این غذاها را بخورید، استرس کمتری خواهید داشت!
پونه کوهی شیرازی: کورتیزول یا هورمون استرس زمانی که در شرایط استرس زا قرار می گیریم از غده فوق کلیوی ترشح می شود تا به بدنمان کمک کند غریزه جنگ یا گریز را مدیریت کند. یعنی تصمیم می گیریم بجنگیم یا از آن موقعیت فرار کنیم. کورتیزول یک مکانیسم محافظتی سالم برای مدت کوتاهی است و به بدن ما انرژی لازم برای پاسخ به یک موقعیت استرس زا را می دهد. اما در دراز مدت، ترشح کورتیزول باعث ایجاد استرس در بدن می شود که منجر به افزایش التهاب و افزایش فشار خون می شود.
یکی از راه های کاهش استرس و در واقع کاهش ترشح هورمون کورتیزول در بدن، غذاهایی است که می خوریم. البته غذا به تنهایی نمی تواند سطح استرس را در بدن کنترل کند.
دکتر محمد هاشمیدبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در این زمینه با تاکید بر اینکه اگر استرس و کورتیزول خون به طور مداوم افزایش یابد، عوارضی مانند قند و فشار خون بالا، مشکلات خواب و اختلالات گوارشی برای فرد ایجاد می شود، می گوید: برخی غذاها به کنترل ترشح کمک می کنند. کورتیزول می تواند تأثیر داشته باشد، آووکادو در راس آنها قرار دارد. همچنین، موز، اسفناج، کلم بروکلی، انواع پروبیوتیک ها، آجیل و امگا 3. آنها نیز در این گروه هستند.
وی می افزاید: فراموش نکنید که اگر فردی سطح کورتیزول خون خود را پاتولوژیک بالا می برد حتما باید تحت درمان دارویی توسط پزشک متخصص قرار گیرد و داروی خوراکی به تنهایی نمی تواند کمکی به او کند.
منبع:خبرآنلاین