بهداشت و درمان

بهترین «نان» از دیدگاه طب ایرانی

به گفته وبدا ، محمد کامالی ، با بیان اینکه نان به عنوان یکی از منابع اصلی مواد غذایی در فرهنگ ایرانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است: بهتر است نان را از غلات کامل تهیه کنید. سبوس گندم لایه بیرونی و سخت دانه گندم و نان باید از آرد کامل تهیه شود که شامل تمام اجزای دانه گندم است و این نوع آرد از نظر فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی زیاد است.

وی گفت: نان کامل گندم از نظر فیبر زیاد است و افزود: “وجود فیبر در نان به بهبود هضم و سیری کمک می کند ، در حالی که نان سفید فیبر کمتری دارد و می تواند منجر به یبوست شود.” نان گندم کامل با فهرست گلیسمی پایین تر است که به کنترل قند خون کمک می کند ، در حالی که ممکن است نان سفید به سرعت قند خون را افزایش دهد.

این متخصص طب ایرانی گفت: “تمام نان گندم دارای ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری مانند کلسیم و منیزیم است که به حفظ سلامت استخوان کمک می کند ، در حالی که نان سفید نشاسته ای بیشتر است.” از طرف دیگر ، فیبر موجود در نان گندم کامل به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و می تواند جذب مواد مغذی را بهبود بخشد ، که به تقویت استخوان ها و جلوگیری از بیماری هایی مانند پوکی استخوان کمک می کند.

به گفته کمالی ، سبوس موجود در آرد به بهبود عملکرد دستگاه گوارش ، تسکین یبوست و افزایش احساس سیری و می تواند به کنترل وزن کمک کند.

یکی از اعضای دانشکده پزشکی ایران ، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، گفت که مصرف منظم آرد کامل می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، سرطان روده بزرگ و دیابت و پوکی استخوان را کاهش دهد.

وی گفت: “بهتر است نان تازه باشید ، نان تازه بهترین گزینه برای مصرف است ، زیرا دارای ارزش غذایی بالاتری است و حاوی رطوبت کافی است.” روش پخت نان همچنین بر سلامت آن تأثیر می گذارد و نان هایی که در اجاق گاز سنتی پخته می شوند طعم و عطر بسیار بهتری نسبت به نان های صنعتی دارند.

کمالی نان سانگوگ را به عنوان یکی از بهترین انواع نان ذکر کرد و گفت: “حاوی فیبر ، پروتئین و آهن زیادی است و به دلیل پخت روی سنگ داغ طعم خوبی دارد.” اگرچه نان لاواش نیز محبوب است ، اما باید با احتیاط استفاده شود زیرا هضم برخی از افراد دشوار است.

وی توصیه کرد: افرادی که مشکلات دستگاه گوارش دارند یا به فیبر بیشتری احتیاج دارند ، باید احتیاط کنند و آن را با سایر غذاهای فیبر ترکیب کنند. این افراد باید نان را به قطعات کوچک تقسیم کرده و به خوبی بپزند تا هضم آن آسان تر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان خاطرنشان کرد: مردم برای حفظ سلامتی خود و جلوگیری از خوردن نان های سفید و سوخته ، باید از نان های تازه و تازه استفاده کنند. با این رویکرد ، آنها نه تنها از تغذیه سالم برخوردار خواهند بود بلکه به حفظ سلامت آنها نیز کمک می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا