برای کاهش خطر مرگ زودرس و بیماری قلبی چه ساعتی قهوه بنوشیم؟
به گزارش خبرآنلاین، محققان خام نتایج یک مطالعه را روز سه شنبه در مجله قلب اروپا منتشر کردند که در آن رژیم غذایی و داده های سلامتی 40725 داوطلب بزرگسال بالای 18 سال بین سال های 1999 تا 2018 مورد بررسی قرار گرفت.
یورو نیوز در خبری نوشت: هم قهوه بدون کافئین و هم قهوه بدون کافئین در رژیم غذایی شرکت کنندگان در این مطالعه گنجانده شد و زمان مصرف قهوه در سه دوره صبح (از ساعت 4 تا 11:59)، بعد از ظهر (از 12 تا 4:59) و عصر (از ساعت 5 تا 3:59 بامداد) طبقه بندی شدند.
در پایان این دوره مطالعه، 4295 مورد مرگ به هر علت، 1268 مورد بیماری قلبی عروقی و 934 مورد سرطان ثبت شد.
در مقایسه با افرادی که فقط در صبح قهوه می نوشند، خطر مرگ زودرس 16 درصد کمتر است. خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی نیز برای آنها 31 درصد کاهش یافته است. اما کسانی که تمایل به نوشیدن قهوه در طول روز داشتند با کاهش خطر مرگ و بیماری قلبی عروقی مواجه نشدند.
نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که نتیجه مثبت ثبت شده برای مصرف کنندگان قهوه صبح به کافئین یا بدون کافئین بودن قهوه ارتباطی ندارد.
نتیجه این مطالعه نشان می دهد که مصرف قهوه در بعد از ظهر یا عصر ممکن است ریتم شبانه روزی و سطح هورمون هایی مانند ملاتونین را مختل کند. سطوح پایین ملاتونین با سطوح بالاتر فشار خون و استرس اکسیداتیو و خطر بالاتر بیماری قلبی عروقی مرتبط است.
قهوه همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با خنثی کردن رادیکال های آزاد که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد، التهاب را در بدن کاهش می دهد.
به گفته نویسندگان نتایج این مطالعه، برخی از نشانگرهای التهابی خون معمولاً در صبح بیشترین میزان را دارند و به همین دلیل، اثر ضد التهابی الگوی مصرف قهوه متمرکز بر صبح ممکن است مفیدتر از این الگو بر نوشیدن قهوه در بعد از ظهر و عصر متمرکز بود.
با این حال، برخی از کارشناسان هشدار دادند که این مطالعه می تواند کاستی ها و سوگیری هایی داشته باشد. به عنوان مثال، شاید الگوی نوشیدن قهوه در صبح نشان دهنده سبک زندگی سالم باشد. زیرا افرادی که صبح ها قهوه می نوشند ممکن است تمایل بیشتری به ورزش و خوردن غذاهای فرآوری نشده داشته باشند.
علاوه بر این، اطلاعات ژنتیکی شرکت کنندگان در این مطالعه در دسترس نبود، بنابراین نویسندگان نتایج این مطالعه قادر به بررسی تأثیر احتمالی نرخ متابولیسم کافئین بر اساس تفاوت های ژنتیکی نبودند.
233217
منبع:خبرآنلاین