سلامت خانواده

افزایش موارد مسمومیت کبدی با مصرف اسپیرولینا – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از افدانامرجان کریمی گفت: طبق گزارشات ثبت شده در سامانه ADR.TTAC.IR مصرف اسپیرولینا با توصیه افراد غیرمتخصص عوارض شدید کبدی را در کشور ایجاد کرده و نمونه های مشابهی در کشورهای دیگر نیز مشاهده شده است.

وی بیان کرد: در ماه های گذشته گزارش هایی در سامانه گزارش خطای داروهای پزشکی کشور مبنی بر بروز آسیب کبدی پس از مصرف فرآورده منتشر شده است. اسپیرولینا دریافت شده با توصیه باشگاه های ورزشی و افراد غیر متخصص.

کریمی با اشاره به ثبت موارد مشابه در سایر کشورها گفت: گزارش ها حاکی از آن است که 60 مورد فوتی و 126 آسیب کبدی ناشی از این محصول در برزیل به ثبت رسیده است.

وی افزود: مردم علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات احتمالی این جلبک نیز آگاه باشند.

رئیس گروه نظارت بر ایمنی محصولات بهداشتی ادامه داد: اگرچه اسپیرولینا جلبک سبز آبی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و پروتئین است، اما مصرف بی رویه آن می تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه امکان ایجاد مواد سمی در حین کشت و فرآوری جلبک وجود دارد، گفت: اگرچه خود جلبک سمی نیست اما به سیانوتوکسین ها، فلزات سنگین، آفت کش ها یا هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و سمومی مانند سم آلوده است. میکروسیستین و هپاتوتوکسین می تواند منجر به مسمومیت، آسیب کبدی، اختلالات گوارشی و حتی خطرات طولانی مدتی مانند آلزایمر و پارکینسون شود.

کریمی خاطرنشان کرد: فیکوسیانین جلبک ها همچنین ممکن است در برخی افراد باعث آلرژی و حتی شوک شوند آنافیلاکسی بنابراین باید از مصرف و مصرف خودسرانه محصولات غیرمجاز این جلبک اکیدا خودداری شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا