سلامت خانواده

بایدها و نبایدهای مصرف سبزیجات و مشکلات گوارشی

احمد اسماعیل زاده در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، مصرف سبزی ها را به طور کلی برای سلامت جامعه مفید دانست و گفت: مردم روزانه دو تا چهار واحد سبزی مصرف کنند.

وی افزود: مصرف سبزیجات می تواند فیبر، مواد مغذی و مواد معدنی کافی را که برای سلامتی افراد لازم است را تامین و تضمین کند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: بر اساس تحقیقات متعددی که در این زمینه انجام شده است، عدم مصرف سبزیجات و حذف آنها از برنامه غذایی روزانه باعث بروز انواع سرطان، چاقی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی می شود.

وی ادامه داد: مصرف سبزیجات در اکثر افراد مشکل و عارضه ای ایجاد نمی کند، برای بدن نیز مفید است، اما افرادی که از بیماری های گوارشی خاصی مانند کولیت اولسراتیو، رفلاکس شدید رنج می برند باید در مصرف سبزیجات احتیاط کنند.

اسماعیل زاده بابیان اینکه افراد مبتلا به بیماری های گوارشی سبزیجات را از برنامه غذایی خود حذف نکنند، تصریح کرد: بهتر است به صورت پخته مصرف شود تا مشکل و عارضه ای ایجاد نشود، البته نکات و توصیه های پزشکی در خصوص مصرف سبزیجات به مشکل گوارشی بستگی دارد و برای همه افراد یکسان نیست.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: افرادی که مبتلا به کولیت اولسراتیو هستند و خونریزی و دل درد دارند در این شرایط سبزی را از برنامه غذایی خود حذف کنند اما افرادی که به کولیت اولسراتیو خاموش مبتلا هستند می توانند سبزیجات را به صورت خام و پخته مصرف کنند اما نکات بهداشتی باید رعایت شود.

وی با اشاره به اینکه افرادی که به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند و علامت اصلی آنها اسهال است مصرف سبزیجات پخته را محدود کنند، افزود: مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر که علامت اصلی آن یبوست است مصرف سبزیجات را افزایش داده و به صورت خام مصرف کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا