انصین انی ۵ ۵ ۵

متخصصان تغذیه می گویند سویا یکی از منابع غنی پروتئین گیاهی است که در بسیاری از غذاهای گیاهی و رژیم های غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
ایسنا نوشت: مصرف انواع مختلف سویا ، به ویژه محصولات تخمیر شده آن ، می تواند فواید سلامتی بیشتری داشته باشد. همچنین ، مصرف متعادل و توجه به احتیاط در مصرف می تواند از عوارض جانبی جلوگیری کند.
سویا سرشار از پروتئین ، فیبر ، چربی های سالم ، ویتامین ها و مواد معدنی است. حدود 2 گرم سویا در حدود 2 گرم پروتئین ، 2 گرم فیبر ، 2 گرم چربی (از جمله اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 3) و سطح بالای آهن ، منگنز ، فسفر ، ویتامین K و فلات وجود دارد. این ترکیب تغذیه ای سویا را به یک منبع مناسب برای گیاهخواران و وگان تبدیل می کند.
در زیر به نقل از سایت خط بهداشت گفته شده است که برخی از مزایای غذایی و سلامتی سویا را نشان می دهد:
سلامت قلبی عروقی
خوردن 5 گرم پروتئین سویا در روز با رژیم غذایی کم و کم و کلیدی کم می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. این اثر به دلیل محتوای بالای چربی های اشباع نشده ، فیبر و مواد مغذی موجود در سویا است.
سلامت معده
فیبر موجود در سویا ، به ویژه در انواع تخمیر شده آن ، مانند “وسوسه” (یکی از تولید شده ترین در اندونزی) ، می تواند به بهبود سلامت روده ، کاهش التهاب و کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک کند.
خطر سرطان را کاهش دهید
مصرف سویا با کاهش خطر سرطانهای پستان و پروستات همراه است. ایزوفلاون سویا با اثرات آنتی اکسیدان و ضد التهابی آن می تواند در جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی مؤثر باشد.
سلامت استخوان
ایزوفلاوون در سویا ، به ویژه در یائسگی ، می تواند به حفظ تراکم استخوان کمک کرده و خطر پوکی استخوان را کاهش دهد. این ترکیبات با اتصال به گیرنده های استروژن در استخوان ها عمل می کنند.
علائم یائسگی را کاهش دهید
ایزوفلاون سویا همچنین می تواند علائم یائسگی مانند کوچک شدن را کاهش دهد. این ترکیبات ، با اثرات استروژن ضعیف ، در این دوره به تعادل هورمونی کمک می کنند.
برخی از محصولات سویا
برخی از محصولات سویا مفید عبارتند از:
– معبد: این محصول تخمیر شده با پروتئین ، فیبر و پروبیوتیک بالا است. این محصول برای سلامتی روده مفید است و می تواند جایگزین خوبی برای گوشت باشد.
– “آلودگی” یا سویا سبز: لوبیای سبز سویا دارای پروتئین ، فیبر ، فولات و منیزیم است. این می تواند به کاهش قند خون ، کاهش فشار خون و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
– شیر سویا: این گزینه خوبی برای افرادی است که به لاکتوز حساسیت دارند. شیر سویا حاوی پروتئین ، کلسیم ، ویتامین های A و B است.
– توفو: توفو یا “پنیر سویا” غذایی است که از روند بستن شیر سویا ناشی می شود. توفو معمولاً فرآوری می شود ، اما هنوز هم فواید سلامتی سویا دارد و گزینه خوبی برای جایگزینی گوشت در رژیم های غذایی گیاهی است.
اقدامات احتیاطی مهم در استفاده از سویا
1. مصرف سویا باید متعادل باشد. توصیه می شود از 1 تا 2 گرم سویا در روز برای خواص آن استفاده کنید.
2. در افراد مبتلا به کمبود ید ، مصرف سویا بالا ممکن است بر عملکرد تیروئید تأثیر بگذارد.
1. تخمیر سویا (مانند تهیه محصولات آن از جمله الگوها و “میسو”) می تواند هضم و جذب مواد مغذی را بهبود بخشد. میسو یا “خمیر سویا” نوعی غذای ناشی از تخمیر غلات است.
1. برخی از افراد ممکن است به سویا حساسیت داشته باشند و باید از آن جلوگیری کنند.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین