سلامت خانواده

باورهای غلط والدین از رشد و بلوغ کودکان – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن پزشکان کودک ایران، علی ربانی در آستانه بیستمین همایش انجمن غدد و متابولیسم کودکان گفت: در این کنگره موضوعات مختلفی از جمله بیماری های ناشی از چاقی بررسی شد. ، بیماری های تیروئید، بیماری های آدرنال، دیابت، اختلالات رشد و اختلالات متابولیک و بسیاری از بیماری های مربوط به غدد کودکان ایرانی مورد بحث قرار می گیرد.

رئیس بیستمین همایش انجمن غدد درون ریز و متابولیسم کودکان گفت: اساساً بیماری هایی که در این کنگره مطرح می شود شامل بیماری های غدد کودکان است که شباهت هایی با غدد بالغ دارد.

ربانی با عنوان این مقاله با بیان اینکه در حال حاضر دو یا سه مشکل در زمینه بیماری های کودکان داریم که خانواده ها را بسیار نگران کرده است، اضافه کرد: اول اینکه بیماری هایی مانند دیابت کودکی، اختلالات تیروئید و چاقی کودکان تبدیل شده است. یک مشکل اجتماعی است و سایر خانواده ها نگران رشد و بلوغ فرزندشان هستند.

وی با اشاره به اینکه شایع ترین دلیل مراجعه والدین به متخصص غدد اطفال بحث رشد و بلوغ است که والدین را نگران می کند، ادامه داد: بلوغ یک پدیده بیولوژیکی و طبیعی است که طبیعتا هر پسر و دختری باید این مرحله را طی کند. . رشد در دوران بلوغ سریعتر می شود و از نظر آماری، دختران از 7 سالگی و پسران از 9 سالگی می توانند وارد بلوغ شوند.

ربانی با عنوان این مقاله که دوره بلوغ 2 تا 4 ساله است، افزود: بیماری ها و اختلالاتی که در دوران بلوغ ایجاد می شود باید توسط متخصص غدد کنترل و پیشگیری شود.

وی گفت: متأسفانه این تصور غلط برای مردم پیش آمده که اگر جلوی بلوغ پسر یا دختر را بگیریم باعث افزایش قد می شود که این درست نیست و هر فردی می داند چقدر رشد می کند و … هنر متخصص غدد اطفال این است که قبل از رشد کودک وارد بلوغ شوید تا بفهمید کودک چگونه از نظر بیولوژیکی می تواند رشد کند و آن را مدیریت کند، نه اینکه با مداخله کودک را بزرگتر کنید.

رئیس انجمن بیماری های غدد درون ریز ایران افزود: امروز رشد و بلوغ دغدغه خانواده است و دغدغه ما پزشکان بیماری های کودکان است که مهمترین آن دیابت دوران کودکی است که اگر دیابت نوع یک را کنترل کنیم در واقع می توان از عوارض جلوگیری کرد. م و نکته دوم در رشد و بلوغ، باید مواظب باشیم که مسیر طبیعی خود را طی کند.

وی ادامه داد: یکی از بیماری هایی که اهمیت دارد و مدیریت آن اجباری است بیماری های متابولیک ارثی است که نیاز به تغذیه و مراقبت ویژه دارد.

ربانی در پاسخ به این سوال که تجویز هورمون رشد در چه شرایطی جایز است، گفت: هر زمان که احساس کردیم تجویز هورمون رشد باعث افزایش قد نهایی می شود، باید این موضوع را در نظر بگیریم، مجاز به تجویز آن هستیم، اما اینطور نیست. به همین سادگی می توان آن را به همه داد. ما به بچه ها هورمون رشد می دهیم تا بزرگتر شوند. از نظر علمی باید بتوانیم رشد و قد نهایی کودک را پیش بینی و کنترل کنیم تا کودک به قد ژنتیکی خود برسد و نه بیشتر.

وی تصریح کرد: در بحث چاقی در کودکان یکی از دغدغه هایی که معمولا در خانواده ها به خصوص مادربزرگ ها داریم این است که فکر می کنند هر چه بچه ها بیشتر تغذیه شوند سالم تر می شوند و رشد بهتری خواهند داشت و این درست نیست کودکان بر اساس وزن و سن مانند بزرگسالان هستند. کالری، پروتئین، فیبر، رویآنها باید منیزیم، کلسیم و غیره دریافت کنند تا رشد طبیعی خود را داشته باشند.

رئیس هیئت مدیره انجمن علمی پزشکان اطفال ایران گفت: پرخوری و پرخوری در سنین پایین باعث چاقی در کودکان می شود و هر چه کودک در سنین پایین چاق تر شود کاهش وزن تقریبا سخت و گاهی غیرممکن است. . بنابراین توصیه می کنیم که والدین اجازه دهند کودکان به اندازه ای که می خواهند مصرف کنند.

وی افزود: اکنون شیوع چاقی در سنین قبل از بلوغ افزایش یافته و علت آن کم تحرکی، تغذیه غلط، پرخوری و عوامل ارثی و ژنتیکی است.

ربانی در پایان خاطرنشان کرد: مادران باید بدانند که تغذیه و غذا خوردن یک پدیده بیولوژیکی است و انسان به اندازه نیاز غذا می خورد و کودکان نباید در مورد غذا خوردن راز داشته باشند زیرا کالری زیاد منجر به چاقی می شود.

بیستمین همایش انجمن غدد و متابولیسم کودکان ایران 10 تا 12 بهمن 1403 در مرکز طبی کودکان برگزار می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا