افزایش موارد مسمومیت کبدی با اسپیرولینا؛ زنگ خطر برای مصرفکنندگان

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر مرجان کریمی اظهار داشت: در ماه های گذشته گزارش هایی در سامانه گزارش خطا و عوارض دارویی کشور مبنی بر بروز آسیب کبدی پس از مصرف فرآورده های اسپیرولینا با توصیه باشگاه های ورزشی و افراد غیرمتخصص دریافت شده است.
وی با اشاره به ثبت موارد مشابه در سایر کشورها گفت: گزارش ها حاکی از آن است که 60 مورد فوتی و 126 آسیب کبدی ناشی از این محصول در برزیل به ثبت رسیده است. وی افزود: مردم علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات احتمالی این جلبک نیز آگاه باشند.
رئیس گروه نظارت بر ایمنی محصولات بهداشتی ادامه داد: اگرچه اسپیرولینا یک جلبک سبز آبی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و پروتئین است، اما مصرف بی رویه آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد.
به گزارش سازمان غذا و دارو، وی با بیان اینکه احتمال ایجاد مواد سمی در هنگام پرورش و فرآوری جلبک وجود دارد، گفت: اگرچه خود جلبک سمی نیست، اما آلودگی به سیانوتوکسین ها، فلزات سنگین، آفت کش ها یا هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و سمومی مانند میکروسیستین و سمومی مانند میکروسیستین و هپاتوتوکسین می تواند منجر به اختلالات خطرناک لیمو و سموم دی ژست شود. آلزایمر و پارکینسون.
🔸 به گزارش تنها منبع رسمی خبر سازمان غذا و داروی ایفدانا، دکتر کریمی خاطرنشان کرد: فیکوسیانین موجود در جلبک ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کرده و حتی منجر به شوک آنافیلاکتیک شود. بنابراین باید از مصرف و مصرف خودسرانه محصولات غیرمجاز این جلبک اکیدا خودداری شود.



