اخبار سلامت

بدهی34 همتی تامین اجتماعی/نحوه نظارت مالی بر بیمارستانها

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، طاهر محبتی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: در سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تامین مالی پایدار است. منابع و شفافیت و افزایش سهم سلامت تاکید شده است که درآمد ناخالص داخلی بالاتر از میانگین منطقه است. در حال حاضر میانگین سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی کشور 3.8 درصد است در حالی که این رقم در منطقه حدود 7 درصد است.

وی افزود: قرار بود پرداخت از جیب مردم در برنامه ششم توسعه به 25 درصد برسد و اکنون در برنامه هفتم تاکید شده که این رقم به 30 درصد برسد اما اکنون به طور میانگین بالای 45 تا 55 درصد است. مقام معظم رهبری علاوه بر کاهش مبلغ پرداختی از جیب خود، تاکید کردند که بیمار به جز ابتلا به بیماری، مشکل دیگری نداشته باشد، یعنی حتی اگر از جیب خود کم شود، اما بیمار راضی نیست یعنی ما در ارائه خدمات بهداشتی موفق نبوده ایم. الان می بینید که مردم در نظام سلامت مشکل دارند.

وی با بیان اینکه از بیمه ها مطالبات داریم در صورت وصول باز هم 80 هزار میلیارد تومان زیان انباشته خواهیم داشت، ادامه داد: 34 هزار میلیارد تومان از تامین اجتماعی و بیش از 20 هزار میلیارد تومان از بیمه سلامت داریم.

محبتی تصریح کرد: اکنون 12 تا 16 ماه است که اضافه کاری به کادر درمانی انجام نشده است و 32 هزار میلیارد تومان به کادر درمانی بدهی داریم و 22 هزار میلیارد تومان نیز در این زمینه بدهی داریم. بخش پزشکی

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت تصریح کرد: عوارض کالاهای مضر برای سلامت باید به حساب خزانه واریز و 70 درصد آن به وزارت بهداشت واریز شود که می تواند منبع خوبی باشد. درآمد باید از تولیدکنندگان این کالاها عوارض اخذ شود، اما امسال این بودجه اجرایی نشد زیرا وزارت امنیت اعلام کرد این قانون قیمت نهایی محصولات را افزایش می دهد. در لایحه بودجه سال 1404 پیشنهاد دادیم که 2 درصد قیمت کالاهای مضر به خزانه واریز شود و از آنجا بین دستگاه ها توزیع شود.

وی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه بر اساس قانون احکام دائمی، دانشگاه های علوم پزشکی بدون رعایت قوانین و مقررات عمومی حاکم بر موسسات دولتی به ویژه قانون محاسبات عمومی کشور تنها در چارچوب مقررات مالی کشور فعالیت می کنند. هیئت امنای آنها، آیا وزارت بهداشت بر هزینه های دانشگاه های علوم پزشکی نظارت دارد؟ وی تصریح کرد: دیوان محاسبات و سازمان بازرسی می توانند در چارچوب آیین نامه مصوب هیأت امنا به عملکرد مالی دانشگاه های علوم پزشکی ورود کنند، هر ساله حسابرس تعیین می شود و حسابرسان از حسابداران رسمی مورد تأیید می باشند. جامعه حسابرسی ایران که اسناد مالی را به صورت دوره ای بررسی و گزارش می دهد. تهیه و به هیئت امنا اعلام کند. این گزارش ها توسط هیئت امنا بررسی می شود. بخشنامه ای صادر کردیم که تغییر خارج از سیاست ها و مقررات مجاز نیست.

این خبر در حال تکمیل است…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا