“افزایش ظرفیت پزشکی” توصیه سند 2030
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، آذر 1400 بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف افزایش دسترسی مردم به خدمات درمانی، مواجهه با بحران پیری جمعیت در آینده، رفع کمبود پزشک، جلوگیری از فرسودگی کادر پزشکی و کاهش آسیب پذیری نظام سلامت با بحران ها و افزایش دسترسی اقشار مختلف مردم به پزشک، افزایش 20 درصدی ظرفیت پذیرش رشته پزشکی تصویب شد.
اکنون نزدیک به 3 سال از اعلام این افزایش ظرفیت می گذرد که به دلیل نبود زیرساخت های افزایش ظرفیت، نظام سلامت با مشکلاتی از جمله مشکل تامین اساتید و زیرساخت های آموزشی و بیمارستانی برای تربیت پزشک بیشتر مواجه شده است.
تاکید شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ارائه تسهیلات برای افزایش ظرفیت
چندی پیش حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به عدم تحقق برخی شرایط لازم برای افزایش ظرفیت پزشکان در کشور گفت: قطعا افزایش ظرفیت پزشکان در کشور است. ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی باید با افزایش امکانات محقق شود و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در همین راستا است. تاکید شده است اما متاسفانه سازمان برنامه و بودجه ای برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی تخصصی انجام نداد.
وی همچنین از بررسی و احتمال توقف اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی به دلیل تامین نشدن برخی زیرساخت ها خبر داد.
اما از سوی دیگر، بررسی ها نشان می دهد که افزایش ظرفیت آموزش پزشکان یکی از دستورات صریح «سند 2030» به کشورهای در حال توسعه است. در یکی از بندهای این سند بر افزایش چشمگیر آموزش و نگهداری نیروی کار سلامت در کشورهای در حال توسعه تاکید شده است:
با وجود این، کارشناسان این حوزه تاکید می کنند که نبود زیرساخت های لازم برای حفظ و نگهداری نیروی انسانی در حوزه پزشکی، صرفاً افزایش ظرفیت تربیت پزشک در کشور، منجر به این واقعیت می شود که کشورهای توسعه یافته با افزایش جذابیت کار برای پرسنل پزشکی جوان، آنها را به مهاجرت به این کشورها سوق می دهد.
بنابراین افزایش ظرفیت پزشکی بدون تدوین قوانین و رعایت الزامات افزایش نگهداری نیروها، نه تنها موجب افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی می شود، بلکه کشور را به محلی برای آموزش نیروهای پزشکی برای تامین نیروی کار تبدیل می کند. کشورهای توسعه یافته!
انتهای پیام/