سلامت خانواده

اولین آسیب های روانشناختی خانواده در بحران – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار خبرنگار خبرنگار MEHR ، در روزهایی که جامعه با بحران های جدی روانی ، اجتماعی و اقتصادی برخورد می کند ، روان انسان از همیشه به مراقبت ، صبر و مقاومت بیشتری نیاز دارد و این فشارها نه تنها فرد را درگیر می کند ، بلکه تمام خانواده ، به ویژه کودکان ، نوجوانان و سالمندان را تهدید می کند.

آسغر کیانیا ، روانشناس ، به خبرگزاری مهر گفت: “یکی از بزرگترین مضرات در چنین شرایطی حجم سنگین اخبار منفی است.”

به گفته او ؛ ما بارها توصیه کرده ایم که مردم بیش از یک ساعت و نیم روز اخبار را دنبال نکنند و استفاده از ماهواره ها برای دنبال کردن تجزیه و تحلیل خبری بسیار مضر است زیرا هر شبکه علایق خود را تجزیه و تحلیل می کند و نتیجه آن چیزی نیست جز سردرگمی ، اضطراب و ناامیدی.

وی گفت: “مردم باید اخبار متناقض را کنار بگذارند.” حتی اخبار داخلی ، اگر باعث اضطراب شود ، باید با احتیاط شنیده شود و ما مسئول همه فاجعه های جهان نیستیم ، اما اگر دائماً آنها را ببینیم ، روان خودمان را نابود خواهیم کرد.

در بحران ، خانواده اولین پناهگاه روانشناختی است

به گفته کیانیا ، در این شرایط ، مهمترین پناهگاه هر شخص خانواده است.

وی خاطرنشان كرد: در مقابل كودكان اخبار و تجزیه و تحلیل ارائه ندهید و فرزندان نیازی به آگاهی از جزئیات جنگ اخبار یا بحران اقتصادی ندارند. وقتی در مورد جنگ صحبت می کنید ، بگویید که جنگ ها در تاریخ بوده اند ، اما همیشه بعد از جنگ می آید و این جمله به کودک احساس کنترل می دهد.

وی گفت: “کودکان نباید در معرض مذاکرات ، تجزیه و تحلیل ، تهدیدها یا اخبار مبهم قرار بگیرند.” هرچه ذهن آنها ساده تر و ایمن تر باشد ، سالم تر است و مهمتر از آن است که بگوییم “این شرایط به پایان رسیده است” بسیار مهمتر از تجزیه و تحلیل بحران است.

در پایان ، کیانی تأکید کرد: حفظ سلامت روان در چنین روزهایی مستلزم همکاری همه اعضای خانواده ، جلوگیری از دیالوگ های تنش و تمرکز بر امید و صلح است و خانواده ها باید سعی کنند فضای خانه را ایمن و آرام نگه دارند تا اعضا بتوانند با فشار خارجی بهتر مقابله کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا