سلامت خانواده

برخی نانوایی ها همچنان از جوش شیرین استفاده می کنند – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از افدانازهرا پوراحمد گفت: ایرانی ها به طور متوسط ​​سالانه 117 کیلوگرم نان مصرف می کنند که 2.5 برابر میانگین جهانی است. بنابراین توجه به انتخاب نان سالم برای حفظ سلامت عمومی ضروری است.

وی افزود: سبوس غلات حاوی ویتامین های گروه B، املاح معدنی و فیبر است که نقش موثری در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماری هایی مانند دیابت، چربی خون و چاقی دارد.

به گفته رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، رنگ نان سبوس دار باید کرم قهوه ای باشد، زیرا این رنگ نشان دهنده وجود سبوس در آرد است.

پوراحمد در مورد طبقه بندی آردها وی بیان کرد: آرد سنگک 7 تا 10 درصد حذف سبوس، آرد تافتون و لواش حدود 13 تا 15 درصد، آرد بربر 18 درصد و آردهای شیرینی پزی و نان های حجیم 24 درصد سبوس حذف هستند که عملاً سبوس ندارند.

وی تاکید کرد: نان های تیره تر به دلیل اینکه سبوس بیشتری دارند سالم ترند اما برخی نانوایی ها برای تهیه سنگک از آردهای نامربوط مانند آرد تافتون یا بربر استفاده می کنند و حتی سبوس را مستقیم روی نان می ریزند که غیرعلمی و غیرمجاز است.

پوراحمد تصریح کرد: آردهایی که سبوس بیشتری دارند حاوی ماده ای به نام اسید هستند فیتیک هستند که در صورت تخمیر نشدن می تواند از جذب برخی مواد مغذی مانند روی در بدن جلوگیری کند. متأسفانه برخی از نانوایی ها به جای انجام تخمیر اولیه از جوش شیرین به عنوان یک افزودنی غیرمجاز استفاده می کنند که باعث باقی ماندن اسید می شود. فیتیک و باعث مشکلاتی مانند سوزش سر دل می شود.

وی افزود: هر چه میزان سبوس آرد بیشتر باشد فرآیند تخمیر بیشتر طول می کشد و این کار نانوا را سخت می کند. برای مثال آردهای سبوس دار که سبوس بیشتری دارند به دو ساعت و نیم زمان تخمیر نیاز دارند.

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو اخیرا مجوز تولید آرد کامل را صادر کرده است. نان تهیه شده از این آرد باید با رعایت زمان تخمیر استاندارد (150 دقیقه) تهیه شود تا محصولی سالم و مغذی به دست مصرف کنندگان برسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا