سلامت خانواده

بشقاب غذای سالمندان چگونه باید باشد – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محمدی افزود: با توجه به شیوع بیشتر فشار خون، چربی خون و سرطان در این سنین، سالمندان باید به تغذیه و فعالیت بدنی خود توجه ویژه ای داشته باشند.

وی مدل «بشقاب من» را مدل غذایی ثابت معرفی کرد و گفت: مصرف چربی های اشباع و ترانس باید به حداقل برسد.

محمدی به اهمیت ویژه تغذیه و سلامت در دوران سالمندی اشاره کرد و افزود: سالمندان بیش از سایر گروه ها در معرض فشار خون، چربی خون و سرطان هستند و باید به تغذیه و فعالیت بدنی بیشتر توجه کنند.

وی به اهمیت مدیریت وزن اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان داده است که در سنین 60 تا 80 سالگی افزایش BMI (شاخص توده بدنی) به دلایل مختلف از جمله کم تحرکی مشاهده می شود. افزایش وزن، بروز برخی بیماری ها را آسان تر می کند.

محمدی بر لزوم استفاده از همه گروه های غذایی به صورت متنوع و متعادل تاکید کرد و تصریح کرد: در سنین بالا باید از غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات استفاده شود.

این دکترای متخصص تغذیه درباره مصرف چربی ها گفت: حذف کامل چربی ها اشتباه است اما مصرف چربی های اشباع و ترانس باید به حداقل برسد. همچنین منابع پروتئینی با کیفیت مانند ماهی (ماهی قزل آلا)، تخم مرغ و لبنیات اسیدهای آمینه ضروری را برای بدن تامین می کنند.

محمدی مدل غذایی «بشقاب من» را راهکاری موثر برای این گروه سنی معرفی کرد و افزود: نیمی از بشقاب باید سبزی و میوه باشد. یک چهارم بشقاب باید به غلات کامل (نان، برنج، ماکارونی) اختصاص داده شود. یک چهارم باقیمانده باید منبع پروتئین باشد.

وی در گفتگو با رادیو سلامت توصیه کرد برای کمک به سلامت کلی، لبنیات نیز در کنار این رژیم مصرف شود. در زمینه آشپزی، سالمندان باید مصرف روغن جامد را به حداقل برسانند و سرخ کنند، بجوشانند یا کباب برای پختن

محمدی در خصوص مکمل ها نیز گفت: اگر ویتامین D آنها کمتر از 30 باشد باید هفته ای یک قرص 50 هزار واحدی به مدت 8 هفته مصرف کنند. اگر سطح ویتامین D بالای 30 باشد باید روزانه 1000 یا 2000 قرص استفاده کنند. همچنین 15 دقیقه قرار گرفتن در معرض آفتاب برای تولید ویتامین D در بدن مفید است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا