این رژیم می تواند بیماری لثه را کاهش دهد

یافته های یک مطالعه در کالج کینگ لندن نشان می دهد که افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال نمی کنند ، در صورت مصرف گوشت قرمز به ویژه شدید هستند.
در این بیماران ، متخصصان سطح بالاتری از گردشگر التهابی ، مانند Interloon-1 (IL-1) و پروتئین واکنشی C (CRP) را مشاهده کردند.
در مقابل ، بیمارانی که رژیم غذایی آنها در غذاهای گیاهی زیاد بود که مشخصه رژیم غذایی مدیترانه ای مانند لوبیا ، سبزیجات ، میوه ها و روغن زیتون است ، سطح کمتری از نشانگرهای التهابی مختلف را نشان داد.
این مطالعه ، که در مجله Perierology منتشر شده است ، چهار بیمار ثبت شده در بانک بیولوژیکی دهانی ، دندانپزشکی و جمجمه و چهره های کالج کینگ لندن را با انجام معاینات دندانپزشکی ، گرفتن نمونه خون و پرسیدن از آنها در مورد رژیم غذایی از طریق پرسشنامه ارزیابی کرده است.
رژیم غذایی مدیترانه ای به دلیل تأکید بر میوه ها ، سبزیجات ، غلات کامل و چربی های سالم شناخته شده است. این رژیم غذایی با کاهش خطر ابتلا به بیماری های عمده از جمله بیماری های قلبی عروقی ، اختلالات عصبی و برخی از سرطان ها همراه است.
به گزارش پزشکی Express ، شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد رژیم غذایی با تأثیرگذاری بر سیستم ایمنی بدن و تنظیم التهاب ممکن است در سلامت انسان نقش داشته باشد. این بستگی به ترکیب مولکول ها در رژیم غذایی دارد که شامل مواد مغذی ، ریز مغذی ها و مواد شیمیایی گیاهی است. رژیم های غذایی گیاهی می توانند حاوی تعداد بیشتری از این مولکول ها باشند که می تواند التهاب را کاهش دهد.
دکتر Juzpe Mainas ، اولین نویسنده مطالعه در کالج کینگ لندن گفت: “یافته های ما نشان می دهد که یک رژیم غذایی متعادل و مدیترانه ای به طور بالقوه می تواند بیماری لثه و التهاب سیستمیک را کاهش دهد.”
وی گفت: “ما مشاهده کرده ایم که ممکن است بین شدت بیماری پریودنتال ، رژیم غذایی و التهاب رابطه برقرار شود.” این جنبه ها باید هنگام ارزیابی پریودنتیت در بیماران جامع تلقی شوند. تحقیقات ما یک نقطه شروع مهم را ارائه می دهد که می تواند منجر به تحقیقات بیشتر برای درک بهتر رابطه بین مواد غذایی و بیماری لثه شود.
٢٣٣٢٣٦
منبع:خبرآنلاین