این غذاها را نخورید/ توصیه های مهم طب ایرانی برای روزهای آلوده
به گزارش خبرآنلاین، شاید باورتان نشود، اما غذاها و نوشیدنی ها در صورت انتخاب و مصرف صحیح می توانند تا حد زیادی از ما در برابر آلودگی هوا مراقبت و محافظت کنند. به عنوان مثال خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم مانند ماکارونی و کلم در روزهای آلوده توصیه نمی شود. اما خوردن غذاهای سک مانند سوپ و سوپ سبزیجات و همچنین غذاهایی مانند سیر و پیاز به شدت توصیه می شود.
دکتر غلامرضا کردافشاری، پزشک عمومی و دکترای طب سنتی در گفتگو با همشهری آنلاین با تاکید بر اینکه سبک زندگی خود را به گونه ای تعیین و دنبال کنیم که حتی دچار یبوست نشویم. زیرا مشکل گوارشی یبوست باعث تجمع مواد زائد در بدن شده و بدن را مستعد بیماری های ناشی از آلودگی هوا می کند.
بسیاری از ما می خواهیم از سلامت خود در برابر آلودگی هوا مراقبت کنیم و آسیب های آن را به حداقل برسانیم، اما نمی دانیم چگونه این کار را انجام دهیم. دکتر کردافشاری به عنوان متخصص طب سنتی توصیه هایی را ارائه کرده اند که هم به افزایش آگاهی ما کمک می کند و هم آسیب های ناشی از آلودگی هوا را به حداقل می رساند.
غذاها و نوشیدنی ها
1. از خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم مانند ماکارونی، لازانیا، قارچ، آلوئه ورا، رشته فرنگی، حلیم و کله پاچه خودداری کنید. زیرا خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم هوش طبیعی بدن را مشغول و مشغول هضم آن می کند و از مبارزه موثر با اثرات آلودگی هوا می کاهد. همچنین مصرف غذاهای دیر هضم و سنگین بدون حرکت کافی باعث تجمع مواد در بدن شده و بدن را مستعد پذیرش مشکلات ناشی از آلودگی هوا می کند.
2. از سیر، پیاز، ترشی و سرکه بیشتر در غذا استفاده کنید. مثلا آش پر پیاز یا آش آبغوره یا خورش ها و غذاهای سبک که در آن از این مواد استفاده می شود. مصرف این مواد از نظر طب رایج نیز قابل قبول است. زیرا از تاثیر بد آلودگی هوا بر بدن جلوگیری می کند. از نظر طب سنتی سیر، پیاز و ترشی از مواد ضدعفونی کننده بدن محسوب می شوند.
3. از مصرف زیاد شیرینی جات بخصوص شیرینی های مصنوعی، شیرینی های خامه ای و شیرینی جات خودداری کنید. زیرا زیاده روی در خوردن شیرینی جات بدن را مستعد عفونت می کند. به خصوص در روزهای آلودگی هوا.
4. اجازه ندهید دچار یبوست شوید. با خوردن غذاهای ملین مانند انجیر و آلو خیسانده در آب، عسل و روغن زیتون به آرام شدن روحیه خود کمک کنید. افرادی که از یبوست رنج می برند به دلیل تجمع مواد زائد در بدن بیشتر در معرض بیماری های ناشی از آلودگی هوا هستند.
5. در روزهای آلوده از مواد غذایی مفید مانند سیب های شیرین و رسیده پوست کنده، پودینگ سیب با گلاب و زعفران، فوفل و دارچین، شربت گلاب، زعفران و زعفران، پونه کوهی، انجیر خشک، آب پرتقال، زنبور عسل، مربای زنبور عسل استفاده کنید. و مربای بالانگ. همه این غذاها ماهیت مدبر بدن را تقویت می کند تا در مبارزه با آلودگی هوا موفق تر باشد. علاوه بر این، چیزهایی مانند دارچین، زعفران و پونه کوهی نیز مخلوط های ضد عفونت هستند.
تمیز کردن هوا در خانه یا محل کار
1. سیر، پیاز، پرتقال؛ هر کدام را که در دسترس است ببرید و در قسمت های مختلف خانه یا محل کار خود قرار دهید و هر 12 ساعت یکبار آن ها را عوض کنید. این مواد ذرات هوای آلوده را جذب کرده و هوای خانه و محل کار را تمیز می کنند.
2. یک قابلمه حاوی 18 تا 20 لیوان آب را گرم کنید. نصف تا ۱ لیوان سرکه داخل آن بریزید و بگذارید نیم ساعت بجوشد تا بخار سرکه در هوای خانه یا محل کارتان جمع شود. این به پاکسازی هوای محیط کمک می کند.
3. داخل سیب را خالی کنید و در فضای خالی مقداری گلاب و سرکه بریزید و سیب را روی اجاق بگذارید.
4. سرکه یا گلاب – هر کدام که در دسترس بود – داخل ظرف اسپری بریزید و روزی چند بار در هوای منزل یا محل کار اسپری کنید.
مراقبت از خود در فضای باز
1. در روزهای آلوده، ماسک خود را با کمی سرکه و کمی موسیر آغشته کنید و روی بینی و دهان خود بگذارید و سپس از خانه خارج شوید. با این کار علاوه بر لایه محافظ ماسک، دو ماده ضدعفونی کننده نیز وجود دارد که احتمال ورود ذرات آلوده کننده هوا به دستگاه تنفسی را کاهش می دهد.
2. اگر می خواهید ورزش کنید سعی کنید در شهر و جاهایی که آلودگی هوا کمتر است بگردید. در ساعاتی از روز مانند اول صبح یا پایان شب که میزان آلودگی هوا کمتر است ورزش کنید. از ورزش های هوازی سنگین در روزهای آلوده خودداری کنید و بیشتر پیاده روی کنید.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین