با این ادویه که به آن رسیدید – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار مهر ، زیره سیاه صدها سال در سبد غذایی ساکنان آسیایی و اروپایی بوده است. بنابراین بسیاری از افراد از آن برای بهبود طعم انواع غذاها استفاده می کنند. علاوه بر این ، خواص زیره مدتهاست که در طب سنتی برای درمان برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد ، و همچنین ماهیت زیره سیاه بسیار گرم و خشک است.
اگرچه داروهای شیمیایی و صنعتی تأثیر سریع تری بر بدن دارند ، اما درمان با داروهای گیاهی هنوز هم طرفداران کامل دارد. افرادی که ترجیح می دهند بدن خود را در مقابل قرص ها و کپسول های صنعتی قرار ندهند و سلامت خود را با گیاهان دارویی حفظ کنند.
زیره سیاه یکی از سلاح های داروهای گیاهی برای بیماری ها است. ادویه سرشار از مواد مغذی و خاصیت درمانی مختلف. تأثیر این ماده بر بیماریهای بی شماری ، از سرطان تا التهاب ، اثبات شده است. این گیاه با ارزش نقش مهمی در سبد غذایی ایران دارد. استفاده از زیره سیاه هم در میزهای غذایی و هم در نوشیدنی هایی که توسط مردم ما استفاده می شود قابل توجه است.
ارزش غذایی زیره
زیره سیاه طیف گسترده ای از مواد مغذی ضروری را دارد. یک قاشق غذاخوری (1.5 گرم) از این ادویه ، از جمله کالری: 1.5 ، پروتئین: 0.5 گرم ، چربی: 1.5 گرم ، کربوهیدرات: 1.5 گرم ، فیبر: 1.5 گرم ، کلسیم: 1 میلی گرم ، آهن: 1 میلی گرم ، منیزیم: 1 میلی گرم: 1 میلی گرم:
التهاب را کاهش دهید
التهاب یکی از واکنشهای طبیعی بدن است. اما اگر برای مدت طولانی ادامه یابد ، خطر ابتلا به برخی از بیماری ها مانند بیماری التهابی روده (IBD) ، بیماری قلبی ، زوال عقل و آرتروز (مشکلات مفصل) را افزایش می دهد. زیره سیاه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی است و بنابراین می تواند التهاب در بدن را کاهش دهد.
هضم بهبود یافته
بسیاری از افراد از زیره سیاه برای درمان مشکلات دستگاه گوارش مانند هضم و زخم معده استفاده می کنند. محققان خواص زیره سیاه را برای معده مورد مطالعه قرار داده اند و دریافتند که روغن این ادویه با شل کردن عضله صاف دستگاه گوارش به تسکین علائم دستگاه گوارش کمک می کند.
در یک مطالعه آزمایشگاهی ، اسانس زیره از رشد باکتری های مضر در روده جلوگیری می کند ، اما باکتری های مفید دست نخورده باقی مانده است. باکتری های مفید روده در تولید مواد مغذی ، کاهش التهاب ، بهبود هضم و پشتیبانی از سلامت سیستم ایمنی بدن نقش دارند. یک مطالعه دیگر نشان داد که عصاره زیره سیاه می تواند با آن باشد هلیکوباکتر پیلری (باکتری ها باعث زخم معده می شوند).
دقیقاً مشخص نیست که چه مکانیسم زیره سیاه به رفع مشکلات دستگاه گوارش کمک می کند. از طرف دیگر ، تحقیقات بسیاری در مورد حیوانات یا در محیط های آزمایشگاهی انجام شده است. بنابراین ، مطالعات بیشتری برای تعیین بهترین روش برای مصرف زیره سیاه برای معده لازم است. برای مصرف زیره سیاه می توانید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
تأثیر مثبت بر قلب و خون
زیره سیاه می تواند یک کنترلر بسیار مؤثر برای پارامترهای موجود در خون باشد. این بیماری به طور قابل توجهی قند خون ، فشار خون متوسط از طریق کنترل انقباض شریانی و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) را کاهش می دهد و از گرفتگی شریانی و بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
کاهش وزن
از خواص زیره سیاه نیز می توان برای کاهش وزن شکم و کاهش وزن استفاده کرد. عصاره این ادویه باعث کاهش شاخص توده بدنی (BMI) و درصد چربی بدن می شود. محققان معتقدند زیره سیاه به دلیل تغییرات مثبت در باکتری های روده ، به حفظ تناسب اندام کمک می کند. باکتری های روده در تنظیم هورمون ها ، متابولیسم چربی و اشتها نقش دارند.
پیشگیری از سرطان
لیمو (لیمون) در زیره سیاه می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. سرود (Anethole) در این ادویه همچنین از تکثیر سلولهای سرطانی در غده پروستات جلوگیری می کند. علاوه بر این ، به نظر می رسد که ترکیبات وابسته به فنولندی زیره سیاه دارای اثرات ضد سرطان است. در مطالعات حیوانی ، مصرف 2 میلی گرم زیره در هر کیلوگرم وزن بدن با کاهش استرس اکسید کننده و مهار رشد تومور مرتبط بود.
قند خون را تنظیم کنید
زیره سیاه تأثیر مثبتی بر قند خون دارد و به کاهش آن کمک می کند. همچنین مشخص شده است که با استرس همراه است اکسید کننده برای مقابله با دیابت. با این حال ، تحقیقات بیشتری باید در مورد انسان انجام شود.
خصوصیات زیره سیاه برای زنان
آهن موجود در این ماده مغذی به زنان کمک می کند تا درد قاعدگی را تسکین دهند. برخی از کارشناسان حتی در هنگام قاعدگی اثر کپسول زیره سیاه دارند عرفان اسید می داند که اثربخشی بالای آن را نشان می دهد. مصرف این محصول در هنگام قاعدگی نیز از کم خونی جلوگیری می کند.
سلامتی پوست را حفظ کنید
گودالیو (فرازپوستی یا لکه دار و موش) یک بیماری خود ایمنی که هیچ درمانی قطعی ندارد. گفته می شود زیره سیاه در درمان این بیماری مؤثر است. اما مطالعات محدودی برای اثبات این موضوع وجود دارد.
عوارض زیره سیاه
از آنجا که زیره سیاه قند خون را کاهش می دهد ، افراد مبتلا به دیابت باید در مورد مصرف آن محتاط باشند. زیرا این ادویه در مقادیر زیادی می تواند سطح قند خون را کاهش دهد و به قصاص (قطره های غیر طبیعی قند خون) منجر به. اگر دیابت دارید و می خواهید از خواص زیره سیاه برای کنترل قند خون خود استفاده کنید ، قبل از انجام این کار حتما با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر افراد سالم می توانند زیره سیاه را به خوبی تحمل کنند و از خواص آن لذت ببرند ، اما کسانی که دارای اختلال کبد یا کیسه صفرا هستند باید از آن جلوگیری کنند.
تأثیر زیره سیاه بر زنان باردار مورد بررسی قرار نگرفته است. علاوه بر این ، اطلاعات زیادی در مورد عوارض و خواص زیره سیاه در شیردهی وجود ندارد. به همین دلیل توصیه می شود که در دوران بارداری و شیردهی این ادویه را بیش از حد مصرف نکنید. این همچنین در مورد کودکان صادق است.
روشهای مصرف
زیره سیاه به اشکال مختلف قابل استفاده است. روش اول اضافه کردن آن به مواد غذایی به صورت ادویه جات ترشی جات یا روغن است که علاوه بر خاصیت درمانی ، عطر و بوی دلپذیری نیز می بخشد. راه دیگر تهیه دم کردن از زیره سیاه یا اضافه کردن آن به چای است که یک نوشیدنی دلپذیر و دلپذیر تولید می کند ، اگرچه یک کپسول و عرق زیره نیز وجود دارد که می تواند از آتاری و داروخانه ها تهیه شود.
برای لذت بردن از خواص زیره سیاه در برنج ، نان و شیرینی از این ادویه استفاده کنید. همچنین می توانید آن را به مربا ، سوپ ، خورش و سس با آن اضافه کنید.
هیچ توصیه روشنی برای میزان زیره سیاه وجود ندارد. با این حال ، می توانید در سه دوز ، نیم قاشق چایخوری را به یک قاشق غذاخوری (یک تا 1.5 گرم) در سه دوز تقسیم کرده و از آن استفاده کنید.
زیره سیاه ادویه ای است که در پخت و پز و دارو مورد استفاده قرار می گیرد. این ادویه حاوی مواد مغذی مختلف و ترکیبات گیاهی است که همگی می توانند برای سلامتی مفید باشند. طبق تحقیقات ، زیره سیاه باعث کاهش التهاب بدن می شود ، به کنترل وزن کمک می کند و سلامت گوارشی را بهبود می بخشد. با این حال ، ممکن است برای برخی از افراد مناسب نباشد یا در برخی از داروها دخالت کند.