انتشارات ؛ آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به نقل از خبرگزاری مهر به نظر می رسدبا تلاش دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی ایران ، یک مجموعه عملی و علمی با عنوان “سلامت روان در بحران” در قالب راهنماهای تخصصی آموزش منتشر شد.
احمد هاجابی ، رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان ، در مورد خدمات زمان و پس از -گفت: “در هر بحران ، به ویژه بحران هایی مانند جنگ ، آنها شرایط پیچیده و پیچیده ای را در جامعه ایجاد می کنند که یکی از مهمترین جنبه های آن سلامت روان است.”
وی بر اهمیت این موضوع تأکید کرد: در چنین شرایطی ، مشکلات روانشناختی در جامعه افزایش می یابد و واکنش های متفاوتی از طرف افراد که گاه منجر به آسیب جدی روانی می شود.
حاجابی افزود: “این وظیفه متخصصان در زمینه سلامت روان است که خدمات و مداخلات را برای افزایش مقاومت جامعه ارائه دهند ، زیرا اگر زمان عمل ناکام باشد ، بحران ها می تواند منجر به آسیب روانی در افراد شود.”
رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان تأکید کرد: شواهد و تجربه علمی گذشته به وضوح نشان می دهد که برخی از گروه ها به توجه ویژه ای نیاز دارند. کودکان ، افراد مسن ، افراد دارای پیشینه اختلالات روانپزشکی و همچنین کارکنان معالجه که در صدر خدمت بودند.
حاجبی به استرس و فرسودگی شغلی در بین کادر اشاره کرد: حجم بالای کار و شرایط دشوار می تواند سلامت روانی آنها را به شدت تهدید کند ، بنابراین آنها به توجه ویژه ای نیاز دارند.
به گفته وی ، آموزش و توانمندسازی گروههای آسیب پذیر از اهمیت زیادی برخوردار است. والدین برای به حداقل رساندن آسیب روانی باید یاد بگیرند که چگونه در مقابل بحران با فرزندان خود برخورد کنند و سالمندان نیز به راه حل هایی برای مراقبت از خود در شرایط بحرانی نیاز دارند.
حاجبی همچنین به نقش اصلی امید در حفظ سلامت روانی جامعه اشاره کرد: مکانیسم ها برای تقویت انگیزه و امید در مردم باید طراحی شوند زیرا این امر می تواند به بازیابی افراد و در نهایت سازماندهی مجدد جامعه کمک کند.
رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان همچنین از اقدامات انجام شده اشاره کرد: در دانشگاه علوم پزشکی ایران ، بسته های آموزشی و اطلاعاتی بیشماری برای گروه های مختلف جامعه ارائه شده است. این محتوا برای والدین ، سالمندان ، کادر و عموم مردم برای کمک به مقابله بهتر با بحران تهیه شده است.
وی افزود: یکی از اقدامات مهم در حال انجام ، طراحی و راه اندازی یک سیستم ارزیابی سلامت روان است. ” این سیستم با هدف کمک به شناسایی علائم اولیه اختلالات روانی انجام می شود. پس از پاسخ به سؤالات ، افراد به خدمات مشاوره ای ارجاع می شوند و در صورت لزوم می توانند نقش مهمی در جلوگیری از صدمات گسترده روانی داشته باشند. تلاش می شود فرآیندهای لازم را برای دسترسی به خدمات به افراد نیازمند در سیستم بهداشتی طراحی و ارائه دهد.
حاجابی گفت که سلامت روان باید به اندازه سلامت بدن در برنامه ریزی مبتنی بر بحران باشد ، و خاطرنشان کرد: مشکلات سلامت روان در شرایط بحرانی مانند کوه یخ است که بخش کوچکی از آن در ظاهر دیده می شود ، اما بیشتر آن زیر سطح است و نیاز به مراقبت جدی و توجه دارد. برای مدیریت بهتر بحران های آینده ، ما باید امروز برای ارتقاء مقاومت ذهنی جامعه تلاش کنیم.
عناوین آموزش
مراقبت از کودکان در بحران اخبار و مدیریت رسانه ها در شرایط بحرانی خودمراقبتی در درمان اضطراب و افسردگی در بحران خودمراقبتی در عموم مردم آسیب و جنگ سلامت روان خود مراقبت در سالمندان ، مدیریت روانپزشکی به شهروندان ، کارشناسان بهداشت روان ، کارگران امدادی و فعالان اجتماعی در بحران بیماری های روانپزشکی داده می شود.