اگر اقتصاد سلامت درست شود، مشکلات این حوزه حل می شود
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ریاست جمهوری، محمدرضا ظفر خاندی در صد و دهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی که صبح امروز پنجشنبه هشتم آذرماه با حضور مسعود بزیکیان رئیس جمهور برگزار شد، از توجه ویژه رئیس جمهور به شبکه بهداشت و درمان قدردانی کرد. و گفت: انتظار ما از فرهنگستان و اساتید این است که ارتباط مردم با ارتقای سطح سلامت باشد.
وی افزود: مشکلات نظام سلامت را می توان در سه حوزه ساختار، اقتصاد و نیروی انسانی خلاصه کرد. در برنامه های توسعه تاکید شده است که شبکه بهداشت و درمان در عین گسترش تعمیق شود. بر اساس دستور طرح توسعه به دنبال گسترش نظام پزشک خانواده و ارجاع و تکمیل آن هستیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه اگر اقتصاد سلامت درست شود، مشکلات این حوزه حل می شود، گفت: اگر نتوانیم اقتصاد سلامت را درست کنیم، طرح هایی مانند پزشک خانواده و … پیش نمی رود. بیش از گذشته شاهد مهاجرت افراد سالم به خارج از کشور خواهیم بود و اینجاست که مشکل نیروی انسانی ما دوچندان خواهد شد.
ظفر خاندی وی به خسارات ناشی از آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: طبق آمار سالانه حدود 40 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند و 12 میلیارد دلار به کشور وارد می شود و این نشان می دهد که باید به فکر رفع این مسائل باشیم. پدیده هایی مانند آسم کودکان و مشکلات ریوی از عوارض آلودگی هوا هستند.
وزیر بهداشت همچنین به بی سوادی مردم در حوزه سلامت و آمار بالای مرگ و میر اشاره کرد میر وی تصادفات جاده ای را از دیگر معضلات حوزه سلامت برشمرد که تنها بر عهده این وزارتخانه نیست و نیازمند همکاری نهادهای مختلف و تصمیم گیری های عالی است و تصریح کرد: رفع مشکلات حوزه سلامت. نیاز به عزم ملی و منابع آن دارد. نیز باید افزایش یابد. برخی از طرح ها طرح را دوست دارند داروساز به شرط تامین منابع آن طرح خوبی است در حالی که این اتفاق نیفتاده است.
ظفر خاندی وی به بحران میانسالی در کشور اشاره کرد و گفت: بحران میانسالی یکی از حوادث خطرناک است و همه دستگاه ها از جمله رسانه ها و صداوسیما باید خطرات بحران میانسالی را برای مردم روشن کنند. ” اگر کاهش رشد جمعیت اصلاح نشود در 20 تا 25 سال آینده به پیرترین کشور منطقه تبدیل خواهیم شد و نرخ زاد و ولد سالانه در کشور ما به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که باید فکری برای آن کرد.
در این جلسه نیز علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی وی با تشکر از دغدغه های رئیس جمهور در حوزه سلامت گفت: آقای دکتر مزیکیان هنوز همان دغدغه هایی را که در زمان ریاست دانشگاه داشتند، دارند.
مرندی در سخنانی از رئیس جمهور خواست تا ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شود.
در این مراسم تعدادی از اساتید و اعضای فرهنگستان علوم پزشکی نیز نگرانی هایی را مطرح کردند که از مهمترین آنها می توان به توجه به تغذیه مردم به ویژه در مناطق محروم، لزوم اختصاص یارانه به شیر در مدارس و مصرف لبنیات اشاره کرد. توجه به هوش مصنوعی در حوزه سلامت و توجه به دیپلماسی سلامت و ارتباط با سایر کشورها در حوزه سلامت بود.