ایران در ۱۴۲۹ سالمند می شود
محمد رئیس زاده با اشاره به جایگاه والای متخصص زنان و زایمان در نظام سلامت کشور گفت: ابتدا باید دید به عنوان یک پزشک و یک فرد فعال در عرصه درمان در تاریخ و جهان در کجا هستیم. وجود و اینکه ما در مقابل چه کسانی هستیم و در خدمت چه فرآیندهایی هستیم.
وی با اشاره به اهمیت اخلاق پزشکی تصریح کرد: اخلاق پزشکی یکی از موارد بسیار مهمی است که باید به دانشجویان و دستیاران آموزش دهیم. تنها وظیفه ما آموزش مباحث مهارتی نیست. ساکنین ما اخلاق و رفتار پزشکی را از ما می آموزند. بحث اخلاق پزشکی و رفتار بیمار به اندازه بحث حرفه ای مهم است.
رئیس زاده تاکید کرد: متخصصین زنان و زایمان و همکاران در حوزه زنان و زایمان مراقب باشید در مقابل چه کسانی وظایف خود را انجام می دهید. وظیفه خطیر شما در مقابل شخص بزرگ و بی نظیری به نام زن است که جایگاه عظیمی در آفرینش دارد و مادر طبیعت است. تمام روح طبیعت به زن بستگی دارد.
وی با اشاره به بحران سالمندی در ایران تاکید کرد: کشور ما در آستانه ورود به بحران فوق سالمندی قرار دارد. این یک چالش جمعیتی مهم است. در این چند دهه به برکت حضور جوانان نخبه ایرانی تحصیل کرده همه پیشرفت ها و افتخارات را داشتیم و در سال 1394 جزو جوان ترین کشورهای جهان بودیم اما طبق پیش بینی ها در سال 1429 جزو کشورهای سالمند خواهیم بود. فتح قله ها بدون جوانان امکان پذیر نیست.
رئیس زاده ادامه داد: روند نرخ تولیدمثل در کشور رو به کاهش است. این روند به صورت سقوط آزاد بود و در دو سال اخیر متوقف شده و شیب آن در حال کاهش است، اما بحران همچنان وجود دارد.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران گفت: اگر معتقدیم بحث جمعیت مهم است باید به جایگاه انسان هایی که مسئولیت سلامت مادر و زایمان را بر عهده دارند اهمیت داد. اگر روزی شاهد باشیم که توجه و توجه مسئولان و سیاستگذاران کشور به جایگاه کسانی که حافظ سلامت مادران این سرزمین هستند و درگیر فرآیند مهمی چون زایمان و مراقبت از قبل هستند، در طول و پس از آن در رأس توجه و اهمیت و شأن و تخصیص بودجه قرار دارند. می توانیم بپذیریم که مسئولان در بحث افزایش جمعیت جدی هستند.