اخبار سلامت

بایدها و نبایدهای تغذیه در فصل بهار

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، دکتر علیرضا عباسیان; عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه فصل بهار گرم و مرطوب است، اظهار داشت: رعایت نکاتی در فصل بهار برای همه افراد با هر مزاجی خوب است از جمله مصرف برخی مواد غذایی مانند شیرینی جات گوشت ها، حاوی ادویه جات مانند غذاهای تند باید کاهش یابد.

وی ادامه داد: در این فصل هوا گرمتر می شود و رطوبت هوا افزایش می یابد و به همین دلیل افرادی که مزاج گرم و مرطوب دارند بدتر می شوند و به عنوان مثال نوجوانان و جوانان ممکن است دچار آکنه صورت و عوارضی از این قبیل شوند. به عنوان کهیرهای پوستی آلرژی ها و حساسیت ها، خارش انتهای گلو، آبریزش بینی، آبریزش چشم، عطسه و سرما بیشتر می شود که بیشتر مربوط به مزاج گرم و مرطوب است. به این افراد، علاوه بر تمام دستورات برای افراد دیگر؛ عدم مصرف گوشت به خصوص گوشت قرمز، غذاهای تند و شیرینی ها توصیه می شود. همچنین استفاده از عطرهای خنک یا مانند گذشته از عطرهای نیلوفر آبی یا گلاب برای افراد با طبع گرم مناسب است و این افراد نباید از عطرهایی که بوی بسیار تند دارند مانند مشک یا عطرهای شیرین استفاده کنند.

این پزشک و متخصص پزشکی ایرانی تاکید کرد: غذا خوردن با هم کم شود. بهتر است از غذاهای خشک نسبت به غذاهای چرب استفاده کنید و توصیه می کنیم از غذاهای شیرین تر استفاده نکنید و بیشتر از نخود و شیرینی برنج استفاده کنید. در مورد میوه ها نیز توصیه می کنیم میوه ها را با هم نخورید و افراد از یک نوع میوه استفاده کنند. مثلاً امروز سیب، فردا خیار و پس فردا نارنگی یا پرتقال بخورند. البته یک قانون کلی وجود دارد که میوه آن فصل باید در هر فصلی خورده شود. یعنی خوردن میوه های مخصوص فصل بهار برای ما خوب است. مثلاً پرتقال یا نارنگی از میوه های زمستانی هستند و بهتر است در همان فصل از آنها استفاده کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه در این فصل بیشتر غذاهایی که ساده هستند باید مصرف شوند و بهتر است اجزای غذایی کم باشد. وی تصریح کرد: در گذشته ما ایرانی ها غذاهایی داشتیم که بسیار ساده و مواد اولیه کمی داشتند. مثلاً انواع املت، تخم مرغ، خاقینه، هویج، بادمجان یا کشک که غذای بسیار خوبی است و در این فصل به صورت خورش استفاده می شود. همچنین غذاهایی مانند آش جو، آش جو و نان جو از غذاهای بسیار ایده آل برای این فصل هستند و حبوباتی که کمی خنک تر هستند مانند عدس یا ماش برای این فصل مناسب ترند.

وی افزود: در کنار این دستورالعمل های کلی دستوراتی داریم که برای همه فصول است اما بیشتر برای این فصل است و مثلا غذاهایی که رنگ و طعم مصنوعی دارند مثلا شیرینی هایی که رنگ های بسیار خاصی دارند مثل قرمز سبز تند، نقره ای و طلایی، برای بدن. مضر هستند و همچنین آدامس ها و تنقلات که رنگ های زیاد و طعم های بسیار خاصی دارند برای همه فصول مناسب نیستند و مخصوصاً در فصل بهار مضر هستند زیرا بدن بسیار حساس است.

عباسیان تصریح کرد: در میان آجیل ها بیشتر فندق و بادام و تا حدودی پسته را توصیه می کنیم و همچنین مصرف تخمه کدو، تخمه آفتابگردان، تخمه ژاپنی و تخمه هندوانه نیز خوب است اما گردو ممکن است تا حدی افراد را آزار دهد. به عنوان بادام زمینی یا بادام هندی به دلیل گرما و خواص آلرژی زا می تواند برای بدن های ضعیف تا حدودی آزار دهنده باشد. حال اگر این ترکیبات با هم مخلوط شوند آزاردهنده تر می شود و مثلا مصرف انواع باقلوا چون معمولا انواع این آجیل ها را دارند و شیرین کننده های مختلف و گاهی مواد نگهدارنده هم به آن اضافه می کنند آزاردهنده است. .

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا