بایدها و نبایدهای تغذیه برای افراد مبتلا به HIV
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مینا کاویانی با اشاره به اهمیت تغذیه اظهار کرد: تغذیه خوب شامل انتخاب غذای مناسب و حفظ الگوی غذایی سالم است که سلامت کلی فرد را حفظ می کند و سلامت کلی فرد را حفظ می کند. سیستم ایمنی بدن او را بهبود می بخشد. همچنین کمک می کند.
وی افزود: تغذیه مناسب به مبتلایان به HIV کمک می کند تا وزن مناسب خود را حفظ کرده و داروهای تجویز شده را جذب کنند.
رئیس آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به حمله ویروس اچآیوی به سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا، گفت: تضعیف سیستم ایمنی در فرد مبتلا کار را با مشکل مواجه میکند. بدن برای مقابله با عفونت ها تخریب سیستم ایمنی فرد مبتلا و تقویت و حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن او.
اهمیت رژیم غذایی مناسب در بیماران HIV
کاویانی با بیان اینکه اصول اولیه یک رژیم غذایی سالم برای همه افراد از جمله مبتلایان به اچ آی وی یکسان است، گفت: این بیماران باید روزانه از هر پنج گروه غذایی (میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، منابع غذایی پروتئینی، شیر و کم چرب) استفاده کنند. محصولات لبنی). با تنوع و تعادل غذا بخورید، افراد مبتلا به ایدز باید روزانه به اندازه کافی غذا بخورند تا وزن سالم و مناسبی داشته باشند.
عوارض تغذیه ای داروهای ضد اچ آی وی
وی با اشاره به عوارض داروهای ضد اچ آی وی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات داروهای ضد اچ آی وی مشکلات تغذیه ای را در بیماران ایجاد می کند و برخی عفونت های مرتبط با اچ آی وی، خوردن و قورت دادن این بیماران را با مشکل مواجه می کند.
رئیس آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بی اشتهایی، تهوع یا اسهال را از عوارض داروهای اچ آی وی برشمرد و به این بیماران که مشکلات تغذیه ای بیشتری دارند تاکید کرد: با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنید و توجه ویژه داشته باشید. ایمنی مواد غذایی برای جلوگیری از مشکلات تغذیه ای
اهمیت توجه به ایمنی غذا برای بیماران HIV
کاویانی بیان کرد: آلودگی غذا و آب به میکروب های بیماری زا باعث ایجاد بیماری های منتقله از راه غذا یا مسمومیت های غذایی می شود، بنابراین برای پیشگیری از این بیماری ها باید در مراحل انتخاب، تهیه، تهیه و نگهداری مواد غذایی به ایمنی مواد غذایی توجه کرد. . با توجه به اینکه ویروس اچآیوی به سیستم ایمنی افراد آسیب میرساند، بیماریهای مرتبط با غذا در افراد مبتلا به ایدز بهطور جدیتر و شدیدتر از افراد سالم رخ میدهد، بنابراین رعایت دستورالعملهای ایمنی غذایی برای این افراد بسیار مهم است و خطر را کاهش میدهد. ابتلا به این بیماری ها
وی با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعمل های ایمنی غذایی توسط بیماران HIV، نکات زیر را بیان کرد:
الف- افراد مبتلا به ایدز از مصرف غذاهای زیر اجتناب کنند:
– تخم مرغ خام یا غذاهای حاوی تخم مرغ خام
– مرغ، گوشت و غذاهای دریایی خام یا نیم پز
– شیر یا لبنیات و آب میوه های غیر پاستوریزه
برای برای دستیابی به ایمنی مواد غذایی، چهار اصل اساسی زیر را دنبال کنید:
1- نظافت: قبل از تهیه غذا، دست ها، ظروف پخت و پز و سطوحی که غذا بر روی آنها تهیه می شود باید شسته و تمیز شوند.
2- جداسازی: برای جلوگیری از انتشار میکروب از یک ماده غذایی به مواد غذایی دیگر باید آنها را از یکدیگر جدا کرد، مثلاً گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و تخم مرغ را از غذاهای آماده جدا کرد. از جمله میوه ها و سبزیجات. و نان جدا نگهداری شود.
3- پخت کامل: از دماسنج مواد غذایی برای اطمینان از دمای ایمن پخت استفاده کنید.
4- سرد کردن: گوشت، مرغ، تخم مرغ، غذاهای دریایی و یا سایر غذاهایی که احتمال فاسد شدن آنها قبل از پخت وجود دارد، باید در یخچال یا در فریزر منجمد نگهداری شوند.