برای کاهش اثرات آلودگی هوا به چه نکاتی باید توجه کرد؟
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از و به نظر می رسیداحمد اسماعیل زاده با اشاره به مضرات آلودگی هوا گفت: آلودگی هوا ترکیبی از موادی مانند دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق است که می تواند باعث بیماری های تنفسی و قلبی و حتی اختلالات روانی مانند استرس و افسردگی شود. با تحریک التهاب و کاهش آنتی اکسیدان های طبیعی بدن، خطر ابتلا به بیماری ها از جمله سرطان به ویژه سرطان ریه را افزایش می دهند.
وی افزود: ریزش ریزگردها به سطح ریه ها و کاهش آنتی اکسیدان ها در مایع پوششی ریه باعث از بین رفتن سلول های مختلف بدن و افزایش استرس اکسیداتیو می شود، بنابراین تقویت سیستم ایمنی از طریق تغذیه مناسب برای مقابله ضروری است. با این آسیب ها
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: مصرف برخی مواد غذایی و مواد مغذی که باعث کاهش التهاب می شود می تواند اثرات مضر آلودگی هوا را کاهش دهد، در این راستا رعایت توصیه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی درباره تاثیر امگا 3 گفت: مطالعات نشان داده است که مصرف بیشتر امگا 3 از منابعی مانند روغن ماهی، گردو و خرفه این می تواند فعالیت آنتی اکسیدان های درون زا، استرس را افزایش دهد اکسیداتیو با توجه به آلودگی هوا، با توجه به فرهنگ کم مصرف ماهی در کشور، استفاده از مکمل های امگا 3 نیز گزینه مناسبی است.
اسماعیل زاده با تاکید بر اهمیت ویتامین C در سلامت افزود: این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی است که در کاهش التهاب و مبارزه با رادیکال های آزاد، مصرف میوه هایی مانند پرتقال، لیموترش، انار، نارنگی و سبزیجاتی مانند اسفناج و فلفل دلمه ای نقش بسزایی دارد. به خصوص در روزهای آلوده توصیه می شود.
وی خاطرنشان کرد: ویتامین E که در روغن های خوراکی مانند روغن کانولا و همچنین مغزها مانند بادام و تخمه آفتابگردان وجود دارد با کاهش عوامل التهابی به محافظت از بدن در برابر اثرات آلودگی هوا کمک می کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: ویتامین A که در میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج، کدو تنبل، گوجه فرنگی و زردآلو وجود دارد، اثرات مضر آلودگی و مصرف تخم مرغ را کاهش می دهد. و شیر نیز منابع خوب این ویتامین هستند. ویتامین ها توصیه می شود.
وی تاکید کرد: ویتامین D نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد، افراد باید با انجام یک آزمایش ساده از وضعیت این ویتامین در بدن خود مطلع شوند و در صورت کمبود با متخصصان تغذیه مشورت کنند و از مکمل ها، کلم بروکلی، گل کلم و کلم آنها دارای موادی هستند که به بدن کمک می کند تا سموم را دفع کند و اثرات منفی آلودگی هوا بر روی ریه ها را کاهش دهد.
اسماعیل زاده افزود: زردچوبه به دلیل وجود کورکومین ماده مفیدی برای بهبود عملکرد ریه است و مصرف آن در غذاها توصیه می شود. چاقی و اضافه وزن با افزایش التهاب و فشار بر اندام های بدن، سیستم ایمنی را در مقابله با آلودگی هوا تضعیف می کند. در مواجهه با این مشکل باید برای کاهش وزن به متخصصان تغذیه مراجعه کنند.
وی با تاکید بر اهمیت تغذیه مناسب در کاهش آسیب های ناشی از آلودگی هوا، گفت: رعایت این توصیه های تغذیه ای می تواند اثرات مضر آلودگی هوا را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و سلامت عمومی جامعه را بهبود بخشد.