سلامت خانواده

این باکتری های دوست داشتنی را هر روز بخورید

به گزارش خبرآنلاین، ما به مجموعه تمامی میکروب ها (جانداران زنده میکروسکوپی) مانند باکتری ها و قارچ هایی که در سطح یا داخل بافت ها یا مایعات بدن زندگی می کنند، میکروبیوم می گوییم.

فارس در خبری نوشت: این میکروب ها از محیط بدن ما برای زندگی استفاده می کنند و در مقابل فوایدی برای سلامتی ما دارند.

پروبیوتیک ها موجودات میکروسکوپی کوچک، زنده و فعالی هستند که وقتی خورده می شوند، میکروبیوم دستگاه گوارش ما را برای سلامتی بهتر تغییر می دهند. بیشتر اوقات ما آنها را باکتری های مفید روده می نامیم.

وجود این باکتری های خوب از رشد و تکثیر باکتری های بیماری زا جلوگیری می کند و باعث هضم بهتر غذا می شود و به عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

فواید و فواید پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها به تعادل عملکرد سیستم گوارش ما کمک می کنند. برخی عوامل می توانند این تعادل را بر هم بزنند، مانند:

برخی بیماری ها

مصرف حتی یک دوره آنتی بیوتیک

برنامه غذایی نامناسب با ارزش غذایی پایین

رشد بیش از حد باکتری هایی که برای بدن ما مفید نیستند

شواهد موجود نشان می دهد که پروبیوتیک ها این فواید را برای سلامتی ما دارند:

پیشگیری و درمان اسهال ناشی از عفونت یا آنتی بیوتیک

بهبود و کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر (اسهال یا یبوست ناشی از استرس زیاد)

تقویت سیستم ایمنی بدن

کاهش التهاب و آلرژی

بهبود خلق و خو و کاهش اضطراب

عوارض پروبیوتیک ها؛ چه کسانی می توانند پروبیوتیک مصرف کنند؟

به طور کلی، پروبیوتیک ها برای افرادی که از سلامت عمومی خوبی برخوردار هستند، بی خطر در نظر گرفته می شوند.

عوارض جانبی پروبیوتیک بسیار نادر است و ممکن است فقط به صورت علائم خفیف گوارشی مانند نفخ ظاهر شود.

مانند تمام داروها و مکمل ها، بهتر است قبل از مصرف پروبیوتیک ها با پزشک یا داروساز در داروخانه های معتبر مشورت کنید.

در صورت تضعیف یا سرکوب سیستم ایمنی بدن به هر دلیلی (مانند مصرف طولانی مدت داروهای حاوی کورتون)، اهمیت مشورت با پزشک بیشتر می شود. زیرا مصرف پروبیوتیک در این افراد ممکن است با عوارض جدی مانند عفونت همراه باشد.

غذاهای پروبیوتیک

طبیعی ترین غذاهای حاوی پروبیوتیک به شرح زیر است:

ماست

نوشیدنی کفیر که به نام دوغ کفیر نیز شناخته می شود (محصول تخمیر شیر توسط یک استارتر حاوی مخمر، باکتری و پروتئین شیر)

کلم شور (کلم رنده شده چند روز در آب نمک غلیظ مانده و تخمیر اسید لاکتیک در آن انجام شد)

ترشی زیاد

نکات مهم در مورد استفاده از پروبیوتیک ها انواع مختلفی از پروبیوتیک ها وجود دارد، اما همه انواع دارای تمام خواص و فواید ذکر شده در بالا نیستند.

به عنوان مثال، یک نوع پروبیوتیک ممکن است عملکرد خاصی داشته باشد و فواید آن فقط برای یک قسمت از بدن باشد.

اگرچه مکمل های پروبیوتیک نیز مفید هستند، اما در تهیه و مصرف باید به نکاتی توجه کنیم:

مطمئن شوید که پروبیوتیک مربوطه برای حل مشکل سلامتی مناسب است.

شرایط نگهداری درج شده روی بسته بندی آن را بخوانید. برخی از پروبیوتیک ها باید در یخچال نگهداری شوند.

تاریخ انقضای مکمل پروبیوتیک بسیار مهم است و با گذشت زمان از تاریخ تولید، تعداد پروبیوتیک های زنده در مکمل کاهش می یابد.

هم غذا و هم مکمل ها می توانند فواید پروبیوتیکی را ارائه دهند. برای افزایش تعداد باکتری های مفید روده، مصرف غذاهای با ارزش غذایی بالا و فیبر بالا مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل (با سبوس) توصیه می شود.

باکتری های مفید روده از فیبر تغذیه می کنند. این باکتری ها در صورت دریافت فیبر کافی و تولید فواید پروبیوتیک در بدن به خوبی تکثیر می شوند.

۲۳۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا