بروز سالانه 700000مورد ابتلا به “شپش” در کشور/راه های انتقال
دکتر محمد زینلی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، درباره شپش سر اظهار داشت: پدیکلوزیس یا شپش بیماری است که از طریق انتقال حشرات کوچک بدون بال و خونخوار به انسان منتقل می شود. این حشرات می توانند انسان را از طریق سر، تنه و شرمگاه آلوده کنند.
تخم شپش را می توان با چشم غیر مسلح دید
وی افزود: تخم شپش که به آن حسادت می گویند به اندازه نوک سوزن است و به مو و درز لباس می چسبد و با چشم دیده می شود.
شپش در کدام قسمت سر دیده می شود؟
وی ادامه داد: شپش در مو، روی پوست سر، پوست سر و پشت گوش دیده می شود. این شپش معمولاً به پوست سر محکم میچسبد و از خون تغذیه میکند و تخمگذاری میکند و در جاهایی که حجم مو بیشتر است تخمهای بیشتری میگذارد.
هر شپش 150 تخم می گذارد!
بروز سالانه 700 هزار مورد شپش در کشور
رئیس گروه مدیریت بیماری های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه 600 تا 700 هزار مورد ابتلا به شپش از دانشگاه های علوم پزشکی گزارش می شود، اظهار داشت: در سال 2018، 60 تا 700 مورد ابتلا به شپش از سوی دانشگاه های علوم پزشکی گزارش می شود. و دلیل اصلی پیدایش شپش به رعایت نکردن اصول بهداشتی مربوط می شود.
روش های انتقال شپش سر
وی درباره روش های انتقال شپش گفت: انتقال شپش به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام می شود. در روش مستقیم، فرد مبتلا با افراد سالم ارتباط برقرار می کند و شپش از طریق تماس نزدیک منتقل می شود. در روش غیرمستقیم انتقال از طریق تماس با اشیاء مختلف از جمله وسایل شخصی، شانه، حوله، برس، کلاه، شپش نیز از طریق پوشیدن روسری، ماسک و لباسهای آلوده و استفاده از ملحفه و بالش آلوده منتقل میشود.
زینلی افزود: در مدارسی که جمعیت زیادی از کودکان دارند، حتی صندلی های کلاس و وسایل نقلیه مانند سرویس مدارس، کمد لباس کودکان و رختکن نیز به شپش مبتلا می شوند.
شپش در دختران بیشتر از پسران است
رئیس گروه مدیریت غذا و بیماری های منتقله از آب وزارت بهداشت با بیان اینکه شپش در کودکان بیشتر از بزرگسالان است، گفت: به دلیل حجم بیشتر مو در دختران، شپش در دختران بیشتر از پسران است. ”
انتهای پیام/