بیماران مبتلا به سلیاک باید از گلوتن – آژانس خبری Mehr | اخبار ایرانی و جهانی

به نقل از خبرگزاری مهر به نظر می رسدنصرین شریف ، با اشاره به ماهیت این بیماری سلیاکوی گفت که بیماری دستگاه گوارش در اثر حساسیت پروتئین گلوتن در گندم ، جو و چاودار ایجاد می شود که در اثر واکنش سیستم ایمنی بدن ، التهاب و از بین رفتن سطل روده ایجاد می شود.
وی افزود که ناپدید شدن خطوط روده باعث می شود بی وقفه و سطح جذب مواد غذایی را کاهش می دهد.
متخصص تغذیه گفت: علائم کلاسیک سلیاک شامل اسهال ، درد شکم و نفخ است ، اما علائم غیر کلاسیک مانند پوست و کم خونی نیز ممکن است رخ دهد.
وی با اشاره به نقش پیش زمینه های ژنتیکی در این بیماری اظهار داشت: سلیاک اغلب با بیماری خود ایمنی دیگر ، مانند دیابت نوع 1 و بیماری های تیروئید ، و اگرچه در کودکی قابل تشخیص است ، اما علائم در بزرگسالی نیز شایع است.
شریف درمان مؤثر این بیماری را فقط در پیگیری رژیم غذایی بدون گلوتن توصیف کرد و گفت: “این بیماران باید از گندم ، جو و چاودار جلوگیری کنند و از آرد جایگزین مانند ذرت ، برنج و نخود استفاده کنند.”
وی با تأکید بر نیاز بیماران برای انتخاب محصولات غذایی و دارویی بدون گلوتن ، افزود: “توجه به برچسب زدن محصولات ، مشاوره با انجمن های تخصصی و بازدید از مراکز تأمین معتبر نقش مهمی در حفظ سلامت این بیماران دارد.”
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی توصیه کرد: بیماران مبتلا به سلیاک برای پاسخگویی به نیازهای غذایی آنها ، از فروشگاه های معتبر محصولات بدون گلوتن بخرید و در صورت لزوم با متخصصان تغذیه مشورت کنید.