برای تشخیص تب دنگی چه آزمایشی انجام دهیم؟
به گزارش خبرگزاری ایمنا، علائم خاصی در اکثر افراد مبتلا به تب وجود دارد دانگ این اتفاق نمی افتد و ظرف یک تا دو هفته بهبود می یابند. البته تب دانگ شدید به ندرت می تواند منجر به مرگ شود. علائم این بیماری ممکن است با سایر بیماری ها مانند آنفولانزا اشتباه گرفته شود. قابل ذکر است که علائم تب دنگی معمولاً 4 تا 10 روز پس از گزش توسط پشه آلوده شروع می شود و دو تا هفت روز ادامه دارد.
علائم تب دنگی چیست؟
تب دنگی توسط ویروس دنگی ایجاد می شود. در سیستم علمی که ویروسها را دستهبندی و نامگذاری میکند، ویروس دنگی در خانواده «فلاویویرید» قرار میگیرد و یکی از سردههای «فلاوی ویروس» محسوب میشود. سایر ویروس ها نیز از همین خانواده هستند و باعث بیماری های انسانی می شوند. به عنوان مثال، “ویروس تب زرد”، “ویروس نیل غربی”، “ویروس آنسفالیت یا آنسفالیت سنت لوئیس، “ویروس آنسفالیت ژاپنی، “ویروس آنسفالیت منتقل شده از مادرشوهر“، “بیماری جنگل کیاسانور“و” ویروس تب هموراژیک اومسکآنها از خانواده فلاوی ویروس ها هستند، بیشتر این ویروس ها توسط پشه ها منتقل می شوند مادرشوهر پخش می شوند
علائم تب دانگ ممکن است شامل تب بالای 40 درجه سانتیگراد، سردرد شدید، درد پشت چشم، درد عضلات و مفاصل، حالت تهوع، استفراغ، تورم غدد و کهیر و همچنین علائم تب باشد. دانگ شدید اغلب پس از رفع تب ظاهر می شود و شامل درد شدید شکم، استفراغ مداوم، تنفس سریع، خونریزی لثه یا بینی، خستگی، بی قراری، خون در استفراغ یا مدفوع، تشنگی بیش از حد، رنگ پریدگی و سردی پوست و احساس ضعف است.
علائم تب دنگی در کودکان عبارتند از تب بالا، سردرد شدید، درد عضلات و مفاصل، خستگی و ضعف شدید، تهوع و استفراغ، درد شکم، خارش پوست و عجلهخونریزی از لثه، بینی یا پوست.
2 نوع آزمایش برای تب دنگی وجود دارد
به طور کلی دو نوع آزمایش تب دنگی وجود دارد. در آزمایشات آنتی بادی، نمونه خون شما بررسی می شود. در این آزمایش، پزشکان پروتئین هایی را که از بدن شما در برابر این ویروس محافظت می کنند، بررسی می کنند. به خاطر داشته باشید که وقتی به این بیماری مبتلا می شوید، بدن شما آنتی بادی های خاصی را برای مبارزه با تب دنگی تولید می کند، بنابراین آزمایش دقیق است و نتایج دقیقی را چهار روز پس از شروع علائم نشان می دهد.
آزمایشات مولکولی نیز در تشخیص این بیماری مؤثر است، معمولاً در این آزمایشات موارد ژنتیکی ویروس دنگی در خون شما شناسایی می شود و می تواند نشان دهنده ابتلای شما به این ویروس باشد. تست کنید PCR این یک نوع آزمایش مولکولی است که برای بررسی این بیماری استفاده می شود، این آزمایش را می توان در هفت روز اول پس از شروع علائم در بدن انجام داد. تست کنید PCR به راحتی می تواند وجود این ویروس را در کنار سایر ویروس های حمل شده توسط پشه ها بررسی کند. این ویروس ها معمولا در مکان هایی که تب دارند یافت می شوند دانگ رایج هستند، وجود دارند
به طور معمول آزمایش تب دنگی برای تشخیص ویروس دنگی در بدن افراد است، این آزمایش بیشتر برای افرادی استفاده می شود که علائم مربوط به تب دنگی را دارند، در هنگام آزمایش تب دنگی در صورت مشکوک شدن به این ویروس، آزمایش خون انجام می شود. برای بررسی های بیشتر، متخصص مراقبت های بهداشتی سپس با استفاده از یک سوزن کوچک از ورید بازوی شما نمونه خون می گیرد و پس از وارد کردن سوزن، مقدار کمی خون در یک لوله آزمایش جمع آوری می شود.
نتیجه منفی آزمایش می تواند نشان دهنده وجود ویروس دنگی در خون باشد، اما میزان آن در حدی نیست که بتوان آن را در آزمایش تشخیص داد، بنابراین پزشک معمولاً آزمایش آنتی بادی را برای تأیید عدم وجود آن تجویز می کند. بیماری.
راه های انتقال تب دنگی
تب دنگی از راه های مختلفی به دیگران منتقل می شود که یکی از آنها نیش پشه ها، ناقلان اصلی این ویروس از جمله گونه های Aedes aegypti و Aedes albopictus است. هنگامی که پشه آلوده به ویروس دنگی فردی را نیش می زند، ویروس وارد جریان خون او می شود. و می تواند منجر به تب شود؛ پشههای آئدس با نیش زدن فرد مبتلا به دنگی ویروس را دریافت میکنند و سپس با گاز گرفتن افراد دیگر باعث انتقال آن میشوند.
در برخی موارد نادر، ویروس دنگی ممکن است از مادر باردار به جنین و نوزاد در حین زایمان منتقل شود و انتقال ویروس دنگی از طریق انتقال خون آلوده یا پیوند اعضا نیز گزارش شده است.
دنگی در مناطقی از جهان با آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری شایع تر است، به عنوان مثال در آمریکای جنوبی و کارائیب مرکزی، از جمله پورتوریکو، جزایر. باکرهایالات متحده، آسیای خاورمیانه، جزایر اقیانوس آرام و آفریقا بسیار شدید هستند. بر اساس اظهارات اخیر مقامات وزارت بهداشت ایران، ابتلا به تب دنگی در ایران افزایش یافته است و مردم برای جلوگیری از گزیده شدن توسط پشه آئدس ناقل تب دنگی اقدامات لازم را انجام دهند.
برای جلوگیری از انتقال این بیماری، پشه ها نباید با انسان در تماس باشند. استفاده از مواد دافع پشه مانند اسپری ها می تواند به کاهش نیش پشه کمک کند، همچنین استفاده از لباس های بلند و تهیه پشه بند در مناطق پرخطر و نصب توری های مناسب روی پنجره ها و درها برای جلوگیری از ورود پشه به منازل توصیه می شود.
درمان خاصی برای تب دنگی وجود ندارد، بیشتر موارد این بیماری را می توان در خانه با مسکن درمان کرد. همچنین می توانید با نوشیدن آب و مایعات فراوان، استراحت کافی، مصرف استامینوفن و تغذیه مناسب علائم این بیماری را کاهش دهید.
همچنین بهتر است قبل از ابتلا به این بیماری از بروز علائم در بدن جلوگیری شود. اجتناب از نیش پشه و واکسیناسیون دو راه اصلی برای محافظت از خود در برابر تب دانگ است. واکسن دنگی تنها در صورتی توصیه می شود که فردی در گذشته مبتلا به دنگی بوده باشد. این بیماری آلوده شده است، زیرا ممکن است در آینده گونه های جدیدی ظاهر شود