اقدامات پزشکی قانونی کشور برای خدمت به مردم؛ افتتاح 85 پروژه در حوزه کالبد شکافی – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، اولین مأموریت فصل دوم سند تحول و تعالی قوه قضائیه به رسیدگی به تظلمات، تخلفات، شکایات، حل و فصل دعاوی و حل و فصل اختلافات توسط دستگاه قضایی اشاره دارد.
در همین راستا و در این سند، توسعه نظام ارائه خدمات پزشکی قانونی اعم از معاینات، آزمایشگاه ها، تشریح و کمیسیون ها و ارسال پاسخ آنلاین و فوری کلیه استعلامات به مراجع قضایی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ایران و پیگیری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان تامین اجتماعی، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و مراجع قضایی جهت ارسال آنلاین مدارک، مکاتبات و گزارشات پزشکی. به سازمان پزشکی قانونی کشور به عنوان راهکاری برای دستیابی به این هدف مورد تاکید قرار گرفته است. براساس سند تحول قضایی، این مأموریت به سازمان پزشکی قانونی کشور، دادستانی کل کشور و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه محول شده است.
از این رو معاونت پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور با برگزاری کمیسیون های تخصصی پزشکی، انجام آزمایشات و معاینات پزشکی و صدور نظر کارشناسی سهم مهمی در احقاق حقوق و رسیدگی به شکایات مردم دارد.
بابک سلحشور معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور ضمن تشریح مهمترین اقدامات انجام شده در 5 سال گذشته در معاونت پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور، اظهار داشت: محدوده اداره کل امور کمیسیون های پزشکی این سازمان، تدوین و اجرای دستورالعمل برگزاری جلسات کمیسیون پزشکی را به صورت ویدئو کنفرانس در دستور کار قرار داد که هم در برگزاری منظم جلسات و استفاده از کارشناسان سایر استان ها در مواردی که با کمبود نیروی متخصص مواجه هستیم و مانع تاخیر تشکیل پرونده و جلوگیری از تردد غیرضروری بین شهری مردم.
برگزاری بیش از 7000 جلسه کمیسیون پزشکی از 1400 جلسه به صورت ویدئو کنفرانس در سراسر کشور
وی افزود: در همین راستا از سال 1400 تاکنون بیش از 7100 جلسه کمیسیون پزشکی به صورت ویدئو کنفرانس در کشور برگزار شده است.
سلحشور ادامه داد: همچنین ارسال مدارک پرونده به صورت الکترونیکی در سراسر کشور در دستور کار قرار گرفته که باعث صرفه جویی در هزینه کاغذ و ارسال پرونده از استان مبدأ به مقصد و افزایش سرعت رسیدگی به پرونده ها شده است.
وی همچنین تکمیل و تجهیز مراکز تمامی استان ها به امکانات سخت افزاری جهت برگزاری جلسات باکیفیت کمیسیون ها به صورت ویدئو کنفرانس و همچنین تجهیز مراکز استان ها به منظور برگزاری جلسات بدون کاغذ کمیسیون پزشکی در سطح کشور. دور دوم، از جمله اقدامات دیگر به منظور تکریم مراجعین و تسریع رسیدگی به پرونده، کاهش است تاخیر رسیدگی و در نهایت کاهش پرونده های معلق.
کمیته های معاینه و فوت در کل کشور تشکیل شده است
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه از تشکیل کمیتههای معاینه و متوفی در کل کشور خبر داد و گفت: با برگزاری منظم این کمیتهها، شاهد کاهش ورودی پروندههای معاینه و تعیین تکلیف هستیم. علت مرگ
وی همچنین از برگزاری چندین جلسه مشترک با دادسرای ویژه جرایم پزشکی و سازمان نظام پزشکی به منظور بهبود و اصلاح روند ارجاع پرونده های کمیسیون پزشکی توسط مراجع قضایی خبر داد و گفت: این جلسات منجر به صدور حکم شد. بخشنامه اصلاح فرآیند و ابلاغ آن به ادارات کل. پزشکی قانونی استان ها شد.
سلحشور ادامه داد: همچنین با تعامل و همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دستورالعمل های بالینی مداخلات مختلف تشخیصی و درمانی در زمینه های مختلف تهیه و به کل کشور ارسال شد تا در جلسات کمیسیون پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. که باعث افزایش کیفیت می شود. و تسلط نظرات کارشناسان.
افتتاح 85 پروژه در زمینه معاینه بدن شامل معاینه فیزیکی و تشریح
وی 85 پروژه را در زمینه معاینات بدنی از جمله معاینه فیزیکی و تشریح، تکمیل تجهیزات تشریح و صحنه جرم در 275 مرکز، ادغام داده های مربوط به متوفیان ناشناس بین سازمان پزشکی قانونی و پلیس راه اندازی کرد. سیستم شناسایی بدن مشترک نگارنده در راستای تکریم ارباب رجوع و جلوگیری از موازی کاری با تدوین 130 دستورالعمل و دستورالعمل در زمینه تحلیل و بررسی صحنه جرم، 11 مرکز استان را به دستگاه مجهز کرده است. رادیولوژی و 20 مرکز استان به دستگاه آشکارساز (دستگاه تشخیص تصویر رادیولوژی بر روی مانیتور) به منظور تسهیل و تسریع در تشریفات تشخیصی در زمینه کالبد شکافی، تنظیم فرم ارجاع جسد از کلانتری به سازمان و پیگیری از دادستانی کل کشور جهت اجرای آن. انجام 60 بازدید و بازرسی حضوری از مراکز تشریح و 13 مورد مراجعه مجازی به این مراکز از مهمترین اقدامات انجام شده در اداره کالبدشکافی و بررسی صحنه جرم معاونت پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور در 5 سال اخیر.
تکمیل و تجهیز آزمایشگاه های کشور به دستگاه های مدرن و پیشرفته
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور، راه اندازی 2 آزمایشگاه سم شناسی در استان های البرز، کهگیلویه و بویار احمد، تکمیل و تجهیز آزمایشگاه های کشور به دستگاه های مدرن و پیشرفته، تهیه استانداردهای فعالیت و نیروی انسانی آزمایشگاه سم شناسی، پاتولوژی و سروژنتیکتهیه مشخصات متوفیان ناشناس خدایاجلوگیری از ناقص و رسوب گذاری پرونده ها، حفظ نمونه ها و زنجیره حفاظتی کنترل در نمونه های بیولوژیکی و غیر بیولوژیکی ارسالی به آزمایشگاه های سازمان و پایداری در زنجیره تامین کیت ها و مواد مصرفی مربوط به آزمایشگاه ها سرولوژی و ژنتیک قانونی را از دیگر دستاوردهای معاونت پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور برشمرد.
مهمترین چالش های پیش روی معاونت پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور
سلحشور همچنین در تشریح چالش ها و مشکلات پیش روی این معاونت اظهار داشت: کمبود اعتبار برای خرید تجهیزات، گرانی و افزایش ناگهانی قیمت تجهیزات مورد نیاز، عدم تمایل پزشکان به کار در سازمان به دلیل بالا بودن سختی کار و درآمد کم در مقایسه با پزشکان سایر موسسات، هزینه بالای استخراج DNA از نمونه های بیولوژیکی و تهیه پروفایل های ژنتیکی، هزینه بالای فضای ذخیره سازی نمونه های بیولوژیکی و بسته بندی نامناسب و نبود شبکه ایمن برای انتقال سریع نمونه ها به … مراکز آزمایشگاهی سازمان از چالش های این معاونت است. آنها می روند