برای اینکه دچار زوال عقل نشویم چه بخوریم؟
به گزارش آنلاین، محققان اسپانیایی در مطالعه اخیر خود اعلام کرده اند که پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از محصولات گیاهی، خطر ابتلا به اختلالات شناختی و زوال عقل را در سالمندان کاهش می دهد.
یورو نیوز در خبری نوشت: در طول این مطالعه، محققان رابطه بین متابولیسم اجزای غذایی، میکروبیوتای روده، متابولیسم داخلی و اختلالات شناختی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. Mireia Urpí-Sardà، محقق این مطالعه، گفت: آنچه ما در این مطالعه کوهورت تجزیه و تحلیل کردیم، نقش تعدیل کننده رژیم غذایی در خطر ابتلا به اختلالات شناختی بود. یافته های ما نشان می دهد که رابطه معنی داری بین این فرآیندها و متابولیت های خاص وجود دارد.
در بیوشیمی، موادی که در متابولیسم سلولی شرکت می کنند، متابولیت نامیده می شوند. در واقع، متابولیت ها ترکیبات واسطه یا محصولات متابولیکی سلول های زنده هستند و معمولاً به مولکول های کوچک شرکت کننده در متابولیسم سلولی اشاره دارند.
نتایج نشان می دهد که بین متابولیت های حاصل از کاکائو، قهوه، قارچ، متابولیسم میکروبی غذاهای غنی از پلی فنل (سیب، کاکائو، چای سبز، زغال اخته، پرتقال) و اختلالات شناختی در سالمندان رابطه محافظتی وجود دارد.
تجزیه و تحلیل نمونههای پلاسمای افراد مورد بررسی در این مطالعه نشان داد که برخی از متابولیتها با ایجاد اختلالات شناختی و زوال عقل مرتبط هستند. به عنوان مثال، 2-فوروئیل گلیسین و 3-متیلانتین که نشانگرهای زیستی مصرف قهوه و کاکائو هستند، ویژگی های محافظتی دارند، در حالی که ساخارین نقش مخربی دارد. ساخارین که به عنوان قند مصنوعی نیز شناخته می شود، کریستال های سفید رنگی هستند که حدود 550 برابر شیرین تر از ساکارز (شکر معمولی) هستند.
بنابراین تغییر سبک زندگی و پیروی از یک رژیم غذایی استراتژیک برای جلوگیری از زوال شناختی و ابتلا به بیماری های عصبی مانند آلزایمر و زوال عقل مفید است.
“Cristina Andrés-Lacueva” (Cristina Andrés-Lacueva)، یکی از دیگر محققان این مطالعه، گفت: مصرف بیشتر میوه ها، سبزیجات و غذاهای گیاهی، پلی فنول ها و سایر ترکیبات زیست فعال می تواند به کاهش خطر زوال شناختی ناشی از افزایش سن کمک کند.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین