بهترین «نان» از دیدگاه طب ایرانی

به گفته وبدا ، محمد کامالی ، با بیان اینکه نان به عنوان یکی از منابع اصلی مواد غذایی در فرهنگ ایرانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است: بهتر است نان را از غلات کامل تهیه کنید. سبوس گندم لایه بیرونی و سخت دانه گندم و نان باید از آرد کامل تهیه شود که شامل تمام اجزای دانه گندم است و این نوع آرد از نظر فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی زیاد است.
وی گفت: نان کامل گندم از نظر فیبر زیاد است و افزود: “وجود فیبر در نان به بهبود هضم و سیری کمک می کند ، در حالی که نان سفید فیبر کمتری دارد و می تواند منجر به یبوست شود.” نان گندم کامل با فهرست گلیسمی پایین تر است که به کنترل قند خون کمک می کند ، در حالی که ممکن است نان سفید به سرعت قند خون را افزایش دهد.
این متخصص طب ایرانی گفت: “تمام نان گندم دارای ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری مانند کلسیم و منیزیم است که به حفظ سلامت استخوان کمک می کند ، در حالی که نان سفید نشاسته ای بیشتر است.” از طرف دیگر ، فیبر موجود در نان گندم کامل به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و می تواند جذب مواد مغذی را بهبود بخشد ، که به تقویت استخوان ها و جلوگیری از بیماری هایی مانند پوکی استخوان کمک می کند.
به گفته کمالی ، سبوس موجود در آرد به بهبود عملکرد دستگاه گوارش ، تسکین یبوست و افزایش احساس سیری و می تواند به کنترل وزن کمک کند.
یکی از اعضای دانشکده پزشکی ایران ، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، گفت که مصرف منظم آرد کامل می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، سرطان روده بزرگ و دیابت و پوکی استخوان را کاهش دهد.
وی گفت: “بهتر است نان تازه باشید ، نان تازه بهترین گزینه برای مصرف است ، زیرا دارای ارزش غذایی بالاتری است و حاوی رطوبت کافی است.” روش پخت نان همچنین بر سلامت آن تأثیر می گذارد و نان هایی که در اجاق گاز سنتی پخته می شوند طعم و عطر بسیار بهتری نسبت به نان های صنعتی دارند.
کمالی نان سانگوگ را به عنوان یکی از بهترین انواع نان ذکر کرد و گفت: “حاوی فیبر ، پروتئین و آهن زیادی است و به دلیل پخت روی سنگ داغ طعم خوبی دارد.” اگرچه نان لاواش نیز محبوب است ، اما باید با احتیاط استفاده شود زیرا هضم برخی از افراد دشوار است.
وی توصیه کرد: افرادی که مشکلات دستگاه گوارش دارند یا به فیبر بیشتری احتیاج دارند ، باید احتیاط کنند و آن را با سایر غذاهای فیبر ترکیب کنند. این افراد باید نان را به قطعات کوچک تقسیم کرده و به خوبی بپزند تا هضم آن آسان تر شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان خاطرنشان کرد: مردم برای حفظ سلامتی خود و جلوگیری از خوردن نان های سفید و سوخته ، باید از نان های تازه و تازه استفاده کنند. با این رویکرد ، آنها نه تنها از تغذیه سالم برخوردار خواهند بود بلکه به حفظ سلامت آنها نیز کمک می کنند.