اخبار سلامت

بهترین غذاها برای پیشگیری از سرطان پروستات

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، با افزایش سن احتمال ابتلا به سرطان پروستات افزایش می یابد. بیشتر موارد این سرطان در مردان 50 ساله یا بالاتر رخ می دهد. به دلایلی که هنوز مشخص نیست، سرطان پروستات در مردان سیاه پوست بیشتر و در مردان آسیایی کمتر دیده می شود. مردانی که پدر یا برادرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند، خودشان در معرض خطر بیشتری هستند. تحقیقات اخیر همچنین نشان می دهد که چاقی خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

تغذیه یکی از عوامل مهم برای حفظ سلامت اعضای مختلف بدن از جمله پروستات است. امروزه می دانیم که تغذیه نقش مهمی در درمان و پیشگیری از سرطان دارد و تحقیقات ارتباط بین رژیم غذایی و پیشگیری یا کاهش تهاجمی سرطان را تایید می کند.

با توجه به اینکه انتظار می رود تا سال 2050 تشخیص سرطان در مردان تا 84 درصد و مرگ و میر ناشی از سرطان 93 درصد افزایش یابد، افزودن این غذاها به لیست غذایی روزانه شما ممکن است مفید باشد.

بهترین غذاها برای سلامت پروستات

معاون بهداشتی وزارت بهداشت تاکید می کند: غذای جادویی برای سلامت پروستات وجود ندارد اما برخی غذاها و الگوهای غذایی فواید خود را نشان داده اند. برای کمک به پیشگیری یا مدیریت سرطان پروستات، بهترین گزینه رژیم غذایی سالم سرشار از گوجه فرنگی پخته، سبزیجات چلیپایی، انواع توت ها، ماهی های چرب، قهوه و چای سبز است.

همه گوجه فرنگی ها حاوی لیکوپن هستند، یک آنتی اکسیدان قوی که ممکن است اثر محافظتی در برابر سرطان پروستات در انسان داشته باشد. پختن گوجه فرنگی باعث شل شدن لیکوپن در دیواره سلولی آنها می شود تا جذب آن آسان تر شود. برخی از مطالعات نشان می دهد که مردان مبتلا به سرطان پروستات که گوجه فرنگی پخته می خورند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند. اورولوژیست ها دو وعده در هفته را توصیه می کنند. سایر غذاهای غنی از لیکوپن عبارتند از هویج، گریپ فروت، فلفل دلمه ای قرمز و انار.

سبزیجات برای سلامت کلی مفید هستند، اما کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل، کلم و کلم پیچ سرشار از فیبر، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و سولفورافان هستند که یک ماده شیمیایی گیاهی است که سموم را خنثی می کند، التهاب را کاهش می دهد و حتی باعث رشد می شود. سرعت تومور را کند می کند. سولفورافان با کاهش خطر سرطان از جمله سرطان پروستات مرتبط است.

میوه های مفید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات

توت فرنگی، شاه توت، زغال اخته و تمشک یکی دیگر از منابع عالی آنتی اکسیدان هستند که به خنثی کردن و حذف رادیکال های آزاد از بدن کمک می کنند. اگر رادیکال‌های آزاد کنترل نشوند، می‌توانند به DNA و سلول‌ها آسیب برسانند که می‌تواند منجر به تغییرات سرطانی در سلول‌ها شود.

فواید ماهی سالمون برای جلوگیری از عفونت

تحقیقات نشان می دهد که خوردن ماهی ممکن است خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات را کاهش دهد، به ویژه ماهی های غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند سالمون. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که ماهی‌های آب سرد – مانند سالمون، قزل‌آلا، شاه‌ماهی و ساردین – مفیدترین ماهی‌ها هستند. هرچه انتخاب می کنید، آنها را با سرخ کردن نپزید، زیرا این روش چربی های اشباع شده ناسالم را اضافه می کند و می تواند بر نسبت چربی های خوب (امگا 3) به چربی های بد (امگا 6) تأثیر منفی بگذارد. .

آیا چای و قهوه در سرطان پروستات موثر است؟

مطالعات نشان می دهد که مصرف قهوه غنی از آنتی اکسیدان ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. از آنجایی که قهوه بدون کافئین فوایدی نیز دارد، اعتقاد بر این است که اجزای قهوه غیر از کافئین ممکن است از آسیب سلولی جلوگیری کرده و التهاب را کاهش دهد. با این حال، کافئین بیش از حد می تواند عوارض جانبی از جمله بی خوابی، کم آبی بدن، سردرد و اضطراب ایجاد کند، بنابراین آن را در حد متعادل بنوشید.

مطالعات اپیدمیولوژیک و آزمایشگاهی و همچنین آزمایشات بالینی همگی ارتباطی بین مصرف چای سبز و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، محافظت در برابر اشکال تهاجمی این بیماری، مهار رشد تومور و نقش بالقوه در کند کردن پیشرفت بیماری پیدا کرده‌اند.

غذاهای مضر برای پروستات

رژیم‌های غذایی سرشار از قند، چربی، گوشت قرمز و غذاهای بسیار فرآوری‌شده و کم سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل منجر به چاقی می‌شوند که یک عامل خطر اصلی برای سرطان و همچنین بیماری قلبی و سکته است.

رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده، مانند سوسیس و کالباس، ممکن است به طور مستقیم و غیرمستقیم خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد زیرا می تواند تعادل میکروبیوم روده را که بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد، مختل کند. همچنین از کباب کردن گوشت روی شعله مستقیم یا پختن آن در دمای بالا خودداری کنید، زیرا باعث چربی سوزی و ترشح مواد شیمیایی سرطان زا می شود.

بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده هستند و فاقد مواد مغذی هستند که با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است. همچنین باید از غذاهای حاوی کلسترول و چربی بالا مانند چیپس سیب زمینی و سیب زمینی سرخ شده که حاوی چربی های هیدروژنه (چربی های ترانس) هستند، خودداری کنید. از مصرف کره و لبنیات پرچرب مانند پنیر و شیر خودداری کنید و همیشه سراغ غذاهایی بروید که قند افزوده کمتری دارند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا