با مصرف این گیاه پیر نشوید

جوانه گندم منبع خوبی از فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی است و بیشتر خواص سلامتی به مواد مغذی موجود در آن نسبت داده می شود. این ماده حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به جلوگیری از بسیاری از بیماری ها کمک می کند.
جوانه گندم چیست؟
به گفته مهر ، قسمت خوراکی دانه گندم از سه قسمت از جمله سبوس ، آندوسپرم و جوانه تشکیل شده است. در گذشته ، اغلب فقط یک آسیاب آندوسپرم بود که در نتیجه آرد سفید به دست می آمد ، که از ارزش غذایی کمی برخوردار بود.
جوانه و سبوس گندم سرشار از مواد مغذی است. بنابراین ، هنگامی که از بذر گندم به طور کامل استفاده می شود یا جوانه به عنوان پودر یا روغن مصرف می شود ، مقدار زیادی ویتامین ها و مواد معدنی به بدن ارائه می شود.
ارزش غذایی جوانه گندم
اگرچه جوانه گندم کوچک است ، اما مواد مغذی زیادی دارد. پوسته بیرونی گندم ، سبوس نیز برای سلامتی مفید است ، اما جوانه حاوی مواد مغذی بیشتری است. جوانه ها منبع خوبی از انرژی ، فیبر ، پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده هستند که همه اینها از جهات مختلف با سیستم های داخلی بدن تعامل دارند.
ویتامین های مهم مانند تیامین (ویتامین B3) ، نیاسین (ویتامین B2) ، فولات (ویتامین B2) و ویتامین E در جوانه های بالایی یافت می شوند. از نظر مواد معدنی ، جوانه می تواند بخشی از پتاسیم ، فسفر ، آهن ، روی ، کلسیم و سلنیوم را در اختیار بدن قرار دهد. سرشار از آنتی اکسیدان ها است.
ارزش غذایی جوانه گندم
روغن موجود در جوانه گندم سرشار از ویتامین E است که به نام توکوفرول است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد به سلول ها آسیب می رسانند و منجر به بیماری های مزمن می شوند.
مصرف کافی آنتی اکسیدان از طریق مصرف مواد غذایی بسیار مهم است. از آنجا که آنتی اکسیدان ها با پیشگیری از بیماری های مزمن مانند سرطان ، دیابت و بیماری های قلبی همراه هستند. در یک مطالعه ، محققان موشهایی را با رژیم غذایی 5 ٪ جوانه گندم تغذیه کردند و دریافتند که این امر به طور قابل توجهی سطح ویتامین E را افزایش داده و وضعیت آنتی اکسیدانی بدن را بهبود می بخشد.
خوردن جوانه گندم در ترکیب با یک رژیم غذایی سالم سرشار از میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها می تواند به بدن آنتی اکسیدان های مورد نیاز برای حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری های مزمن کمک کند.
سلامت قلب را بهبود می بخشد
جوانه گندم سرشار از ترکیباتی به نام فیتواسترول است که دارای خاصیت آنتی اکسیدان و ضد التهابی است. بدن ما نمی تواند فیتواسترول تولید کند و باید از طریق رژیم غذایی بدست آید. این مواد مغذی گیاهی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. مطالعه دانشکده بهداشت عمومی هاروارد (دانشکده بهداشت عمومی هاروارد) نشان داد که مصرف غلات کامل (از جمله سبوس و جوانه) خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب (تغذیه قلب) را کاهش می دهد.
علاوه بر این ، مشخص شده است که Octacosanol در جوانه گندم در کنترل کلسترول بد (LDL) نقش دارد. جوانه همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا -3 است که خطر مرگ ناگهانی در اثر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
غذاهای مفید برای دیابت
مصرف غذاهای غنی از فیبر به تنظیم قند خون کمک می کند. یک مطالعه توسط دانشگاه لوند سوئد (لوند) نشان داد که فیبر موجود در مواد غذایی می تواند قند خون ناشتا و کلسترول بد را کاهش دهد. علاوه بر این ، جوانه گندم اسید لینولنیک آلفا مقاومت به انسولین را کاهش می دهد. همه این عوامل ، به نوبه خود ، می توانند در جلوگیری از دیابت نوع 2 نقش داشته باشند.
دارای خواص ضد سرطان است
شواهد نشان می دهد که عصاره جوانه گندم دارای فعالیت ضد سرطان است و می تواند فعالیت سلولهای هسته ای طبیعی (NK) و آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلولهای تومور) را تحریک کند و یک ترکیب مفید برای درمان سرطان باشد.
عصاره جوانه گندم برای محرومیت از سلولهای سرطانی از قند مورد نیاز برای زنده ماندن است. علاوه بر این ، فعالیت مؤثر ضد خالی آن در معالجه بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ مؤثر است. با این حال ، مطالعات بیشتر نیاز به درک بهتر این مزیت دارد.
در تقویت عضلات نقش دارد
جوانه گندم یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است. پروتئین جوانه به همراه ویتامین B و ویتامین E به ترمیم و ترمیم عضلات کمک می کند. تحقیقات نشان داده است که به دنبال رژیم غذایی غنی از ویتامین E ، توده عضلانی را بهبود می بخشد و آسیب های مرتبط با سن را کاهش می دهد.
دارای خواص ضد رجوع است
Ferulat یک ترکیب فعال و فنولی در جوانه گندم است که می تواند با سرکوب ژن های پیری و مقابله با استرس اکسیداتیو ، پیری را کاهش دهد. علاوه بر این ، ویتامین E در جوانه از پوست شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.
از یبوست جلوگیری می کند
اضافه کردن جوانه گندم به رژیم غذایی یک روش عالی برای افزایش مصرف فیبر و تنظیم حرکات روده است. فیبر حجم مدفوع را افزایش می دهد و به آسانتر کردن دفع کمک می کند.
توصیه می شود که زن و مرد هر روز 1 تا 2 و 2 تا 5 گرم فیبر دریافت کنند. استفاده از جوانه های گندم به همراه سایر غذاهای پر آب مانند میوه ، سبزیجات و غلات کامل به شما کمک می کند تا فیبر مورد نیاز برای جلوگیری از یبوست را بدست آورید.
به افزایش وزن کمک می کند. غذاهای تقویت کننده وزن بدن
اگر لاغر هستید و می خواهید وزن خود را افزایش دهید ، اضافه کردن جوانه گندم به یک رژیم غذایی روزانه می تواند به این هدف کمک کند. حدود 2 کالری انرژی در 2 گرم پودر جوانه گندم وجود دارد. بنابراین ، مصرف آن باعث افزایش کالری شما و افزایش وزن شما می شود.
اگر به دنبال کاهش وزن هستید یا دوست دارید وزن فعلی خود را حفظ کنید ، هنوز هم می توانید این غذای مغذی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. صرف نظر از وزن شما ، جوانه گزینه ای سالم برای اکثر افراد است.
عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد
مطالعات نشان داده اند که جوانه گندم دارای مقادیر بالایی از iacosanol است که دارای خواص ارگوژنیک است ، به این معنی که در هنگام مصرف به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی معمولی ، ممکن است با تنظیم مسیرهای بیوشیمیایی ، استقامت و عملکرد را بهبود بخشد. لازم به ذکر است که اگرچه این اثرات چندین بار از نظر علمی اثبات شده است ، به دلیل متغیرهای زیادی که در این زمینه درگیر هستند ، پشتیبان علمی آنها متوسط تا ضعیف است.
از یک بارداری سالم پشتیبانی می کند
جوانه گندم پر از فولات است که این یک عامل مهم در اطمینان از سلامت جنین است. زنانی که به اندازه کافی فولات دریافت می کنند ، بسیار کمتر احتمال دارد لوله عصبی فرزند خود و سایر عوارض را توسعه دهند. با توجه به ارزش غذایی جوانه زنی ، اضافه کردن آن به رژیم غذایی زنان باردار می تواند از بسیاری جهات مفید باشد ، اما سطح بالای فولات به آن ویژگی بی نظیری می بخشد.
جوانه گندم حاوی بیشتر مواد مغذی موجود در گندم است ، بنابراین جای تعجب ندارد که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی باشد و فواید سلامتی زیادی دارد. اگر در رژیم غذایی خود غلات کافی نخورید ، مصرف چند قاشق غذاخوری جوانه در طول روز می تواند به بهبود رژیم غذایی شما کمک کند. فقط مراقب باشید که بیش از حد از آن استفاده نکنید. کالری از نظر جوانه زیاد است و مصرف بالای آن باعث افزایش وزن می شود.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین