افزایش نظارت بر زنجیره تولید و توزیع آرد برای تحقق «نان سالم»

رئیس اداره نظارت بر فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با تاکید بر نقش حیاتی نان در سلامت جامعه گفت: سلامت یک جامعه از سفره های آن شروع می شود و نان به عنوان قوت غالب و اصلی ترین محصول غذایی ایرانیان نقش بی بدیلی در تامین سلامت دارد.
به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر ناصح پهلوانی افزود: نان سالم باید دارای سه ویژگی کلیدی باشد. اول، ایمنی، به معنای عاری از هرگونه افزودنی میکروبی، شیمیایی و غیرمجاز. دوم، مغذی بودن، به گونه ای که از آرد با درجه استخراج مناسب (ترجیحاً آرد کامل) تهیه شده و ترجیحاً با ریزمغذی های ضروری مانند آهن و اسید فولیک غنی شده باشد. و سومی کیفیت خوب شامل بافت سالم، طعم و ماندگاری خوب و بدون سوختگی و کهنگی است.
وی به مردم توصیه کرد: نان را فقط از نانوایی های مجاز با برچسب بهداشتی خریداری کنید و به ظاهر، بافت و طعم آن توجه کنید. از خرید نان های بسته بندی شده بدون مجوز و علائم نظارتی خودداری کنید و ترجیحاً نان های تیره و سبوس دار را انتخاب کنید، زیرا ارزش غذایی بالاتری دارند و سرشار از فیبر و ریزمغذی هستند و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت، چاقی، سرطان ها و مشکلات گوارشی کمک می کنند.
به گزارش سازمان غذا و دارو، دکتر پهلوانی همچنین با تاکید بر اینکه تحقق «نان سالم» نیازمند همکاری زنجیره ای کشاورزان، آردسازان، نانوایان و مصرف کنندگان آگاه است، افزود: کارشناسان به طور مستمر بر مراکز تولید و توزیع آرد نظارت دارند تا از کیفیت و ایمنی نان اطمینان حاصل کنند. انتخاب هوشمند مصرف کننده قوی ترین مانیتور این چرخه است و نقش کلیدی در تضمین سلامت جامعه ایفا می کند.



