اخبار سلامت

بروز 8752 مورد ابتلا به سالک/ شهرهای آلوده به “لیشمانیوز”

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، محمدرضا شیرزادی; رئیس اداره کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام وزارت بهداشت تصریح کرد: در 15 سال گذشته موارد بیماری در ایران کاهش چشمگیری داشته است به طوری که در سال 1396 بیش از 26 هزار مورد ابتلا به این بیماری وجود داشته است. نرخ 37 در 100000. در ایران به ثبت رسیده و گزارش شده است که این رقم در سال گذشته به 8752 مورد با نرخ بروز 10.4 در هر 100000 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه لیشمانیوز جلدی یا لیشمانیوز یک بیماری انگلی بومی ایران است که توسط گونه لیشمانیا ایجاد می شود و توسط پشه ها منتقل می شود، گفت: و جای زخم (زخم) تا آخر عمر باقی می ماند.

رئیس اداره مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام وزارت بهداشت با بیان اینکه لیشمانیوز جلدی در ایران به دو شکل وجود دارد، گفت: در شهرهای مشهد، کرمان و بم رایج است.

وی درباره نوع دوم سالاک در ایران با مخزن موش گفت: این نوع سالک در استان های اصفهان، فارس، خوزستان، کرمان، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، بوشهر، هرمزگان، سمنان، سیستان و بلوچستان، یزد، در ایلام و سایر مناطق رایج است و بومی آن مناطق است.

شیرزادی با بیان اینکه 85 درصد موارد لیشمانیوز جلدی در ایران از نوع مخزن آن موش است، افزود: البته این بیماری همچنان در 19 استان کشور بومی است. انتقال احتمالی بیماری در 150 شهر استان های آلوده صورت می گیرد.

وی با تاکید بر اینکه ساکنان شهرهای در معرض خطر و همچنین مسافران این شهرها مراقب باشند که توسط پشه های زمینی نیش نشوند، روش های پیشگیری از پشه را بیان کرد: استفاده از پشه بند، توری و پرده بهداشتی (چاله های کوچک) و اشباع. با حشره کش) به ویژه در عصر و شب، عدم ریختن زباله و نخاله های ساختمانی در اطراف منازل، استفاده از لباس های پوشیده با آستین بلند و شلوارهای بلند به ویژه در عصر و شب توصیه می شود.

شیرزادی در پایان با بیان اینکه در صورت ابتلای فردی به سالک باید دوره درمانی را طی کند، بر پانسمان زخم تا زمان بهبودی به گونه ای تاکید کرد که زخم باز نشود.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا