اخبار سلامت

برچسب گذاری محصولات تراریخته/غنی سازی آرد با ویتامین D بزودی

مهدی پیرسالی گفت که سازمان غذا و داروی منبع اصلی نظارت بر ایمنی و بهداشت مواد غذایی است و می گوید هدف این سازمان اطمینان از کیفیت و سلامت غذای مردم مصرف شده است.

وی افزود: این سازمان نقش مهمی در نظارت و کنترل ایمنی مواد غذایی با شبکه گسترده ای متشکل از 547 آزمایشگاه مجاز ، از جمله آزمایشگاه مرجع ، 53 آزمایشگاه تخصصی دانشگاه و سایر آزمایشگاههای مجاز دارد.

پیری صاللی ادامه داد: آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و مواد مخدر دو گواهی رسمی از سازمان بهداشت جهانی و تأیید اتحادیه اروپا در زمینه آزمایش های آفلاتوکسین دریافت کرده است ، که پیش نیاز برای صادرات محصولات مانند پسته به بازارهای اروپا است.

وی با اشاره به همکاری های بین قاره ای در سیستم نظارت بر مواد غذایی ، گفت: “نظارت در تعامل نزدیک با وزارت بهداشت ، وزارت کشاورزی و وزارت Semitic به عنوان زنجیره ای از مزرعه به جدول انجام می شود و محصولات تراریخته نیز در هنگام ترخیص از نظر ژنتیکی تحت نظارت ژنتیکی قرار می گیرند.”

رئیس سازمان غذا و داروی از اجرای پروژه های ملی در زمینه آلاینده های مواد غذایی خبر داد و گفت: طی سالهای 1400 تا 1403 حدود 35000 نمونه برای سموم دفع آفات ، 25000 نمونه برای فلزات سنگین و 21000 نمونه نیترات مورد بررسی قرار گرفت.

پیر سلیحی افزود: برنامه ارتقاء سلامت شیر ​​و لبنیات بر کاهش آنتی بیوتیک ها و مواد افزودنی و همچنین همکاری با مدارس متمرکز است. همچنین ، برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از 12 سال پیش آغاز شد و اکنون به کمتر از 2 ٪ رسیده است که مطابق با استانداردهای بین المللی است.

رئیس سازمان غذا و داروی همچنین از طراحی نسخه ایرانی سیستم RASFF خبر داد و گفت: “همانطور که اتحادیه اروپا این سیستم را برای هشدار سریع مواد غذایی دارد ، ما نسخه بومی را نیز طراحی کرده ایم.” سیستم RASFF ایران ، که به زودی رونمایی می شود ، گامی بزرگ در جهت شفافیت و اطلاعات خواهد بود و ما در تلاش هستیم تا آن را به سیستم اروپا وصل کنیم.

در پایان ، وی از تلاش های اداره کل محصولات غذایی و تیم IT برای توسعه این سیستم قدردانی کرد و گفت: با راه اندازی RASFF IRAN ، کشور ما در میان معدود کشورهایی با هشدار سریع ملی برای ایمنی مواد غذایی و ایمنی دام قرار خواهد گرفت.

بسیاری از بیماری های شایع در جهان منشأ مواد غذایی دارند

پس از این مراسم ، Hojjatoleslam دکتر عبدالحسین خسروپانا ، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ، گفت که ایمنی و امنیت غذایی دو مؤلفه اصلی در حفظ سلامت جوامعی است که باید جدی بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: تحقق نتایج مطلوب در زمینه غذا نیاز به دسترسی اساسی و عادلانه به منابع غذایی دارد و بیان می کند: برای دستیابی به این هدف ، امنیت غذایی در کشور باید تقویت شود.

Khosrowpanah اضافه کرد: حاکمیت امنیت غذایی یک فرایند هوشمندانه از سیاست گذاری تا نظارت است که در آن مشارکت و مشارکت افراد نقش مهمی ایفا می کند.

وی گفت: “با این حال ، در زمینه آموزش عمومی و فرهنگ در زمینه غذا ، نیاز به فعالیت و سرمایه گذاری بیشتر وجود دارد.”

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به اهمیت هوش مصنوعی در مدیریت مواد غذایی اشاره کرد: “ما در عمل از آن استفاده نکرده ایم ؛ در حالی که سوء استفاده از توانایی های این فناوری می تواند تحول آور باشد.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا