بارداری

این نوع رژیم غذایی در دوران بارداری خطر ابتلای کودک به اوتیسم را افزایش می‌دهد

تحقیقات اخیر در دانمارک نشان می دهد که رژیم غذایی مادر در دوران بارداری – به ویژه رژیم غذایی غربی سرشار از چربی ، قند و غذاهای فرآوری شده – می تواند کودک مبتلا به اختلالات مانند ADHD (کمبود توجه/اختلال بیش فعالی) و اختلال بیش فعالی) را به خطر بیندازد. یوییسم برای افزایش

محققان بر این باورند که حتی تغییرات جزئی تغذیه ای در دوران بارداری می تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش این خطرات داشته و فرصتی مهم برای پیشگیری از رشد رشد کند.

این مطالعه گسترده توسط دانشگاه کپنهاگ و مرکز آسم کودکان دانمارکی (COPSAC) با همکاری بیمارستانهای هرلوف و جنتوفی انجام شد. محققان بیش از 60،000 فرزند مادر را در چهار گروه مستقل در دانمارک و ایالات متحده بررسی کردند. داده ها شامل الگوهای رژیم غذایی ، نمونه خون ، سوابق ژنتیکی و تشخیص پزشکی بود.

دکتر دیوید هورنر گفت: “زنان باردار بیشتر از رژیم غذایی غربی پیروی می کنند – یعنی مصرف بالای چربی ، قند و محصولات تصفیه شده با مصرف کم ماهی ، میوه و سبزیجات – خطر ابتلا به اوتیسم فرزند یا ADHD را افزایش می دهد.”

یافته های کلیدی

  • حتی جزئی به سمت الگوی غذایی غربی حرکت می کند ، با افزایش 5 درصدی ADHD و 5 ٪ از خطر اوتیسم همراه با آن بود.

  • قوی ترین رابطه بین رژیم غذایی غربی و خطر اختلالات عصبی در سه ماهه اول و دوم بارداری مشاهده شد.

  • در بین دو متابولیت مشخص شده مربوط به رژیم غذایی غربی ، پنج نفر مستقیماً با افزایش خطر ابتلا به ADHD همراه بودند.

  • این متابولیت ها نقش مهمی در تنظیم التهاب و استرس اکسیداتیو دارند. عواملی که در رشد مغز جنین بسیار مهم هستند.

اعتبار علمی مطالعه

برای اطمینان از اعتبار ، تیم تحقیق از یک رویکرد چند لایه استفاده کرد:

  • معاینه بالینی دقیق کودکان در سن 5 سالگی.

  • تجزیه و تحلیل مکرر نمونه خون مادران و نوزادان با استفاده از متابولیک.

  • استفاده از مدل های یادگیری ماشین برای شناسایی نشانگرهای بیولوژیکی.

  • با توجه به سایر عوامل مؤثر مانند ژنتیک ، BMI (BMI) ، سیگار کشیدن و دارو در دوران بارداری.

آیا توصیه های تغذیه ای فعلی برای بارداری کافی است؟

در دانمارک ، توصیه های تغذیه ای برای زنان باردار تفاوت چندانی با جمعیت عمومی ندارد و بر رژیم غذایی متعادل از جمله سبزیجات ، میوه ها ، غلات کامل و ماهی تأکید می کند. اما یافته های جدید نشان می دهد که این راهنماها ممکن است برای محافظت از رشد عصبی کودک کافی نباشند.

پروفسور مورتن آرندوس راهموسون از دانشگاه کپنهاگ می گوید: “داده های ما نشان می دهد که بسیاری از زنان باردار از الگوهای رژیم غذایی پیروی می کنند ، که ممکن است برای رشد مغز جنین بهینه نشود.” “ما باید درک دقیق تری از نیازهای غذایی در دوران بارداری داشته باشیم.”

این تحقیق ، که در مجله معتبر متابولیسم طبیعت منتشر شده دوباره اهمیت تغذیه در دوران بارداری را برجسته می کند. به ویژه ، تأکید می کند که رژیم غذایی مادر می تواند نقش تعیین کننده ای در رشد عصبی کودک داشته باشد.

دکتر هورنر گفت: “یافته های ما می تواند مبنای تجدید نظر در دستورالعمل های تغذیه بارداری و تدوین راهکارهای پیشگیرانه برای کاهش اختلالات عصبی رشد باشد.” “با درک دقیق تر از تأثیر تغذیه بر مغز رو به رشد ، می توانیم برای نسل های آینده نتایج بهتری کسب کنیم.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا