سلامت خانواده

بهترین راه برای نگه داشتن انواع گوشت و مرغ در فریزر

به گزارش News Online ، یک بدن سالم در تغذیه مناسب و استفاده از غذاهای عاری از آلاینده های مختلف است.

فارس نوشت: حفظ مواد غذایی در دماهای مناسب یکی از اصول اساسی در جلوگیری از فساد ، کاهش رشد میکروارگانیسم های بیماری زا و حفظ ارزش غذایی مواد است.

امنیت غذایی یکی از ستون های بهداشت جامعه است و تغذیه نادرست می تواند منجر به انتقال بیماری ها ، کاهش ارزش مواد غذایی و افزایش زباله شود.

دمای نامناسب یکی از اصلی ترین عوامل در تسریع فساد مواد غذایی است.

اهمیت نگهداری مواد غذایی در دماهای مناسب

پیشگیری از رشد باکتری ها: باکتریهایی مانند (سالمونلا) ، (اشرشیاک کلی) و (لیستریا) در دمای بین 0 تا 2 درجه سانتیگراد (منطقه خطر) به سرعت تکثیر می شوند. نگه داشتن مواد قابل خراب شدن در یخچال (زیر 1 درجه سانتیگراد) یا فریزر (زیر 5 درجه سانتیگراد) این رشد را مهار می کند.

کیفیت غذا را حفظ کنید: درجه حرارت بالا باعث اکسیداسیون چربی ها می شود ، طعم و از بین رفتن ویتامین های حساس مانند ویتامین C را تغییر می دهد.

Hamid Haqqani Haghighi ، یک متخصص مسئول آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و آرایشی سازمان غذا و داروی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتتی به رشد دو نوع باکتری بیماری زا و علت فساد در مواد غذایی اشاره کرد.

وی گفت: باکتری های بیماری زا باعث ایجاد مواد غذایی و بیماری های بسیار خطرناک می شوند و گفتند: “این باکتری ها در غذاهای یخچال به سرعت رشد می کنند و از طریق ظاهر ، طعم یا بو قابل تشخیص نیستند.”

حقانی باکتری هایی را که باعث فساد به عنوان نوع دوم باکتری ها می شوند ، خواند و گفت: “این باکتری ها به دلیل اینکه در غذاها خراب می شوند رشد می کنند و طعم ، بو و ظاهر غذا را تغییر می دهند ، اما احتمال بسیار کمی برای بیماری انسان وجود دارد.”

بهترین راه برای نگه داشتن گوشت

وی از ذخیره سازی در یخچال و کنسرو گوشت به عنوان یکی از روش های نگهداری گوشت استفاده کرد.

به گفته دکتر علوم غذا و فناوری ، انواع گوشت گاو (گوسفند ، گوسفند ، مرغ و ماهی) می توانند برای مدت طولانی در فریزر نگهداری شوند.

وی انجماد گوشت را در دمای منفی 2 درجه سانتیگراد مقصر دانست که باعث میکروب ها (باکتری ها ، مخمر و کپک) و فعالیت آهسته آنزیم هایی است که در از بین بردن مواد غذایی مؤثر هستند.

حقانی خاطرنشان کرد: نیازی به بسته بندی خلاء برای یخ زدن با ایمن گوشت نیست.

وی گفت: “حفظ رطوبت گوشت در هنگام انجماد و نگهداری تأثیر قابل توجهی در طعم و کیفیت نهایی آن دارد.” از دست دادن رطوبت به دلیل فرآیند انجماد و نگهداری نامناسب بر طعم و بافت گوشت تأثیر می گذارد و جویدن آن را سخت تر می کند.

متخصص غذا و دارو توصیه کرد که آن را در دو لایه کیسه پلاستیکی قرار دهد تا آن را تازه نگه دارد و طعم گوشت را تازه نگه دارد.

پزشک علوم غذا و فناوری تأکید کرد: غذاهایی که بیش از دو ساعت در خارج از یخچال و یا یک ساعت بالاتر از 2 درجه سانتیگراد ذخیره شده اند ، هرگز نباید دوباره منجمد شوند.

حقانی فریزر را به عنوان امن ترین گزینه برای ذخیره گوشت توصیف کرد ، اما تأکید کرد که گوشت نباید در فریزر نگه داشته شود زیرا طعم آن تغییر می کند.

یخچال ایمن

وی پس از خارج کردن گوشت از فریزر ، از یخبندان ایمن استناد کرد. بنابراین ، گوشت یخ زده باید در یخچال منجمد شود یا در یک کیسه پلاستیکی ضد مقاوم قرار داده و در آب سرد غوطه ور و یخ زده شود.

کارشناس غذا و پزشکی تأکید کرد: هنگامی که گوشت یخ زده در یخچال ، بهتر است گوشت را در درب قرار دهید تا آب روی مواد دیگر بریزد.

کنسرو شده

حقانی گوشت کنسرو شده را به عنوان یکی دیگر از روشهای نگهداری گوشت توصیف کرد و گفت: “گوشت کنسرو شده و ماهی را می توان برای مدت زمان طولانی (دو تا پنج سال) نگه داشت.”

به گفته وی ، در فرآیند کنسرو شده ، مواد غذایی برای از بین بردن باکتری گرم می شوند ، سپس در زیر خلاء در کنسرو بسته می شوند تا با ایجاد یک محیط استریل از رشد باکتری های جدید جلوگیری شود.

دکتر صنایع علوم غذا و تغذیه برای جلوگیری از انجماد گوشت ، ماهی یا مرغ توصیه می شود. همچنین به دلیل عدم وجود مایونز انجماد ، سس خام و کاهو نباید منجمد شود.

نحوه ذخیره انواع گوشت در فریزر

گوشت گاو و

به گفته حقانی ، قطعات پوشیده از گوشت (مانند کباب) می توانند به مدت چهار تا شش ماه یخ زده و استیک به مدت شش تا شش ماه یخ زده شوند.

وی به مردم توصیه کرد که بیش از سه تا چهار ماه از نگهبان یخ زده خودداری کنند. گوشت قرمز دودی ، فرآوری شده مانند ژامبون ، هات داگ ، بیکن و غیره فقط یک تا دو ماه در حال انجماد هستند.

مرغ و مرغ

یک متخصص مسئول آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و مواد آرایشی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: مرغ کامل یا بوقلمون را می توان تا یک سال در فریزر نگه داشت و بدون کاهش کیفیت.

به گفته وی ، قطعات مرغ (ران ، قفسه سینه یا بال و غیره) تا شش ماه می توانند یخ زده شوند ، اما قلب و کبد مرغ و مرغ نباید بیش از سه تا چهار ماه در فریزر نگهداری شود.

غذاهای دریایی

وی افزود: ماهی های لاغر مانند گربه ماهی یا ماهی COD می توانند به مدت شش تا هشت ماه منجمد شوند. اما ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا فقط می توانند به مدت دو تا سه ماه یخ زده شوند. پوسته ها ، میگو و سایر غذاهای دریایی مانند گوش (نسخه های تکراری) می توانند به مدت سه تا شش ماه منجمد شوند.

به گفته پزشک ، علوم تغذیه ماهی پخته شده نباید بیش از چهار تا شش ماه منجمد شود و ماهی های دودی فقط فقط دو ماه در فریزر نگهداری می شوند.

اصول نگه داشتن گوشت در یخچال

حقانی برای کاهش سرعت رشد باکتری های خطرناک ، ذخیره گوشت موجود در یخچال را در 2 درجه سانتیگراد ذکر کرد و تأکید کرد که برای طولانی مدت نباید در یخچال نگهداری شود.

گوشت گاو و

به گفته وی ، بیشتر گوشت پخته شده را می توان به مدت سه تا پنج روز در یخچال نگهداری کرد. اما گوشت خرد شده ، مواد ، کبد و کلیه را می توان فقط یک تا دو روز در یخچال ذخیره کرد.

وی تأکید کرد که غذاهای پخته شده باقی مانده حاوی گوشت نباید بیش از سه تا چهار روز در یخچال نگهداری شود.

بر این اساس ، مدت زمان بیکن و ژامبون کاملاً در یخچال فقط هفت روز پخته می شود. اما ژامبون خام را می توان به مدت سه تا چهار روز در یخچال ذخیره کرد.

مرغ و مرغ

کارشناس سازمان غذا و داروی خاطرنشان کرد: مرغ خام (کامل یا تکه تکه شده) و مرغ چرخان فقط به مدت یک یا دو روز در یخچال نگهداری می شود. اما مرغ پخته شده را می توان به مدت سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.

غذاهای دریایی

به گفته وی ، ماهی های کم یا خام ممکن است به مدت یک یا دو روز در یخچال نگهداری شوند. اما ماهی پخته شده را می توان به مدت سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.

ماهی های دودی را می توان به مدت سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد و ماهی های کنسرو شده باقی مانده را می توان به مدت سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.

چگونه می توان غذای کنسرو شده را نگه داشت

دکتر علوم غذایی خاطرنشان کرد: غذاهای کنسرو شده (ماهی ، مرغ ، گوشت گاو یا گوسفند) را می توان به مدت دو تا پنج سال ذخیره کرد.

وی با اشاره به فرآیند کنسرو تجاری ، به مردم هشدار داد که در صورت عجله ، آسیب دیده ، آسیب دیده ، برآمدگی یا بوی بد ، از مصرف آن خودداری کنند.

حقانی قوطی های کنسرو شده را نشانه آلودگی با کلستریدیوم بوتولینوم توصیف کرد که باعث مسمومیت و مرگ می شود.

کارشناس غذا و پزشکی به اهمیت ذخیره مناسب خانه های کنسرو شده در خانه اشاره کرد: محافظه کاران باید در یک مکان خنک ، خشک و تاریک زیر 2 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. هرگز کنسرو را در یک مکان مرطوب یا گرم (دمای بالاتر از 2 درجه سانتیگراد) مانند زیر سینک ماشین ظرفشویی یا کنار اجاق گاز نگه ندارید.

وی به دلیل رشد باکتری ها در کنسرو ، تأکید کرد که باقیمانده کنسرو باید در یک ظرف درب تمیز در یخچال نگه داشته شود. بقیه غذاهای دریایی کنسرو شده نیز می توانند تا دو ماه در یک ظرف مناسب منجمد شوند.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا