 6 عصر) خودداری کنند.
حسینی پوشیدن لباس پنبه ای ، کلاه های سست و در فضای باز را در نظر گرفت و افزود: خنک نگه داشتن محیط زندگی ، استفاده از تجهیزات خنک کننده مانند تهویه هوا یا فن توصیه می شود. مصرف مایعات نیز باید در طول روز در جرعه های کوچک انجام شود و از حجم زیادی از مایعات جلوگیری شود.
وی همچنین بر کنترل روزانه این بیماران در این فصل تأکید کرد و افزود که افزایش ناگهانی وزن می تواند نشانه احتباس مایعات باشد و باید مورد توجه قرار گیرد. ورزش و فعالیت بدنی در طول روز خنک (صبح زود یا عصر) و با شدت کم (مانند پیاده روی آهسته و یوگا) و جلوگیری از محیط های گرم و باز روش های دیگری است.
حسینی گفت که اگر عرق بیش از حد وجود داشته باشد ، الکترولیت های گمشده باید توسط یک پزشک جبران شوند. وی همچنین گفت که اضافه کردن کمی نمک به غذا می تواند در این شرایط مفید باشد ، اما استفاده از محلول های ORS اغلب برای بیماران دیالیز توصیه نمی شود.
سرانجام ، وی بر اهمیت مشاهده دقیق مشاوره پزشکی برای کنترل میزان مایعات بدن در تابستان تأکید کرد ، خاطرنشان کرد: بیماران کلیه در تابستان نیاز به توجه ویژه ای به تنظیم مایعات ، نمک ، پتاسیم و فعالیت بدنی دارند. نظارت منظم بر وضعیت جسمی و مشاوره با پزشک یا متخصص تغذیه کلیه برای تنظیم دقیق رژیم و میزان مصرف مایعات ضروری و اجتناب ناپذیر است.