بازنگری برنامه ملی غنی سازی آرد گندم با آهن و اسید فولیک
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، زهراپور احمد کارشناس اداره کل فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو درباره آغاز بررسی برنامه ملی غنی سازی آرد گندم با آهن و فولیک گفت: اسید: این برنامه با هدف کاهش کم خونی ناشی از فقر آهن و بهبود وضعیت تغذیه جامعه طراحی و اجرا شده است که پس از گذشت بیش از 15 سال از آغاز آن، اکنون با توجه به پیشرفت های جدید در نیازهای تغذیه ای جمعیت و پیشرفت های علمی، نیاز به بازنگری و بازنگری دارد.
وی با اشاره به اینکه این گونه برنامه ها باید به طور مستمر مورد ارزیابی قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که همچنان در جهت دستیابی به اهداف اولیه خود گام برمی دارند، افزود: در این راستا لازم است در ریزمغذی ها و رویکردهای اجرایی آن تجدید نظر شود. تا بتوانیم با توجه به نتایج جدید تحقیقات و تغییر وضعیت تغذیه به اثربخشی بیشتری در کاهش مشکلات تغذیه ای جامعه دست یابیم.
وی تاکید کرد: این بازنگری نه تنها با هدف ارتقای سلامت جامعه، بلکه در راستای همسویی با اهداف بلندمدت سند ملی امنیت غذایی و تقویت اثربخشی آن در ارتقای وضعیت تغذیه مردم است. غنی سازی آرد باید به گونه ای انجام شود که نه تنها نیازهای تغذیه ای کنونی جامعه را تامین کند، بلکه از بروز بیماری های ناشی از کمبود ریزمغذی ها نیز جلوگیری کند.
کارشناس اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو همچنین ادامه داد: سازمان غذا و دارو با همکاری سایر نهادهای ذیربط از جمله وزارت بهداشت و کارشناسان تغذیه در تلاش هستند تا این برنامه را با شواهد علمی و مستند به روز کنند. رویکرد مبتنی بر در این راستا تحلیل دقیق وضعیت تغذیه جامعه و ارزیابی مستمر اثرات آن یکی از مهم ترین موضوعات خواهد بود تا این برنامه به عنوان یکی از ارکان ادامه یابد. اساس سیاست های سلامت و تغذیه کشور حفظ توانایی آن در پیشگیری از مشکلات تغذیه ای و ارتقای سلامت عمومی است.
پوراحمد در پایان خاطرنشان کرد: بازنگری و به روز رسانی این برنامه نه تنها گامی مهم در جهت تامین نیازهای متغیر تغذیه ای جامعه است، بلکه موجب تقویت نظام سلامت کشور و دستیابی به اهداف بلندمدت در جهت ارتقای سطح می شود. سلامت عمومی در این راستا سازمان غذا و دارو از تمام توان خود برای ادامه پیشبرد مستمر و مؤثر این هدف بزرگ ضمن اجرای دقیق اصلاحات استفاده خواهد کرد.
انتهای پیام/