انجام سالانه 2000 کاشت حلزون شنوایی برای کودکان در کشور

به گفته گروه اجتماعی آژانس خبری TASNIM ، دکتر محمد رضا زافارگندی ؛ وزیر بهداشت و آموزش پزشکی در کنفرانس ملی مراقبت های بهداشتی و بهداشت و درمان در منزل ، که امروز ، 1 مه 1404 برگزار شد ، در اولین روز از هفته بهداشت در دفتر مرکزی وزارت بهداشت ، گفت: “امیدوارم این اقدام عالی و خدمات خیرخواهانه و ارزشمندی که در گذشته انجام می شود.
وزیر بهداشت در بخشی از سخنان خود ، دو پیشگام در این زمینه را ستود ، ضمن ستایش تلاش برای بهبود درمان شنوایی در کشور ، با اشاره به روند رو به رشد خدمات ایمپلنت حلزون در کشور: این نتیجه تلاشهای غیرقابل انکار و ارزشمند متخصصان و مدیرانی است که سالها کار کرده اند.
وی در ادامه ادای احترام به مرحوم دکتر شیبانتی: در زمان مسئولیت خود برای هیئت امنا ، توجه ویژه ای به کاشت حلزون کرد و با پیگیری مداوم ، راه را برای شروع حرکت در کشور هموار کرد.
وزیر بهداشت همچنین دکتر فرهادی را به عنوان یکی از بنیانگذاران تکنیک ها و روش های کاشت حلزون حلزون جدید ذکر کرد و گفت: “او پیشگام در این زمینه بوده و تلاش های چشمگیری در توسعه و ارتقاء خدمات درمانی در کشور انجام داده است.” برای آنها آرزوی سلامتی و موفقیت دارم.
ظفرگندی گفت: پاداش این تلاش ها امروز نشسته است و در حال حاضر ، سالانه حدود 2،000 ایمپلنت حلزون انجام می شود. اعداد عالی و افتخار
وزیر بهداشت مجدداً تأکید کرد: “من معتقدم که چنین دستاوردهای خوبی باید همیشه از آن صحبت شود ، زیرا یادآور ظرفیت ها و توانایی های کشور ما است و یک انگیزه و انگیزه برای ادامه خواهد بود.”
ظفرگندی اظهار داشت که کم شنوایی دلایل مختلفی دارد و می گوید علل کم شنوایی و کاهش شنوایی شامل ژنتیک ، عفونت ، پیری و سایر مناطق مؤثر است. براساس گزارش های منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، حدود 630 میلیون نفر در حال حاضر از درجه ای از ناتوانی شنوایی رنج می برند و انتظار می رود این رقم تا سال 2050 به مرز نگران کننده ای برسد. این روند صعودی یک خطر جدی برای سیستم های بهداشتی در سراسر جهان است.
وی افزود: آمارهای مختلف نشان می دهد که شیوع شنوایی در سطوح مختلف 10 تا 25 درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می دهد. نکته ای که از اهمیت بالایی برخوردار است و باید توسط سیستم بهداشت و درمان مورد توجه قرار گیرد این است که آمار در بین دهک های اقتصادی و اجتماعی پایین به مراتب بیشتر است. موضوعی که مسئولیت ما برای تحقق عدالت در سلامت (یکی از اولویت های اصلی وزارت بهداشت) را دو برابر می کند و دیکته می کند که ما بیشتر مراقب هستیم.
وزیر بهداشت گفت: حدود 3.9 نوزاد در هر هزار زایمان با کم شنوایی متولد می شوند و می گویند: غربالگری غیر صفحه به عنوان ابزاری مؤثر برای تشخیص زودرس جایگاه مهمی دارد و در حال حاضر بیش از 97 ٪ از نوزادان در حال حاضر سریعتر تشخیص داده و درمان می شوند.
وی افزود: “آنچه در گذشته باعث رنج خانواده ها شد ، تأخیر در شناسایی این ناتوانی بود.” هنگامی که کمبود شنوایی دیر تشخیص داده می شود ، حتی با کاشت حلزون و تمام مداخلات درمانی ، اثربخشی به طور قابل توجهی کاهش می یابد. در حالی که تشخیص زودرس کلید موفقیت و بهره وری کامل خدمات درمانی است.
وی گفت: “این دستاورد بزرگ در زمینه سلامت ، نشانه روشنی از تلاش های مؤثر و کارگردانی برای ارتقاء سلامت شنوایی در کشور است و نوید آینده ای روشن تر برای فرزندان این سرزمین خواهد داشت.”
ظفرگندی گفت: “من معتقدم که باید به شبکه های بهداشت محلی و آموزش بهداشت در مدارس توجه بیشتری شود.” ما باید در این زمینه ها حضور مؤثرتر و جسورانه تری داشته باشیم ، زیرا با وجود غربالگری گسترده ، درصدی از فرزندان ما هنگام ورود به مدرسه هنوز با برخی از ناتوانی شنوایی روبرو هستند. آمار نشان می دهد که نزدیک به 2.5 درصد از کودکان ، با وجود این اقدامات ، همچنان با این مشکل وارد سیستم آموزش می شوند. این به معنای قدم دیگری برای رفتن است. مرحله ای که نیاز به تلاش و برنامه ریزی دقیق تری دارد.
وی گفت: “بدون شک میزان توجه و برنامه ریزی مقامات عالی در زمینه بهداشت بازتابی از میزان ارزشی است که یک کشور به مردم خود می دهد.” زیرا زیرساخت های واقعی توسعه هر کشور یک فرد سالم است. اگر سلامت جسمی و روانی در جامعه مختل شود ، نه تنها بار مالی و انسانی به سیستم های اقتصادی و اجتماعی تحمیل می شود ، بلکه مسیر توسعه نیز خواهد بود.
ظفرگندی ادامه داد: بر این اساس ، اگر بپذیریم که یک فرد سالم اساس پیشرفت است ، باید یک سیستم منسجم و منسجم برای آموزش ، پیشگیری و درمان فراهم کنیم. آموزش ، یعنی آگاهی مستمر خانواده ها. به طوری که هر مادر می تواند از طریق ابزارهای ساده و در دسترس مانند تلفن های همراه هشدارهایی در مورد سلامت فرزند خود دریافت کند و در صورت لزوم به مراکز بهداشتی مراجعه کند. اگر این مسیر صحیح باشد ، من اطمینان دارم و بر اساس دانش و تجربه حرفه ای خود ، که بیش از 50 ٪ سرطانهای در کشور ما در مراحل درمانی قابل شناسایی هستند ، نه در مراحل پیشرفته. اما برای این کار ، ما باید به ابعاد کلی سلامت و آنچه به عنوان مسئولیت اجتماعی و عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت شناخته می شود ، توجه کنیم.
وزیر بهداشت گفت: “این فقط کار وزارت بهداشت نیست ، بلکه رسانه ها ، به ویژه رسانه های ملی ، باید نقش مؤثرتری ایفا کنند ، و همچنین سیستم آموزش ، نهادهای فرهنگی و هنری و همه ستون های جامعه باید جمع شوند تا بتوانیم با یک جامعه سالم ، پویا و توانا همکاری کنیم.”
سرانجام ، وی گفت كه یكی از مهمترین شاخص های توسعه سیستم بهداشتی هر كشور این است كه چگونه برای كودكان و بیماران مبتلا به بیماری های غیرقابل تحمل با آن برخورد می شود ، وی گفت: این دو گروه معیارهای مهم و معنی دار در اندازه گیری عدالت و کیفیت خدمات درمانی هستند. من امیدوارم که همه ، همراه با یکدیگر ، با یک سرمایه گذاری و تلاش مشترک ، ایران را به جامعه ای سالم ، پر جنب و جوش و افتخار تبدیل کنند.
پایان پیام/