سلامت خانواده

بهترین میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین C

به گزارش خبرآنلاین، در حالی که همه ما به دنبال غذاهای سالم برای تقویت سیستم ایمنی در ماه های زمستان هستیم؛ ما اغلب به مرکباتی مانند پرتقال، لیمو یا گریپ فروت روی می آوریم.

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ مرکبات سرشار از ویتامین C هستند که برای بدن ما بسیار مهم است. بسیاری از میوه ها و سبزیجات هستند که حاوی مقادیر بیشتری ویتامین C نسبت به پرتقال هستند. در اینجا 6 میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C آورده شده است.

فلفل

50 گرم فلفل خرد شده حاوی 120 میلی گرم ویتامین C است. علاوه بر این، کارشناسان می گویند کپسایسین، ترکیبی که به فلفل ها طعم تلخ می دهد، می تواند درد مفاصل و عضلات را تسکین دهد.

علاوه بر این، فلفل قرمز و سبز نیز سرشار از ویتامین C هستند. فلفل دلمه ای منبع عالی ویتامین A است که برای سلامت چشم بسیار مهم است. فلفل سبز علاوه بر ویتامین C حاوی مقدار زیادی فیبر است که به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و احساس سیری را افزایش می دهد.

کلم سبز یا کلم سبز

ممکن است مزه سبزی کولارد را دوست نداشته باشید. اما باید تا حد امکان در بشقاب شما باشد. زیرا حاوی مواد مغذی ارزشمندی از جمله ویتامین های A، C و K، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیراشباع است.

کلم بروکلی

این سبزی ارزشمند سرشار از ویتامین C و فیبر است و کالری بسیار کمی دارد. بنابراین، برای افرادی که با اضافه وزن دست و پنجه نرم می کنند، یک انتخاب عالی است. برخی از مطالعات نشان داده اند که کلم بروکلی دارای خواص ضد سرطانی است. بسیار خوشمزه است و به روش های مختلف قابل تهیه است.

گل کلم

گل کلم منبع غنی ویتامین C و همچنین حاوی فیبر و پروتئین است. خوشمزه و همه کاره است. می توان آن را به بسیاری از دستور العمل ها اضافه کرد، به سوپ اضافه کرد یا به عنوان غذای جانبی سرو کرد.

کلم بروکسل

کلم بروکسل سرشار از ویتامین C است و حاوی فیبر و سایر مواد مغذی گیاهی مهم است که ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد. طعم آن کمی تلخ است و می توان آن را به بسیاری از دستور پخت ها اضافه کرد.

کیوی

فقط دو عدد کیوی متوسط ​​حاوی 137.2 میلی گرم ویتامین C است. کیوی منبع بسیار ارزشمندی از بسیاری از مواد مغذی، به ویژه ویتامین C است. اما نباید زیاده روی کرد. همچنین سرشار از پتاسیم، مس و فیبر است.

نیاز روزانه به ویتامین C در مردان و زنان

ویتامین C در بسیاری از واکنش های متابولیک و تولید اسیدهای آمینه، هورمون ها و کلاژن شرکت می کند. ویتامین C به دلیل قدرت آنتی اکسیدانی قوی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با جلوگیری از سنتز مواد سرطان زا از بروز تومور در بدن به خصوص در معده جلوگیری می کند. همچنین برای خنثی کردن رادیکال های آزاد مهم است.

ویتامین C عمدتا در غذاهای تازه یافت می شود. مقادیر خوبی ویتامین C در برخی از میوه ها و سبزیجات مانند پرتقال، توت فرنگی، نارنگی، کیوی، لیمو، اسفناج، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای یافت می شود. برای استفاده کامل از فواید ویتامین C، این غذاها را نباید بیش از 3-4 روز نگهداری کرد و باید به صورت خام یا کمی پخته مصرف شوند.

نیاز روزانه به ویتامین C برای مردان حدود 90 میلی گرم و برای زنان حدود 70 میلی گرم است. این مقدار در دوران بارداری افزایش می یابد. کمبود ویتامین C باعث اسکوربوت می شود، بیماری که در بین ملوانانی که در گذشته در کشتی زندگی می کردند و ماه ها غذای تازه نمی خوردند بسیار شایع بود. شایع ترین علائم اسکوربوت کم خونی و بی اشتهایی است. به دنبال آن علائم دیگری مانند خونریزی لثه، از دست دادن دندان، دردهای عضلانی و خونریزی زیر پوست به وجود می آید.

ویتامین C بیش از حد، که می تواند ناشی از یک رژیم غذایی نامتعادل یا مصرف بیش از حد مکمل ها باشد. می تواند منجر به مشکلات کلیوی، تشکیل سنگ یا جذب بیش از حد آهن شود. مصرف بیش از حد ویتامین C می تواند باعث مشکلات سلامتی مانند سردرد، سوزش سر دل، استفراغ، اسهال، ورم معده و درد شکم و همچنین خستگی، سرگیجه و گرگرفتگی شود.

۲۳۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا