بهداشت و درمان

برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را امتحان کنید

به گزارش گروه سلامت و درمان خبرگزاری سلامت (سلامت جو)، مغز عضوی است که 24 ساعت شبانه روز حتی در هنگام خواب فعال است. کل سیستم عصبی را تنظیم می کند و سیگنال ها و دستورالعمل ها را از یک قسمت بدن به قسمت دیگر منتقل می کند. بیشتر غذاهایی که به تقویت حافظه کمک می کنند حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین های B، چربی های سالم، اسیدهای چرب امگا هستند.

برخی از بهترین غذاهایی که باعث تقویت مغز و حافظه و ارتقای سلامت آن می شوند در زیر معرفی شده اند:

انواع توت ها

انواع توت های غنی از آنتی اکسیدان مانند توت فرنگی، شاه توت و زغال اخته استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند. مطالعات نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در توت‌ها می‌توانند کمک کنند: بهبود ارتباط بین سلول‌های مغز، تقویت یادگیری و حافظه با افزایش انعطاف‌پذیری مغز، جلوگیری یا به تاخیر انداختن زوال شناختی.

غلات کامل

سطوح بالاتر قند خون با کاهش کارایی و فعالیت مغز مرتبط است. بر خلاف کربوهیدرات های تصفیه شده، غلات کامل دارای شاخص گلیسمی (قند) پایینی هستند، بنابراین به آرامی در بدن تجزیه می شوند و قند را به تدریج آزاد می کنند و به مغز اجازه می دهند کارآمدتر عمل کند.

برخی از جایگزین های سالم برای غلات کامل که برای تقویت ذهن مفید هستند عبارتند از: نان جو دوسر، بلغور جو دوسر، برنج قهوه ای، گندم سیاه، کینوا.

آجیل و دانه ها

درست مانند ماهی های روغنی، آجیل ها و دانه ها حاوی سطوح بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی اکسیدان هستند که آنها را به یکی از بهترین غذاها برای مغز تبدیل می کند. این گروه همچنین منبع غنی ویتامین E است که از مغز در برابر استرس اکسیداتیو در دوران پیری محافظت می کند. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم آجیل می تواند خطر از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

گردو بهترین غذا برای مغز است و نسبت به سایر مغزها و دانه ها حاوی سطوح بالاتر آنتی اکسیدان است.

قهوه

کافئین موجود در قهوه به تقویت عملکرد کلی مغز کمک می کند. قهوه همچنین منبع غنی آنتی اکسیدان است [با افزایش سن] از سلامت مغز محافظت می کند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف مادام العمر قهوه می تواند خطر زوال شناختی و بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

با این حال، زیاده روی نکنید، زیرا کافئین می تواند چرخه خواب شما را مختل کند.

نارنجی

پرتقال سرشار از ویتامین C است و در بهبود توانایی های شناختی و سلامت مغز نقش دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول های مغز در برابر آسیب های ناشی از افزایش سن محافظت می کند. همچنین این ویتامین به پیشگیری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی کمک می کند. برخی از منابع غنی ویتامین C عبارتند از: کیوی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، سیب زمینی، انبه، آناناس.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا