اولتیماتوم داروخانهها به تامین اجتماعی؛ زودتر بدهیها را تسویه کنید
کمبود نقدینگی برای خرید دارو، انباشت چک های برگشتی و … یکی از مهم ترین چالش های داروخانه های سرپایی بخش خصوصی است که متاسفانه هر روز بحرانی تر می شود. در این بین بیمه تامین اجتماعی بزرگترین شریک تجاری داروخانه ها محسوب می شود که همواره در پرداخت مطالبات خود تاخیرهای چند ماهه دارد و همین موضوع مسئولان انجمن داروسازان ایران را بر آن داشت تا در نشستی مشترک با مدیرعامل و معاونان سازمان تامین اجتماعی، دیدگاه خود را برنامه ریزی کنید و برای برون رفت از وضعیت موجود چاره جویی کنید.
بر این اساس روز گذشته نشست مشترک انجمن داروسازان ایران و مشاوران ارشد با مدیرعامل، معاون و مدیران ستادی سازمان تامین اجتماعی برگزار شد و مطالبات جامعه دارویی و موسسان داروخانه مورد بررسی قرار گرفت.
1- لزوم به روز رسانی پرداخت مطالبات داروخانه که در حال حاضر با تاخیر 6 ماهه است و پرداخت حداقل دو ماه معوقات تا 10 روز آینده.
2- ضرورت اصلاح قراردادها در هر بین داروخانه ها و سازمان تامین اجتماعی و اجرای جرایم دیرکرد پرداخت دین در متن قرارداد به موجب ماده 38 قانون الحاق موادی به قانون مقررات مالی دولت
3- اصلاح نظام پرداخت و منظم بودن بخش پرداخت ها بر اساس جدول زمانی مشخص
در همین حال مصطفی سالاری مدیر عامل بیمه تامین اجتماعی در این جلسه گفت: با وجود تصویب حدود 25 هزار میلیارد تومان در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا برای پرداخت مطالبات درمانی متاسفانه این شورا تاکید کرد که این مبلغ فقط به وزارت بهداشت و برای مطالبات داده می شود. مراکز دولتی در حالی پرداخت شود که کل مطالبات باقی مانده وزارت بهداشت از تامین اجتماعی در سراسر کشور پس از دریافت 10 هزار میلیارد تومان کمتر از 11 هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: در صورت اصلاح این مصوبه و امکان پرداخت این 25 هزار میلیارد تومان به سایر طرفین قرارداد، تامین اجتماعی بلافاصله تا پایان آبان 1403 طلب 8 هزار میلیارد تومانی داروخانه های بخش خصوصی را تسویه خواهد کرد.
سالاری ادامه داد: طی روزهای پایانی هفته جاری مطالبات سهم سازمان تیرماه و طی هفته آینده مطالبات سهم سازمان برای مرداد ماه پرداخت می شود.
بر اساس همین گزارش، هیات مدیره انجمن داروسازان ایران ضمن تاکید بر ناکافی بودن این پرداخت ها، خواستار تسریع در تسویه قطعی مطالبات تا پایان شهریور ماه شده و تاکید کرده است که علاوه بر پرداخت های فوق، از سوی ابتدای بهمن هر ماه در هفته اول یک ماه مطالبات ماه های قبل باید به طور منظم پرداخت شود.
در پایان جلسه هیات مدیره اعلام کرد که در صورت عدم همراهی موسسان داروخانه ها با تامین اجتماعی، ناگزیر تصمیمات جمعی خواهند گرفت و هرگونه تبعات اقتصادی و اجتماعی ناشی از تصمیم آنها مستقیما متوجه مسئولین خواهد شد. سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار.
1- تشکیل کمپین عدم خرید از شرکت های پخش تیپیکو
2- مذاکرات استانی برای آغاز روند شکایات خصوصی از بیمه تامین اجتماعی
3- تشکیل کمپین سراسری تعلیق قرارداد با بیمه های پایه
بر اساس این گزارش، مدیران سازمان تامین اجتماعی بر این باور بودند که بنا به دلایل مختلف از جمله حجم بالای مطالبات معوق این سازمان از دولت، وظایف محوله از سوی دولت به سازمان تامین اجتماعی از جمله پرداخت حق بیمه کار مربوط به برخی کارگاه ها و همچنین تخصیص اعتبارات اعطایی به این سازمان از نوع اوراق مشارکت عملاً امکان بازپرداخت سریع معوقات 6 ماهه وجود ندارد. داروخانه ها؛ از این رو مدیرعامل تامین اجتماعی پس از شنیدن تصمیمات سه گانه جامعه دارویی اعلام کرد که مخالفتی با این اقدامات ندارد.
همچنین دکتر نادری مدیرعامل تیپیکو رویکرد و استراتژی فروش شرکت های توزیع و تولید دارو را متعلق به تیپیکو به نوبه خود، به تصمیمات و اقدامات موسسان داروخانه ها بستگی دارد.
انجمن داروسازان ایران ضمن امیدواری به انجام اقدامات موثر در حوزه تامین اجتماعی، به صراحت اعلام کرد که دیگر نمی تواند از موسسان داروخانه ها به صبر در برابر وعده های بد در پرداخت دعوت کند.