اخبار سلامت

بستری سالانه 173000 کودک در کشور به دلیل بیماری های گوارشی

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، علیرضا رئیسی از روتاویروس به عنوان عامل اصلی اسهال در گروه سنی زیر 5 سال به ویژه نوزادان زیر یک سال یاد کرد و گفت: با توجه به توانمندی بالای شرکت های ایرانی و دانشمندان می‌توانند واکسن‌های مورد نیاز کشور از جمله روتاویروس و پنوموکوک را حتی با همکاری کشورهای صاحب علم و فناوری در داخل کشور تولید کنند.

وی ادامه داد: اصرار ما بر تولید داخلی واکسن حاصل تجربیات گذشته به ویژه در دوران اپیدمی کرونا است، زیرا در آن زمان بسیاری از کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا را به ما ندادند و ما خودمان شروع به تولید واکسن کردیم. به عنوان مثال، کانادا به عنوان دوست، برادر و همسایه آمریکا، 4.5 برابر نیاز خود به واکسن را از آمریکا خریداری کرده بود، اما تا زمانی که 40 درصد از مردم آمریکا واکسینه نشدند، به کانادا واکسن ندادند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر به سازمان های بین المللی هم امیدی نداریم، زیرا صندوق کواچ در دوران کرونا ایجاد شد تا امکان دسترسی کشورهای مختلف به واکسن فراهم شود، اما ناموفق بود. تاکید ما بر سرمایه گذاری داخلی در تولید واکسن است.”

رئیسی با بیان اینکه 173 هزار مورد بستری به دلیل مشکلات گوارشی و روتاویروس در کشور در گروه سنی زیر 5 سال رخ می دهد، گفت: این بستری ها با حداقل 4 روز اقامت در بیمارستان ها صورت می گیرد که تعداد روزها را افزایش می دهد. تخت اشغال شده است با واکسن روتاویروس می توان شاهد کاهش بستری شدن در بیمارستان به دلیل مشکلات گوارشی و روتاویروس در کودکان بود.

وی گروه هدف واکسیناسیون روتاویروس را جمعیتی حدود یک میلیون و 300 هزار نفر در هر یک از گروه های سنی 2، 4 و 6 ماهه دانست و گفت: طبق پیش بینی ها سالانه به حدود 5 میلیون دوز واکسن روتاویروس نیاز داریم که این میزان افزایش می یابد. قابل مصرف خوراکی و 2 سی سی می باشد که تولید این واکسن توسط سازندگان داخلی واکسن قابل انجام است. ادغام واکسن های دوران کودکی کار دشواری است، اما قصد داریم در آینده واکسن تزریقی فلج اطفال را به واکسن پنج ظرفیتی اضافه کنیم.

رئیسی با تاکید بر اهمیت توجه همگان به پدیده مقاومت میکروبی خاطرنشان کرد: مقاومت آنتی بیوتیکی و میکروبی در حال حاضر یکی از معضلات جدی در دنیاست و به زودی گریبانگیر همه خواهد شد. در صورت تجویز و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها، پیش بینی می شود تا 20 سال آینده سلاحی برای مقابله با بسیاری از بیماری ها نخواهیم داشت و سالانه بیش از 35 میلیون نفر به دلیل مقاومت میکروبی در جهان جان خود را از دست خواهند داد.

معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: حدود 5 سال پیش که موج سرخک در دنیا به راه افتاد، در ایران بیش از 95 درصد مردم واکسن سرخک را قبول کردند، در حالی که در آمریکا با وجود 580 هزار نفر. تحت تأثیر این بیماری، کمتر از 30 درصد واکسن سرخک مورد استقبال قرار گرفت. خوشبختانه واکسیناسیون کرونا در کشورمان نیز مورد استقبال مردم قرار گرفت.

رئیس جمهوری ایران به عنوان یکی از سه کشور پیشرو در منطقه مدیترانه شرقی در زمینه حذف سرخک و سرخجه اشاره و تاکید کرد: در سال های قبل از واکسیناسیون سرخک و سرخجه، میزان بروز و مرگ و میر ناشی از این بیماری ها بالا بوده است. سالانه بیش از 150 هزار نفر به سرخک مبتلا می شدند.

به گفته وی، اگر واکسیناسیون در دنیا انجام نمی شد، سالانه بیش از 5 میلیون نفر جان خود را از دست می دادند و تاکنون بیش از 20 میلیون مورد فلج اطفال در دنیا داشته ایم، در حالی که از سال 2001 با وجود همسایگی برخی کشورهایی با کمترین پوشش واکسیناسیون، اما ما دیگر فلج اطفال را به صورت محلی منتقل نمی کنیم.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا