سلامت خانواده

اپیدمی “تنهایی مردانه”؛ چرا مردان بیشتر از زنان احساس انزوا می کنند؟

زینب کامرانی: با تغییرات فرهنگی و اجتماعی که نقش‌های جنسیتی را دوباره تعریف می‌کنند، مردان تحت فشارهای روانی و اجتماعی قرار می‌گیرند که آنها را از ایجاد روابط عمیق منصرف می‌کند و آنها را در برابر انزوا و جدایی اجتماعی یا آنچه به عنوان «اپیدمی تنهایی مردانه» شناخته می‌شود، آسیب‌پذیر می‌کند. .

یک اپیدمی رو به رشد
در سپتامبر 2017، جراح ایالات متحده، ژنرال Vivek Murthy مقاله ای برای هاروارد بیزینس ریویو نوشت و در آن نسبت به تنهایی هشدار داد و آن را به عنوان یک اپیدمی رو به رشد سلامت توصیف کرد. در همان سال مقاله دیگری با عنوان «بزرگترین تهدیدی که مردان میانسال با آن مواجه هستند، تنهایی است، نه سیگار کشیدن یا چاقی» در روزنامه بوستون گلوب منتشر کرد. این مقاله به وضوح نشان می دهد که مردان بیشتر از زنان تحت تأثیر قرار می گیرند و از تنهایی رنج می برند.

تحقیقات و مطالعاتی که به دنبال آن انجام شد، «تنهایی مردانه» را متبلور کرد و نشان داد که مردان ممکن است به‌ویژه در نتیجه انتظارات اجتماعی از تنهایی رنج ببرند، که اغلب از ابراز احساسات و ارتباطات باز جلوگیری می‌کند.

این موضوع با توجه به نگرانی فزاینده در مورد سلامت روان مردان برجسته تر شده است، زیرا گزارش ها نشان می دهد که مردان بیشتر از انزوا و تنهایی رنج می برند. این پدیده در رسانه های غربی و روزنامه های بزرگ با اشاره به تاثیر فزاینده آن بر سلامت عمومی به عنوان یک “اپیدمی” توصیف شده است.

مطالعه مفصلی که در سال 2021 توسط مرکز مطالعات زندگی آمریکایی انجام شد نشان می دهد که زندگی اجتماعی در ایالات متحده نسبت به گذشته کمتر دوستانه شده است. در طول سه دهه گذشته، تعداد دوستان نزدیک آمریکایی ها به شدت کاهش یافته است.

این مطالعه نشان داد که مردان بیش از همه از این کاهش دوستی ها متاثر می شوند. درصد مردانی که دوستان صمیمی دارند از سال 1990 به نصف کاهش یافته است و از 55 درصد به 27 درصد رسیده است. به همین ترتیب، درصد مردانی که هیچ دوست صمیمی ندارند نیز از 3 درصد به 15 درصد افزایش یافته است.

در همان سال، بی‌بی‌سی یک بررسی تحقیقاتی درباره تنهایی در میان فرهنگ‌ها، سن و جنسیت و تعامل بین این عوامل در 237 کشور انجام داد.

این مطالعه که در مجله Personality and Individual Differences منتشر شد و با 4654 شرکت‌کننده مقایسه شد، نشان داد که شرکت‌کنندگان مرد در تمام سنین بیشتر از شرکت‌کنندگان زن احساس تنهایی می‌کنند. تأثیر فرهنگ اجتماعی بر تنهایی برای مردان بیشتر از زنان بود، با شرکت‌کنندگان مرد بیشتری نسبت به شرکت‌کنندگان زن در تمام سطوح، احساس تنهایی بیشتری را گزارش کردند.

اپیدمی از
رهایی از دوستی های عاطفی
بر خلاف زنانی که کانال‌های ارتباطی و دوستی با دیگرانی پیدا می‌کنند که علایق یا مسئولیت‌های مشابهی دارند، مانند «گروه‌های مادر» یا گروه‌هایی که به مادران در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، چه در مدارس یا باشگاه‌های اجتماعی اختصاص داده شده‌اند، مردان از کمبود نهادهای اجتماعی رنج می‌برند. رنج می تواند آنها را به هم پیوند دهد. این پدیده ای است که توسط ریچاردز ریوز، نویسنده کتاب پسران و مردان توصیف شده است: چرا انسان مدرن رنج می برد، چرا مهم است، و ما در مورد «بی دوستی مرد» چه کنیم؟

جودی یی چانگ چو، استاد دانشگاه استنفورد، که رشد روانشناختی مردان را مطالعه می کند، خاطرنشان می کند که کاهش دوستی های مردانه از اواسط تا اواخر نوجوانی شروع می شود و سپس در بزرگسالی بارزتر می شود.

چو در مقاله‌ای در CNN می‌گوید حتی آن‌هایی که با مردان دیگر دوستی دارند، سطح صمیمیت عاطفی کمتری نسبت به زنان دارند، به‌ویژه که برخی از آنها دوستی‌های قوی را «زنانه» می‌نامند. در حالی که «مردانگی» که توسط بسیاری از فرهنگ‌های مختلف اجتماعی توصیف شده است، به معنای رها کردن جنبه نرم و نشان دادن جنبه سخت و مستقل و در نتیجه رهایی از صمیمیت عاطفی است.

اپیدمی از

چه اتفاقی می افتد
مطالعات و تحقیقات علمی وقتی که تنهایی را خطرناک توصیف می‌کنند اغراق نمی‌کنند و تاثیر آن گاهی می‌تواند کشنده باشد. تنهایی با افزایش خطر مرگ زودرس، بیماری های قلبی عروقی، اضطراب، زوال عقل، افسردگی و سکته مغزی مرتبط است. بر اساس یک مقاله تخصصی منتشر شده در مجله Nature، افرادی که احساس تنهایی می کنند، 26 درصد بیشتر از افرادی که احساس تنهایی نمی کنند، در معرض مرگ زودرس هستند.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، تنهایی یکی از دلایل خودکشی در جهان است و سالانه حدود 800 هزار نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست می دهند. همچنین میزان خودکشی در میان مردان سه برابر زنان است.

اپیدمی از

چگونه با تنهایی کنار بیاییم؟
احساس انزوا یا تنهایی در برخی از مراحل نیاز به مداخله پزشک متخصص برای مدیریت و درمان آن از طریق جلسات درمانی یا تجویز دارو دارد. با این حال، در اینجا چند راه وجود دارد که ممکن است به مردان در کاهش احساس تنهایی کمک کند، از جمله:

– غلبه بر وراثت نادرست که از اهمیت و ضرورت داشتن دوستی های قوی بین مردان می کاهد و در آن ابراز و صحبت از احساسات، ناامیدی ها و دردها و در میان گذاشتن آنها با دیگران مجاز است.

– دوباره با دوستان قدیمی ارتباط برقرار کنید. تلاش برای تماس با دوستان قدیمی می تواند به بازسازی روابط اجتماعی کمک کند.

– به گروه ها یا باشگاه ها مانند باشگاه های ورزشی یا فرهنگی بپیوندید تا فعالیت های مورد علاقه خود را به اشتراک بگذارید.

– بدون احساس خجالت یا ضعف، به طور مؤثر ارتباط برقرار کنید و در مورد احساسات گفتگو کنید.

– به طور منظم ورزش کنید، مانند دویدن، شنا یا هر فعالیت ورزشی مورد علاقه.

– غذاهای سالم و سرشار از ویتامین و پروتئین بخورید.

– انجام تمرینات مدیتیشن مانند یوگا به بهبود خلق و خو و آرامش سلامت روان کمک می کند.

– استفاده از شبکه های اجتماعی را کاهش دهید و زندگی خود را با دیگران در اینترنت مقایسه نکنید، زیرا کاملا واقعی نیست و فرمت تصویر را کامل نشان نمی دهد.

منبع: الجزیره

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا