افزایش ۳۰ درصدی حقالزحمه دستیاران تخصصی و فوقتخصصی
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، دکتر سید جلیل حسینی روز یکشنبه در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با تاکید بر اعتبار گروه های پزشکی در گذشته که رهبران دانش در منطقه باید حفظ شوند. : با همراهی و دلجویی دانشجویان مشکلات حل می شود و می توانیم به ارتقای دانش و مهارت در دانشگاه ها دست یابیم.
وی ادامه داد: افزایش ظرفیت 20 درصدی علوم پزشکی در سال 1400 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و این افزایش ظرفیت از سال 1401 آغاز شد.
معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه قرار بود هر سال 20 درصد ظرفيت پذيرش دانشجويان پزشكي افزايش يابد، اظهار داشت: اكنون افزايش ظرفيت پذيرش دانشجويان دندانپزشكي به 76 درصد و پزشكي به 74 درصد رسيده است. .
دکتر حسینی تصریح کرد: این افزایش ها مناسب نبود زیرا به جای سه یا چهار نفر در خوابگاه ها 12 دانشجو بودند، آموزش ها و کلاس ها به صورت فشرده و با حضور 200 نفر برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه در سال 1404 مصوب شد مابقی 20 درصد در یک دوره چهار ساله افزایش یابد، یادآور شد: تصمیم افزایش ظرفیت پزشکی با کمبود منابع مواجه بود و اعتبار لازم در سال های 1401 و 1402 تامین نشد. و امسال فقط 10 درصد اعتبار پیش رفت. مشاهده می شود که هنوز به طور کامل پرداخت نشده است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه 27 تا 30 هزار میلیارد تومان برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم افزود: حدود 74 هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه ها مشغول به تحصیل هستند.
دکتر حسینی با بیان اینکه در پذیرش سهمیه ای برای دانشجویان مشکلاتی به وجود آمده است، اظهار داشت: در شرایطی هستیم که جوانان ما حساس هستند و به راحتی آسیب می بینند و گاهی تصمیم به خروج از کشور می گیرند، به همین دلیل باید روند پذیرش را منطقی کنیم تا مردم از آن استفاده کنند. جذب آنها راحت تر است و مهاجرت نمی کنند.
وی ادامه داد: به زودی در مورد سهمیه های پزشکی تصمیم گیری می شود تا دیگر جوانان را از تحصیل منصرف نکند، سهمیه فرزندان شاهد و ایثارگر به صورت منطقی برای جذب آنها طراحی شود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه فدراسیون جهانی موضوع آموزش پزشکی را در کشور ما بررسی کرده و از نظر استانداردهای علمی مورد تایید قرار گرفته است، افزود: اکثر پزشکانی که توسط نظام آموزشی آموزش دیده اند. کشور از آنها در کشورهای مختلف استفاده کرده اند. خواهد بود
دکتر حسینی ادامه داد: افزایش 20 درصدی پذیرش ظرفیت پزشکی خوب نبود اما برخی این افزایش را اعمال کردند.
وی تصریح کرد: سهم سلامت در تولید ناخالص داخلی زیر 4 درصد است در حالی که باید 7 درصد باشد و باید سهم سلامت در تولید ناخالص داخلی افزایش یابد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه دانشگاه های علوم پزشکی 95 هزار میلیارد تومان بدهی دارند، گفت: اصرار داریم در خصوص پرداخت حقوق دانشجویان پزشکی مشکلی وجود نداشته باشد و در قانون 1404 این مبلغ 80 پیش بینی شده است. هزار میلیارد تومان و طرح کار دستیاران نیز در اختیار مجلس قرار گرفته است که با رایزنی های مختلف تامین اعتبار شده است و امید است به عنوان قانون دائمی در مجلس تصویب شود. چون دستیاران در بیمارستان ها فعالیت های متفاوتی دارند پس باید از پوشش مالی خوبی برخوردار باشند.
وی درباره تعهدات فروش خدمت نیز توضیح داد: گذراندن طرح آزاد نمی شود و فرد باید بر اساس نظر وزارت بهداشت دوره طرح نیروی انسانی را بگذراند و دانشجویانی که قصد دارند برای تحصیل در رشته های خاصی به خارج از کشور بروند باید دارای تضمین می کند. در قالب بخشنامه ای متعهد شود، البته سعی می کنیم این ضمانت ها سختگیرانه نباشد.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با بیان اینکه بیمارستان های آموزشی با کمبود 25 هزار تخت بیمارستانی آموزشی مواجه هستند، گفت: برای اجرای افزایش ظرفیت پزشکی به 2900 استاد علوم پایه و 2300 استاد بالینی نیاز داریم تا بتوانیم این تعداد افزایش یافته را در خود جای دهیم. از دانش آموزان درست تمرین کنید.
دکتر حسینی ادامه داد: در حال حاضر 90 هزار پزشک عمومی در کشور مشغول به کار هستند که 30 هزار نفر از آنها بیکار هستند. به نظر می رسد از نظر تامین کمبودی نداریم و حتی با برخی معیارها تعداد پزشکان عمومی بیش از نیاز است.
وی با تاکید بر اینکه باید شرایطی فراهم شود تا پزشکان با تامین نیاز خود در مناطق محروم بمانند، تصریح کرد: در رشته های تخصصی 12 درصد پذیرش داشته ایم اما در رشته هایی مانند هوشبری، فوریت های پزشکی، زنان، داخلی، پزشکی قانونی و طب سالمندی هنوز به طور کامل ظرفیت های خود را تکمیل نکرده است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش 30 درصدی حق الزحمه دستیاران تخصصی و فوق تخصصی خبر داد و گفت: حقوق کارورزان نیز 100 درصد افزایش یافته است. به
به گفته حسینی مجوز جذب 501 نفر از اعضای هیات علمی دریافت شده و امسال در توزیع کارشناسان برای اولین بار تمامی همکاران در محل های مورد نیاز و با توجه به تمایل خود مستقر شده اند.
وی یادآور شد: همچنین حدود 300 نیروی فوق تخصصی در حال توزیع است و برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانان جمعیت فلوشیپ ناباروری زنان و آندرولوژی برای مردان افزایش یافته است.