سلامت خانواده

برای حفظ کیفیت روغن خوراکی چه چیزهایی لازم است – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از سوالات رایج مردم در مورد روغن، نحوه نگهداری و استفاده از آن و نحوه دفع آن است.

این مسائل بسیار مهم هستند و به طور مستقیم با سلامت ما ارتباط دارند. بنابراین برای حفظ کیفیت روغن باید یک سری نکات را رعایت کرد که شامل موارد زیر است:

1. گذاشتن روغن در ظرف دربسته

برای نگهداری روغن باید آن را در ظرف دربسته قرار دهید و سپس در ظرف را محکم ببندید تا روغن در معرض اکسیژن هوا قرار نگیرد. اکسیژن کیفیت روغن را کاهش داده و آن را خراب می کند. یادتان باشد بعد از هر بار استفاده از روغن درب ظرف را محکم ببندید.

2. از یک ظرف تیره برای نگهداری روغن استفاده کنید

برای نگهداری روغن بهتر از ظروف شیشه ای تیره رنگ است E استفاده از شیشه های معمولی باعث می شود روغن در معرض نور قرار گیرد و کیفیت آن کاهش یابد. برای نگهداری روغن بهتر است از شیشه های سبز یا آبی استفاده کنید.

برای نگهداری انواع روغن ها از ظروف آهنی یا مسی استفاده نکنید. قرار دادن روغن در ظروف فلزی باعث واکنش شیمیایی و ایجاد ماده سمی می شود.

3- در ظرف کوچکی روغن بریزید

برای استفاده راحت از روغن و همچنین جلوگیری از قرار گرفتن حجم زیادی از روغن در معرض هوا، بهتر است مقدار کمی روغن را به یک شیشه کوچک منتقل کرده و هر بار از آن استفاده کنید. سپس می توانید ظرف روغن را هر بار که تمام شد دوباره پر کنید.

4- توجه به زمان نگهداری روغن

زمان نگهداری انواع روغن ها متفاوت است و بنابراین باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشید. حتما به تاریخ تولید و انقضا روی بسته بندی روغن ها و استفاده از روغن ها دقت کنید Y از قرارهای گذشته خودداری کنید.

5- قرار دادن روغن در جای مناسب

برای جلوگیری از افت کیفیت روغن باید آن را در جای خنک و تاریک قرار دهید. دمای بالا باعث اکسیداسیون روغن و کاهش کیفیت آن می شود. بنابراین. بهترین مکان برای نگهداری طولانی مدت روغن های مختلف داخل کابینت است. به خاطر داشته باشید که اگر کابینت شما در معرض گرما و رطوبت باشد، برای نگهداری روغن مناسب نیست.

6- نگهداری مقداری روغن در یخچال

برخی از روغن های خوراکی را فقط باید در یخچال نگهداری کرد، از طرفی قرار دادن برخی روغن های دیگر در یخچال باعث کدر شدن و خراب شدن آن می شود. یادتان باشد برای استفاده از روغن بعد از نگهداری در یخچال باید یک ساعت قبل آن را خارج کنید و زمانی که روغن به دمای محیط رسید از آن استفاده کنید.

7- قرار دادن روغن جامد در محل مناسب

روغن جامد باید در ظرف دربسته نگهداری شود. به خاطر داشته باشید که باز گذاشتن درب روغن و استفاده از قاشق آلوده برای برداشتن روغن باعث خراب شدن آن می شود. پس حتما از قاشق تمیز برای خارج کردن روغن از ظرف استفاده کنید.

چگونه روغن باقی مانده از سرخ کردن غذا را دور بریزیم؟

1. برای دفع صحیح روغن را داخل سینک نریزید زیرا باعث مسدود شدن لوله ها و گرفتگی آنها می شود. همچنین این روغن ها در فاضلاب شهری انباشته می شوند. روغن و چربی مانند یک چسب عمل می کنند و ذرات ریز مختلف در فاضلاب را به صورت کوهی از چربی به یکدیگر می چسبانند که باعث گرفتگی آنها می شود و حذف آنها نیاز به عملیات گران قیمتی برای دولت دارد.

2. همچنین روغن مستقیم مستقیماً بدون پوشش در کیسه زباله نریزید. زیرا این امر باعث ایجاد میکروب و پیدایش حشرات و جوندگان می شود.

3. روش صحیح دور ریختن روغن، دور ریختن روغن مصرف شده است ترکش کن تا خنک شود سپس آن را در یک بطری پلاستیکی مانند ظرف نوشابه یا آبمیوه یا در کیسه فریزر قرار دهید، درب آن را ببندید و در کیسه زباله بیندازید.

نحوه تشخیص روغن فاسد

اگر روغن خوراکی را به درستی نگهداری نکنید، ممکن است قبل از تاریخ انقضا فاسد شود. روغن هم مثل بقیه است غذابعد از مدتی پوسیده می شود. علائم فساد نفتی عبارتند از:

1. تغییر رنگ: روغن ترش معمولا تیره تر از روغن تازه است.

2. تغییر بو: روغن ترش معمولاً بوی بدی شبیه سوختن دارد.

3. تغییر طعم: اگر روغن بد شود، بد مزه می شود.

4. کدورت: اگر روغن شفاف باشد تار شدن رفته یعنی فسادش.

5. تشکیل رسوبات: وجود رسوبات در روغن مایع و کثیف بودن آن نشانه خراب شدن آن است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا