افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی منجر به افت کیفیت آموزش شده است
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، سید محمد جمالیان با بیان اینکه افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی نیازمند زیرساخت ها است، اظهار داشت: زمانی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی بودم متوجه شدیم که متاسفانه این کار را نمی کنیم. زیرساخت های لازم برای افزایش ظرفیت پزشکی را دارند.
وی با یادآوری این نکته که در دانشگاه های علوم پزشکی باید در هر مقطعی دست اندرکاران پزشکی و ارتقای سلامت مردم را تربیت کنیم، تصریح کرد: متاسفانه افزایش ظرفیت های پزشکی بدون در نظر گرفتن منابع و مکان های آموزشی مناسب منجر به کاهش کیفیت آموزش .
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به گلایه اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی مبنی بر نبود زیرساخت های لازم برای افزایش ظرفیت دانشجویان تصریح کرد: در حال حاضر با افزایش ظرفیت دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی، فضای آموزشی لازم برای دانشجویان این رشته ها را در اختیار نداریم و در نتیجه امکان حفظ کیفیت آموزشی که منجر به افت کیفیت آموزش پزشکی شده است، وجود ندارد. این شرایط مستقیماً بر سلامت جامعه تأثیر می گذارد. تاثیر خواهد گذاشت
وی با اشاره به آمار دانشجویان پزشکی گفت: در سال 1400 هشت هزار دانشجو داشتیم. اما در حال حاضر این رقم به 15 هزار افزایش یافته است و برای زیرساخت های امکانات آموزشی و تجهیزات مربوطه به 30 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که متاسفانه در دسترس نیست.
جمالیان با یادآوری اهداف افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: هدف طراحان این بود که در برخی مناطق کشور به ویژه مناطق محروم کمبود پزشک را احساس کنیم که این یک احساس واقعی است. مقرر شد با افزایش ظرفیت این کمبود جبران شود. اما واقعیت این است که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. زیرا دلیل کمبود پزشک، کمبود پزشک نیست.
وی در گفت و گو با رادیو پراشا افزود: طبق آمار نظام پزشکی در حال حاضر 30 هزار پزشک فارغ التحصیل داریم که طبابت نمی کنند. زیرا با این کار نمی توانند نیازهای مالی و اقتصادی خود را برطرف کنند; در حالی که بخشی از طرح تحول سلامت پرداخت درآمد بیشتر به پزشکانی بود که در مناطق محروم خدمت می کنند.
عضوکمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی با بیان اینکه در اجرای طرح تحول سلامت در یک دوره زمانی پزشکان زیادی در تمام مناطق محروم حضور داشتند اظهار داشت: متاسفانه با شکست تحول سلامت طرح، شاهد هستیم که این مناطق محروم خالی از جمعیت شده اند و حتی در مناطق غیر محروم نیز کمبود پزشک وجود دارد زیرا درآمد پزشکان در این مناطق و بخش ها کم است. دلیل این مشکل عدم اجرای برنامه های پنج ساله توسعه در حوزه سلامت است.